local-stats-pixel fb-conv-api

Kā padomijas rīdzinieki alutiņu dzēra(Papildināts)34

Pasēdēt ērtā krodziņā ar labākajiem draugiem - viena no senākajām tradīcijām pasaulē. Šodien, daudzi cilvēki uzskata, ka gandrīz visi padomju krogi ir radušies tālajos divdesmitā gadsimta divdesmitajos gados. Bet tas ne pavisam nav tā. Savdabīgās alus dzertuves bija radušās vēl cariskās imbpērijas laikā Protams padomju savienībā tās transformējās un kļuva nevis par dzeršanas iestādēm bet par īstu paradīzi priekš daudziem vīrīšiem. Pamatojoties uz komunisma likumiem, padomju cilvēks daudz dzert nedrīkst, bet lūk izdzertā normas lielumu drīkst kontrolēt vien sabiedriskā doma. Tieši ši iemesla dēļ neskaitāmie alus pagrabi un krogi padomju gados pārvācās uz ielām un sāka saukties par alus stendiem un kioskiem.

304 6 34 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 34

0/2000

Nevajag liet kafiju,nekādu ūdeni alum pieliet nebija iespējam,mucu atveda aizzieģelētu un sagaidija mucu ne tikai pārdevēja bet bariņš izslāpušu veču,pamē;gini pieliet ūdeni ,momentā izsauks  OBHSS, un tā kā alus un kvasa pārdošana bija samērā ienesīgs darbs, tad tādas ūdens liešanas pārdevēja  neatļāvās pietika nopelnītais uz putu rēķina,bet ja alum piesper ūdeni tas neputo un peļņa būtu vējā.   

5 1 atbildēt

 emotion  emotion 

2 0 atbildēt

nu nesaku ka visi tā darija.. bet nu bija gan pašķaidīts..  jā pudelēs, varēja trāpīties arī ieskābis alus -  |vispār dīvaini - mūdienās alus kautkā nesaskābs emotion neskatoties no kāda ražotāja..

2 0 atbildēt

Nezinu cik stipru alu ražoja jūsu padomju valstī. Es dzīvoju Latvijas PSR uin mums sencīts bija tāds pats pēc abarotiem kā tagad 11-12%

2 0 atbildēt

pieturzīmes izlabo..

1 0 atbildēt
Labojums.. stiprpricentīgais alus nepazūd. 2 litru pudeles pazūd
2 1 atbildēt

1. Manuprāt "rīga" alusdarītava atradās pretī pirmajai slimnīcai uz bruņinieku un valdemāra stūra,atceros to dīvaino smaržu,ja kļūdos tad palabojiet.

2. pie šķībacainajiem vēl tagad tirgo maisiņos dzeramo

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Strīdies, bet tieši Rīgas alusdarītavas ražotais ''senču alus'' tajā laikā bija viens no nedaudzajiem pilniesala aliem. Un ar dabīgo iesalu ražoja tieši Rīgas alus darītavās no kura alu un dzērienus ražoja praktiski visa sovjetija. Pateicoties Eiropas savienībai dabīgā alus ražošana Latvijā ir ļoti samazinājusies. Man šķiet tikai Tērvetes alusdarītava tagad ir vienīgā dabīgā alus ražotāja kas ražo no vietējām izejvielām.

0 0 atbildēt

bij bij tāda laiki.. tik par tām mucām - 99% tam alum tika piegāzti pāris spaiņi ūdens ..

jo kases aparāta jau nebija .. un tā bija papildus nauda tam kas tirgoja - ... Tā kā nav liela starpiba cik kvalitatīvs alus tika saražots - viss bija atkarīgs kurai naudu vairāk vajadzēja par savu sirtsapziņu.. dažas atšķaidīja tā, ka to par alu nosaukti bija grūti..  

tā kā mūsdienu 2litru ampulās ir daudz kvalitatīvāks alus par to žļurgu ko tad tirgoja (alus+'parasts ūdens no vietējā krāna).. / tas pats ar ko glāzes skaloja/

1 1 atbildēt

Manam vectētiņas ar aukstu izlejamo alu pavisam sūdigi sanāca. 

Pretī LU bija tads kiosoks, ber viņš kā jau visi studenti padomju laikos mīleja iemest. Tā nu iemte karstā dienā sasvīdis aukstu alu. Bet jauns jau ta nenūt, pēc pāris dienām brauc ciemos vecmāmiņas mātes (sievasmātes), bet tur tikko krasotas virtuvē sienas. Neko viņi ar vecmāmiņu labi paēda ar krāsu pievilkušos pīradziņus. Rezultāta abi slimnīcā. Vectētiņas diagnoze -akūta dizantērija. Augsta temperatura no auksta slus, bet caureja no pīradziņiem.

2 2 atbildēt

Vakar rakstu vēl nebiju pabeidzis, tagad pievienoju nobeigumu par ''Lāčplēša'' alu.

0 0 atbildēt

Vai tad  Ja pilda pudelēs  neskaitot taras, pildīšanas iekārtas, fasēšanas un citus ražošanas izdevumus nav transporta izdevumu? Paskaitiet cik ražošanas procesa pozīcijas un cilvēkstundas ir vajadzīgs pudelēs fasētam alum līdz tas nonāk līd pircējam un cik mucās pildītam.

0 0 atbildēt

Ņemsim vienu tilpuma apjomu, tās mucas bija 500 litri = 1000 pudeles 50 kastēs. Ja mucu mums pietiek pieliet un aiztransportēt uz tirdzniecības vietu un praktiski tūlīt uzsākt tirdzniecību tad fasētais no sākuma ir jāiekrauj, jāaizved, jāizkrauj, jāsaliek plauktos. Par to ka tara un pildīšana kaut ko maksā mēs jau runājām. Par algu maksāšanu runājot ir jāpievērš uzmanība cik katrā no modeļiem ir iesaistīto strādnieku un izdarīt secinājumus.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Nez, mūsu mazpilsētā šis alus asociējās ar sīņiem kārtīgiem un man no bernības palicis atmiņā, ka parasti, normāli cilvēki aliņu no šīs mucas nepirka. Kvasa mucai gan bija milzīgas rindas vienmēr un tas bija visideālākais dzēriens vasarā kādu esmu dzēris. Neskatoties uz to, ka mucas dibenā bija redzēti kāpuri. Nezinu gan kā aliņam, iespējams bija līdzīga bioloģiskā "piešprice" emotion

0 1 atbildēt