local-stats-pixel fb-conv-api

Juridiskie fakti14

223 2

Ja vēlies uzzināt kaut ko jaunu un interesantu par juridiskām lietām, tad droši iemet aci! ;)


Esmu redzējis visdažādākos faktu rakstus - gan par dažādām valstīm, psiholoģiju, alkoholu, sēnēm un ir bijuši fakti pat par nabu, taču faktu rakstus, kas koncentrētos uz juridisko sfēru es neesmu manījis. Tāpēc esmu nolēmis palaist visumā juridisko faktu paku.

223 2 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Karlis Ulmanis netika ievēlēts par prezidentu atbilstoši Satversmei.

6 0 atbildēt

Pie trešās bildes 5. faktā ir pareizrakstības kļūda nav Kārli Ūlmani pareizi ir Kārli Ulmani.

4 0 atbildēt

Kādas? emotion

3 0 atbildēt

Umanis bija prezidents!!! ka viņš tur tika nav svarīgi šajā kontekstā... 

2 0 atbildēt

2) Civillaulības jēdziens jurisprudencē pastāv, ja tiek pierādīs, ka personas "ved kopīgu saimniecību" tam ir tādas pašas juridiskās sekas kā reģistrētai laulībai. Bija viens senāta spriedums ar ko tas tika atzīts.

3) Lielbritānijas konstitūcija IR rakstiskā veidā. Tās gan ir vairākas, bet ar nākamo, iepriekšēja zaudē spēku. Starp citu, pirmā, tiesa gan ne Lielbritānijas bet Anglijas konstitūcija ir Lielā Brīvību Harta [Magna Harta] kuru vēl 12.gadsimtā parakstīja Joans Bezzemis, tas pats Ričarda Lauvassirds brālis literatūrā zināms arī kā princis Džons.

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

"2. Juridiskajā valodā nav tādas “civillaulības”. 2 cilvēku kopdzīve bez oficiālas laulības nerada nekādas juridiskas saistības."

Tas ir viens no iemesliem kādēļ likums vienmēr būs nepilnīgs. Jo Likumam ir jāparedz un jāataino cilvēka darbības. Kopdzīve ir viena no elementārākajām cilvēku  pamatvajadzībām. Tādēļ ir stulbi ka likums to neparedz un nav sakārtots šajā jomā

0 1 atbildēt