local-stats-pixel fb-conv-api

Ja Aļaska nebūtu pārdota...85

Pēdējā laikā esmu aizrāvies ar alternatīvo vēsturi. Iepriekš jau izveidoju pāris rakstus par šo, bet tā kā ir vēl daudz vēsturisku notikumu, kas varēja norisināties savādāk, un mainīt vēsturi.

649 9 85 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 85

0/2000

Atvaino, autor, bet tev vēsture vēl jāpamācās. Noskaidro, kāpēc Krievija pārdeva Aļesku un sapratīsi, ka tā jebkurā gadījumā būtu nonākusi amerikāņiem vai britiem. Drīzāk otrādi, krievi varēja zaudēt pat Čukčkiju. Ja vēl par šo tēmu, tad tev interesēs arī palasīt par amerikāņu plāniem sagrābt Britu Kolumbiju un vēl daļu Kanādas.

34 0 atbildēt

Labs raksts, varbūt mazliet neprecīzs, bet plus no manis emotion

5 0 atbildēt

Priekš kam Krievijai vaig tik lielu teritoriju? Tak viņi nevarēs uzturēt mieru visās viņas zemēs, tā pēc arī ņemsim kā piemēru Romas Impēriju, ieņēma visu Eiropu principā, daļu Āfrikas ziemeļus un Britu salas un nespēja ilgstoši saglabāt tur mieru, jo dažādās pilsētās sāka streikot un slaktiņi notika, jo tauta vēlējās savu zemi zem sava karoga un himnas. Tas pats principā varētu būt Krievijai - ieņems pus pasauli, ko tālāk? Tā pat sāksies nemieri utt. Laikam paši neapzinās, ka viņi dzen postā paši sevi. 

Bet nu tas mans viedoklis ir, ja kādam ko piebilst ir tad rakstiet ! 

5 3 atbildēt

Krievi nekad nebutu gājuši dziļāk Kanādā vai ASV, ja tas būtu musdienu situacijaa. Kanāda Krievus sasistu lupatās + ar ASV. Tas ir pari okeanam vai jurai kas tur skaitas,  tas ir cits kontinents, Kanādai un ASV jau ir priekšrocības, Krievijai nebūtu nekādu izredžu. Pirmkārt ASV nekad neļautu savu valsti ieņemt vai uzbrukt,tāpat kā Krievija aizsargā sevi, ASV nekad neko tādu arī nepieļautu... 

5 3 atbildēt

No pain no gain

1 0 atbildēt

Latviski es domāju, ka bija "Hercogvīna" nevis "Hercogaviena". P.S. Man liekas, ka ASV un Kanāda tā pat skaitās kā kopīga, tā pat kā mums Latgale varētu salīdzināt...tikai pareizāks salīdzinājums protams būtu ar ASV štatiem, tās ir tākā vairākas Latgales, Zemgales, Kurzemes un Vidzemes, bet nu, es domāju savādāku salīdzinājumu šajā ziņā, pat ja viņiem ir savas atšķirības un savi mazie konflikti, tā manās acīs vienalga ir kā viena valsts - Kanāda un ASV.

1 0 atbildēt

Interesants raksts emotion

A es biju domājis, ka tu tik FunFaceTV dirst virsū māki emotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Aļasku pārdeve, jo Krievija saprat, ka nespēs aizstāvēt teritoriju un tajā laikā likās kā nevērtīga zeme.

Tikai vēlāk tur atrada zeltu. 

1 1 atbildēt
Asv nobumbotu krkievus kā pastalniekus un ar to viss beigtos.krievu raketes sakristu okeana un viss.
0 0 atbildēt
He.. Kurš tev ļautu ieņemt Kanādu? No apakšas amerikāņi iet virsū, pāri okeānam Angļi ar kādiem sabiedrotajiem dodas atbrīvot savu koloniju un tad tā Aļaska tiktu iegūta ar varu un krievi aizmesti prom uz savām zemēm... Un ASV neko daudz nezaudētu, ja ES kristu, tieši otrādāk - tā iegūtu...
0 0 atbildēt
daži nu gan nav iespējami, bet tā intrresanti. emotion
0 0 atbildēt
Es kaut kur biju lasījis, vai skatījies filmu un tur bija minēts, ka asv Aļasku iznomāja uz 150 gadiem, ja tas ir tā, tad jau 2009. gadā Aļaskai atkal bija jānokļūst Krievijas valdījumā.
0 0 atbildēt

ISIS nav nemaz tik liela.Aptuveni kā Kurzeme un Zemgale kopā.

0 0 atbildēt

vēl koments: amerikāņiem ar Kanādu nemaz nav jāapvienojas. Vairums amerikāņu tāpat uzskata Kanādu par savu un Amerika diezgan diktē viņiem noteikumus.

0 0 atbildēt

Citādāk, nevis savādāk

1 2 atbildēt

Nesapratu, kāds sakars Aļaskas pārdošanai ar Albāniju un Islāma valsti. Tagad šito izlasīs kāds kam šī tēma jāmācās skolā un samiksēs to visu kopā.

Par tēmu, protams, Krievijai būtu visas iespējas uzbrukt Kanādai un ASV no Aļaskas puses, bet vai viņi būtu spējīgi karot, ja Aļaskā vidējā temperatūra ir ir ap -35 grādiem (zemākā kāda bijusi -62). Rezultāts tāds pats kā Somu / Krievu karā, kad pateicoties zemajām temperatūrām somiem izdevās uzvarēt daudz spēcīgāk bruņoto Krieviju

4 6 atbildēt

Kāda jēga zīlēt kā būtu, ja būtu? Mēs esam tur kur mēs esam un mums jādzīvo ar to kas ir.

0 2 atbildēt