local-stats-pixel fb-conv-api

Ja Amerika nebūtu iekarota...96

Pēdējā laikā esmu nedaudz aizrāvies ar alternatīvo vēsturi, tāpēc nolēmu padalīties ar vēstures notikumem, kas varēja norisināties arī citādāk. Šī ir tikai mana fantāzija, kas balstīta uz reāliem notikumiem, un tā nav jāuztver pilnā nopietnībā.

670 10 96 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 96

0/2000

Interesanti kāpēc būtu izveidojusies "Maiju impērija", ja viņa jau nepastāvēja uz spāņu ierašanās laiku? Tur bija atlikušas tikai vājas un nelielas pilsētvalstis atšķirībā no inkiem un actekiem, kuru valstiskos veidojumus tiešām var zināmā mērā saukt par impērijām.

P.S. Dīvaini lasīt raksta virsrakstu un pēdējos punktus par D-slāviju utt. emotion  

13 0 atbildēt

 

Nejau Baltiju gribēja apvienot, bet izveidot "Baltijas Antanti" - savienību, taču reģionālo un strīdus robežu dēļ šis projekts izzuda.

9 0 atbildēt

Sarp Baltijas valstīm varētu izveidot militāro savienību ciešāku. Kā arī apvienot spēkus eiropas savienība ,lai mūs kādreiz ar sadzirdētu. Par vienu valsti/republiku... neizdotos , vieni mēģinātu uzkundzēties ar laiku otriem un citiem liktos ,ka uztur citus u.t.t 

Kapēc militāro ? NATO agri ,vai vēlu izjuks , sadalīsies , vai vispār iekritīs vēstures mēslainē ,un vēsturē tas nebūtu ne pirmais ,ne pēdējais gadijums. Mums trijatā būtu lielākas izredzes. Varētu vēl mēģināt pievienot Poliju/Somiju militārajai savienībai ,bet ļoti daudz neatbildētu jautājumu paliktu un cita starpā ar nesaskaņas.

8 0 atbildēt

Baltijas Republika emotion lietuvieši un igauņi gan negribētu latviešus uzturēt

10 3 atbildēt

Baltijas savienība un Baltijas republika ir divas pilnīgi dažādas lietas. Tu runā par aizsardzības aliansi, ko bija domāts veidot pirms 2.Pasaules kara. Republika savukārt nozīmētu vienotu valsti ar kopēju valūtu, ārpolitiku, ekonomiku utt.

6 0 atbildēt

Bet piemēram Igaunija pēc kultūras un valodas ir līdzīgāka Somijai.

Pirmās Latvijas laikā jau bija piedāvājumi izveidot Baltijas antanti - savienību.

4 0 atbildēt

Baltijas republika.... Kāda būtu oficiālā valoda?

Kāda valodā notiktu parlamenta un valdības sanāksmes?

4 0 atbildēt

Interesanti spriedelejumi, bet ja baltais cilveks nebutu lidis uz Ameriku tad vina joprojam piederetu indianiem. Un nebutu tada nosaukuma ka Tksasa, ASV un Kanada.

3 0 atbildēt

Labi vien ir, ka nekas nesanāca no Baltijas republikas, jo kā tad tagad būtu? Cik valodas mums būtu jāzin, kas ar ekonomiku, kas ar politiku, kas būtu republikas ''galva'', katra valsts jau savu pārstāvi gribēs iebāzt, tad sāktos konflikti, un pēcāk pilsoņu karš. Nē paldies, ir labi ka ir tagad, mēs esam dravdziņi tāpat un atbalstam viens otru. emotion

2 0 atbildēt

Alternativa vesture ir ta pati ,,vesturiska fantastika,,, lai to piekoptu nepietiek vienkarsi uz dullo kaut ko  sarakstit. Jazin daudz un dazadas lietas ,lai varetu aptuveni prognozet iespejamas varbutibas. Kaut vai piemeram ,,Baltijas republika  ,,-zinot igaunu ,lietuviesu un latviesu mentalitati ,stulbas ambicijas un muzigos kaskus , nav iespejama nekada veidaa. Pat savieniba nesanak .Diemzel....

1 0 atbildēt
Apvienot baltijas valstis būtu forši, tik kā būtu ar valodām?
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Hmm...6. Bezjēdzīgs un 1.saputroti fakti, bet citādi ir ok
0 0 atbildēt

 

Labi bruņotu

0 0 atbildēt
Kāpēc nosaukums ir "Ja Amerika nebūtu iekarota..." bet tad sākas teksts par Eiropu?
0 0 atbildēt
Salīdzini ar Latvijas armiju...
0 0 atbildēt

1.Tev viena vēsturiska detaļa klibo , acteki un maiji jau viņu kluts bija beidzies ap 10gs ,bet ameriku atklāja jau tikai ap 13.gs , tā kā viņu vietā būtu stājušies citi.

0 0 atbildēt

Vēl jau pastāv uzskati, ka senie ēģiptieši esot pabijuši Amerikā

0 0 atbildēt

1) Pārak mazticami ir tas ka vienā reģionā ir 3 lielas impērijas,un  bija daudzas liecības ,ka  impērijas būtu  sabrukušas iekšēju spēku dēļ.

3)Dienvidslāvija bija pār etniska valsts, nestabila. Bez izcila līdera un stingrības ,āgru vai vēlu sabruktu

5) Ļoti iespējama situācija

6) Baltijas Konfederācija-  ar starptautisku līgumu nodibināta suverēnu valstu savienība,  vai federācij.

0 0 atbildēt

Piesiešos Baltijas Republikai. Fiziski tāda valsts nebūtu spējīga eksistēt.

Pirmkārt, no visām pusēm mūs iespiež Krievija, un Krievijas 1. kanālam ir nelāgs niķis labi raidīt arī ārpus Krievijas robežām.

Otrkārt, kas būtu valsts valoda? Latviešu, lietuviešu, igauņu, visas 3? Nē, neviena! Tajā vietā mums būs vai nu angļu, vai arī krievu. Lai nodrošinātu visu 3 valodu darbību, ir jāsāk karot, kas nepavisam nav labi

Republika... Domāju, ka esi domājis "Baltijas Unitārā Republika," respektīvi, visi pakļaujās zem vienas varas. Katrai no tautām ir kas unikāls, tāpēc tās arvien vairāk sāks šķelties. 

Cik valodas tad mums būs jāzin? 3 - 4? Nē, tas jau ir par daudz priekš vidējā iedzīvotāja.

Vēlējos ar šo pateikt, ka šāda republika tikai mūs savā starpā sanaidotu un būtu Krievijai kā medusmaize.

0 0 atbildēt