local-stats-pixel fb-conv-api

Kā dzīvoja berlīnieši Hitlera laikā49

1225 3

Vēsture parasti ir karaļu, prezidentu, karavadoņu vēsture. Bet - kā īsti dzīvo pa vidu vienkāršie cilvēki- tas ir pat interesantāk- kaut kad sataisījos no vecmāmiņas uzzināt kaut ko par viņas jaunību briesmīgajos Staļina laikos- bet šausmu stāstu vietā dabūju dzirdēt par kupliem svārkiem, tango,fokstrotu un RDMV direktora Fūrmaņa kaitināšanu...

Nu un tā- ko elpoja Berlīne šajā laikā...

« 1  2  3  4 »
1225 3 49 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 49

0/2000

Patiesībā jau Hitlers vāciešu labā izdarība ļoti daudz labu darbu. Visi, kas pabijuši Vācijā bauda to ceļu lielisko infrastuktūru - ko izveidoja Hitlers, lai ātri pārvestu karaspēku no vienas pilsētas uz otru, auto WW tika radīts ar domu, lai katram vidussmēra vācietim būtu pieejams auto, Hitleram bija svarīgi, lai vācieši spētu arī reizi gadā aizbraukt tālākā ceļojumā. Viņu pazudināja smacējošais naids pret ebrejiem un pārlieku lielās ambīcijas par vienotu Eiropu viņa vadībā.

70 0 atbildēt

Hitlers mīlēja savu valsti tāpāt kā mūsu politiķi nemīl savējo

54 2 atbildēt

20. vācieši un krievi vispār nav salīdzināmi - kā dien pret nakti. Lūk, kā izturējās vācieši pret ievestajiem "vergiem", bet kā izturējās krievi gan iekarotajās zemēs, gan pret izsūtītajiem pašu zemē? Tas par ar karavīriem - kā izturējās utainie un kā vācu karavīri pret vietējiem iedzīvotājiem. Par to katrs otrais vectēvs var pastāstīt.

53 2 atbildēt

16. Tāpat kā turpat 3 gadus aplenktajā Ļeņingradā - cilvēki ēda viens otru, bet elite tikai delikateses un pagrīdes "biznesmeņi" kruķīja miljonus. Kara aizkulises ir vēl šokējošākas par pašu karu.

32 1 atbildēt

Hitler mīlēja savu valsti

Un mūsu valstī arī toreiz bija izaugsme Hitlera laikā, Ulmaņu laikos lauksaimniecība utt. 

Tagad sēž un neko nedara tā politika. Tikai ņem mūsu naudas nost, baro visādus slimos kas atrodas cietumos. Visādi pedofīļi, slepkavas. 

26 2 atbildēt

  Karš nekad un nekur nav bijis nekāda bērnu spēlīte,tā ir ELLE viss tiešākajā nozīmē!Faktors- Karā nav ne ļauno, ne labo,ir TIKAI upuri! ........ Raksts vienkārši super!++

13 0 atbildēt

Neviens vācietis jau negaidīja krievus. Vienkārši parastajiem ļautiņiem gribējās, lai ātrāk beidzas karš. To, kas būs, kad krievi ienāks Berlīnē, par to neviens nevarēja pat iedomāties.

15 3 atbildēt

Viss sliktais ir atkal nekrietni žīdu meli, nekur nav bijis tik labi, kā trešajā reihā!!

10 2 atbildēt

- Tev ir sieva ?

-Nav

- Labi tad tev tiks piešķirta  emotion 

8 0 atbildēt

Ja runājam par pārtikas erzaciem, tad tagad ar tiem pilni veikali kā Hitlera laikos.

7 0 atbildēt

paga, runa taču bija par "dzīvi Hitlera laikā"! tad kāpēc iet runa par dzīvi kara laikā?

  rakstā aprakstītais stāvokli ir pilnīgi vienāds visās valstīs. esmu lasijis daudz Latviešu aprakstu par šo laiku un varu galvot - Latvijā un citur bija tieši tāpat.

6 1 atbildēt

Beigu pietrūkst

4 0 atbildēt

Labs raksts. emotion

3 0 atbildēt

Savulaik lasīju jaunu berlīniešu atmiņas par kara pēdējiem mēnešiem. Visi bija kļuvuši seksuāli ļoti aktīvi, jo nedomāja, ka izdzīvos un mīlējās, cik varēja.

2 0 atbildēt

Karā jau gadās visādi. Iesaku palasīt par Austrumberlīnes blokādi, ko veica krievi MIERA laikā. Kas nu uz Ādolfu attiecas... Sataisīja jau visādas nejaucības gan, bet tomēr bija izcils valstsvīrs savā ziņā. Par to karu.... Te nu var Suvorovu palasīt, ir tāds krievu vēsturnieks. Protams, TRUST NO ONE, bet tur pietiekami daudz pārbaudāmu faktu, lai saprastu, ka uzbrukums Krievijai bija savā ziņā piespiedu pasākums.

2 0 atbildēt

`Berlīnes iedzīvotāji saņem pārtikas kartītes: katram pienākas 1 kg gaļas un 200 gr margarīna mēnesī.`

`Ikmēneša pārtikas deva berlīniešiem ir 400 gr gaļas, 500 gr graudu un 200 gr maizes.`

Kaut kādi aizdomīgi tie cipari. Pirmais vēl tā, bet 200 grami maizes mēnesī? Ļeņingradas blokādes norma bija pārsimt grami maizes dienā, uz mēnesi tas ir vispār nekas.

Un kaut kāda tomēr stipri pagreiza tā nacistu saimniekošana ir bijusi, ja reiz pārtikas kartītes ieviesās JAU 1941. gadā...

3 2 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Labāk dzīvotu Staļina laikos, nekā dzīvotu Trešajā Reihā. Vienīgā lieta kur Hitleru es atbalstu ir tā ka jaunatne ir jāmudina sportot, un skolā jāmāca ka nesportot ir tizli bet sportot ir forši un stilīgi. Bet nedrīkst aizmirst to ka PSRS arī mācīja to ka sportot tas ir kruti. Pat plakāti tika veidoti lai mudinātu cilvēkus sportot.

P.S. Par rakstu +. Ļoti interesants.

5 5 atbildēt

Cik ilgu laiku prasa šāds raksts? emotion 

2 2 atbildēt