local-stats-pixel fb-conv-api

Jaukteņi Āfrikā 🧑🏽🌍4

158 0

Sveiki,

Mūsdienās visjauktākā valsts pasaulē ir Brazīlija 🇧🇷, bet Āfrikas kontinentā arī pastāv jaukteņi, kuriem ir savas komūnas, kuras pārsvarā radās migrācijas dēļ kolonizācijas periodā. Tāpēc vēlos par to pastāstīt sīkāk.

Vislielākā jaukteņu komūna Āfrikas kontinentā atrodas Dienvidāfrikā, kur viņi tiek saukti par krāsainajiem(colored- angliski) un ir 4,8 miljoni. Kolonizācijas periodā Holandiešu austrumindijas kompānija (The Dutch East India company(OVC)- angliski) ieveda vergus un strādniekus Dienvidāfrikas teritorijā (pārsvarā valsts rietumdaļā), lai uzbūvētu infrastruktūru. Sākumā valsts teritoriju apdzīvoja San un bušmeni, bet tad ienāca Bantu tautas un izspieda viņus uz rietumdaļu. Pēc tam sāka iebraukt Holandieši. Tad sāka ievest vergus no Ziemeļāfrikas, Malaizijas, Indonēzijas, Indijas utt. Tā rezultāta radās krāsaino komūna, kura pārsvarā ir kristieši✝️. Bet daļa no viņiem ir musulmaņi ☪️, kuru senči bija no Malaizijas un Indonēzijas, jo viņi vēlējās saglabāt savas tradīcijas un ticību.

Bijušajā Portugāles 🇵🇹 kolonijā Angolā jaukteņi veido 2-3% un baltie tikai 1% no 21miljonu valsts populācijas. Jaukteņi pārsvarā parādījās kolonizācijas periodā, kad portugāļu kolonisti sāka jaukties ar vietējām nācijām. Viņi pārsvarā dzīvo valsts galvaspilsētā Luandā.
Mūsdienās valsts ekonomiskā uzplaukuma dēļ iebrauc jauni migranti kā ķīnieši, kubieši, brazīlieši un portugāļi, tāpēc valsts paliek arvien multikulturālāka.

Austrum Āfrikas piekrastē atrodas Madagaskara, kura ir ceturtā lielākā sala pasaulē. Tās iedzīvotāji ir Malagasi, un pēc DNS testiem tika atklāts, ka viņi ir jaukteņi ar dienvidaustrumu āziešiem, Austrumāfrikāņiem, un mazliet indiešiem, arābiem un eiropiešiem. Tas ir tāpēc, ka ģeogrāfiski sala atrodas okeānā, tāpēc daudzi jūrnieki/ ceļotāji apmetās uz salas, un tad vēl bija Eiropas kolonizācijas periods.

Āfrikas valstīs kā Kenijā jaukteņi ir maz, un valstī ārzemnieku skaits ir ap 800,000. Bet pirms dažām desmitgadēm sāka palielināties jaukto laulību skaits. Vietējie iedzīvotāji labāk pieņem laulības ar eiropiešiem, bet ir grūtāk, ja vietējais vēlas precēties ar aziātu vai indieti.

Varu pieminēt melnaziātus no Kongo Demokrātikās republikas, kuri parādījās valstī 1970’s gados, kad bija liels pieprasījums pēc metāliem. Tāpēc daudzi japāņu investori devās uz Katangas provinci valsts dienvidaustrumu daļā. 10. gadu laikā ap 1000 japāņu vīriešu devās uz to provinci, lai iegūtu vajadzīgos metālus. Tā kā sievietēm bija aizliegts atrasties viņu nometnē, tad daudzi japāņi sāka veidot romantiskas attiecības ar vietējām sievietēm, kuru rezultātā sāka dzimt melnaziātiskie bērni. Bet tad daudzi no viņiem sāka mirt, un bija aizdomas, ka slimnīcā viņi tika nogalināti, jo japāņiem tas skaitījās kā apkaunojums tā kā daudziem bija sievas ar bērniem Japānā. Tāpēc daudzas sievietes vairs negāja uz slimnīcu dzemdēt un pat slēpa savus mazuļus. Tagad izdzīvojušie bērni grib, lai tiek izmeklēts bērnu mirstība slimnīcā incidents(Katanga infanticide).

PS Es mēģināju rakstā iekļaut labākos piemērus par šo tēmu, bet ir arī citas valstis šajā kontinentā, kur notika imigrācija. Ceru, ka patika. 🙃

Izmantotie avoti:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Coloureds
https://thisisafrica.me/race-relations-angola/
https://www.google.co.za/amp/s/www.nation.co.ke/lifestyle/saturday/Mixed-marriage-dynamics-/1216-1085612-view-asAMP-12ihr0k/index.html
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Afro-Asians
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Madagascar

158 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Kāpēc bildēs nav Benesa Aijo,kurš pa pusei ir mudaks,a no otras puses doņeckietis!? emotion 

13 0 atbildēt
😍
0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt