local-stats-pixel fb-conv-api

Kā dzīvo otra puse9

551 1

1890.g. tika publicēta grāmata ar nosaukumu "Kā dzīvo otra puse: Ņujorkas īres namu studijas". Tās autors bija Džeikobs Rīss, kas veica Ņujorkas graustu fotografēšanu, tādējādi parādot cik nožēlojamos apstākļos dzīvoja lielākā daļa no imigrantiem. Šis materiāls, fotogrāfijas, tika publicēts grāmatā, jo tā laika avīzes atteicās publicēt fotogrāfijas.

Ņujorkas sabiedrības augšējā un vidus klase bija šokēti par to, kādos apstākļos nākas dzīvot imigrantiem no Eiropas. Tādu bija daudz un to skaits nemitīgi auga, jo ASV pēc pilsoņa kara pamazām kļuva par rūpniecības lielvalsti un topošo lielvaru, kurai bija vienmēr nepieciešams papildus darbaspēks. Diemžēl apsolītās brīvības un laimes zemes vietā cilvēki nonāca apstākļos, kas neatbilda nekādām sanitārām vai higiēnas normām.

Pēc grāmatas publikācijas tika veiktas likuma izmaiņas, kuru mērķis bija uzlabot dzīves apstākļus. Sociālā nevienlīdzība, ko varēja labi redzēt šajās bildēs, bija tik kliedzoša, ka izmaiņas nevarēja neieviest. Ar likumu tika noteikts, ka tualetei ir jābūt iekštelpās, kā arī tika veikti citi uzlabojumi.

551 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

nezinu kāpēc, bet man vienmēr tā zemākā slāņa daļa šķiet patiesāka un netik samākslota un neīsta, kā augšējais slānis.. bet tās jau manas domas...

16 0 atbildēt

 dažas bildes atgādina manas kojas... emotion 

16 0 atbildēt

Tu maldies, šīs fotogrāfijas pat ļoti palīdzēja izmainīt lietas uz labo pusi

7 0 atbildēt

Sie domaja ta pat ka musdienas, aizbrauks stradat uz arzemem un uzreiz visu pienesis klat.

6 2 atbildēt

Interesanti paskatīties un salīdzināt !

2 0 atbildēt
Briesmīgi! Bet tāda ir dzīves realitāte.
0 0 atbildēt

Pieņemu, ka tāpat labāk nekā lielākā daļa tajā pašā laikā Rīgā!

1 1 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Bet vismaz lielai daļai imigrantu bērniem un mazbērniem ir/bija labāka dzīve!

0 0 atbildēt