local-stats-pixel fb-conv-api

Izvarotāji Latvijas baznīcās?548

Pasaulē daudziem patīk uzskatīt, ka baznīca un reliģijas ir kas pavisam tīrs no ļaunuma, ka tās nes cilvēcei tikai labumu. Parādīšu jums kristietību no cita skatupunkta. emotion

Nu tad ievērtējiet rakstu lasītāji! emotion

2810 106 548 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 548

0/2000
Ja jau baznīca ir tik svēta, tad kādēļ gan tā no mums slēpj Vatikāna slepenā arhīva seno dokumentu saturu!? - Lai uzturētu svēto caureju mūsu prātos emotion
2 0 atbildēt
zeitgeist filmu saskatijies.
2 0 atbildēt

Ni ko jauns jau napastostiejī ky as nazinoty, bet pilneigi pīkreitu vusā tis ir īrūcs lai kontrolāty cilvakus

3 1 atbildēt

Nu  par Romieshiem es nepiekriitu. Bija Laiks, kad Romaa kristieshus kjerstiija un dedzinaaja.

2 0 atbildēt

5. Tad kādam, tavuprāt, bija jābūt Kristum? Svītrainam?

2 0 atbildēt

Nekas nav tikai balts vai tikai melns- ne reliģija, ne politika, ne Jūs, ne es. Ja tas ir skaidrs, tad kāda jēga censties kaut ko īpaši "nolikt"? Visur ir harmonija (labā un ļaunā līdzsvars). Arī katrā reliģijā ir ļaunums, bet arī daudz kā laba, jo tā māca būt ētiskam, pieklājīgam un laipnam pret citiem (šīs vērtības mūsdienās pietrūkst). Tādēļ ir muļķīgi būt nekorektam un aizskart citu cilvēku reliģiju, jo tā ir ļoti personiska un subjektīva lieta. Tevi, autor, jau neviens nespiež ticēt, tad nespied neticēt tos, kas to vēlas ar savu negatīvo viedokli : )

3 1 atbildēt

Raksts tāds visai apšaubāms - ko tādu varētu uzbliezt kādā 9.klasē, neko nemācoties, lai izspruktu no situācijas - vispārzināmas frāzes, nekā konkrēta, tēma, kas vienmēr izraisa ažiotāžu.

Bet komentāri gan ir debešķīgi. Es nemaz nezināju, ka spokos ir tik daudz dažādu akadēmiķu - te vēsturnieki, te biologi, te maģistri turpat vai visās jomās. Nu lieliski! Ja vēl gramatika pieklibotu tikai neuzmanības dēļ, tad pat būtu ticami :)

4 2 atbildēt

Varas izpausmes nemainās, tā maina tikai rīkus. Ja agrāk pār tautu valdīja baznīcas un cilvēki pielūdza Dievu, tad tagad pār tautu valda valdība un cilvēki pielūdz naudu. 

Superīgs raksts ;) Labākais, ko esmu lasījis saistībā ar reliģiskām lietām.

Agrāk es arī ļoti pievērsos Dievam, baznīcai, regulāri gāju uz to utml, līdz brīdim, kad sāku lasīt filozofiju. Tas tā kā atvēra acis, jeb lika vairāk domāt. Un pamatoti. Šobrīd baznīcās neredzu neko vairāk kā tīru biznesu. 

3 1 atbildēt

Es nepiekrītu šim rakstam. Dievs, ja nav vainīgs, ka šie cilvēki dara sliktas lietas. Jūs te sakat, ka Dievs ir slikts, Jēzus ir slikts, bet ko viņi sliktu ir izdarījuši ?! Viņi nav vainīgi, ka cilvēki viņus attēlo citādāk un domā citādāk, tādēļ pārveido svētos rakstus pēc sava prāta. Šobrīd ar šo rakstu tu veido sliktu priekšstatu par Dievu un reliģiju, kā tādu. Es vrb nemāku pareizi noformulēt savas domas, bet ceru, ka jūs saprotat, ko es cenšos pateikt. Tie cilvēki izdarīja, ko izdarīja, taču tikai tpc, ka viņi saka, ka tas bija reliģijas dēļ tas nenozīmē, ka tas ir tas ko Dievs mums vēlējis. Dievs savā ziņā ir mīlestība, draudzība un prieks. Vienīgais, ko Dievs ar saviem baušļiem ir centies panākt, ir tas, ka cilvēki dzīvo saticīgi un draudzīgi. Cerams jūs sapratāt...

3 1 atbildēt
Baznīca un Dievs, ir divas dažādas lietas. Cilvēks to ir padarijis par Dieva namu, pēc saviem ieskatiem.
2 0 atbildēt

šausmas! Tad jau jāizmaina arī LV himnas teksts,jo sazombētais himnas autors  atļāvās lūgt dievu,lai tas svētī Latviju

2 0 atbildēt

o MILZĪGS pluss!!!! Beidzot autors uzrakstīja to ko es jau sen gribu pateikt!!!!

2 1 atbildēt

Tukšu salmu kulstīšana :D, pat smieklīgi ... neviena fakta šeit nav, par piemēru, vai zināji, ka Bībelē nevienā vietā nav minēts datums (t.i. 24.decembris) , kad dzimis Jēzus? Tie ir vienkārši ir ziemas saulgrieži, cilvēki to ir piedomājuši klāt, ka Jēzus ir dzimis 24.dec. (Dzirdēju par to LK radio) ;)

P.S. godīgi sakot, nedomāju, ka ir jēga publicēt šāda tipa rakstus saistībā ar tik jūtīgām tēmām kā reliģija. ;) kas ticēs - ticēs, kas neticēs - arī neticēs, kas domās kko savādāku, lai domā  - tukša salmu kulšana !!! ;)

1 0 atbildēt

Neesmu ticīgais (vismaz ne tāds 100%), bet palasot šos "faktus" tie neko citu neizraisa kā smaidu - sākot jau ar to, ka kristietība balstīta uz sodīšanu un beidzot ar to, ka tiek jauktas divas lietas - pati kristietība un baznīca. Tas, ka baznīca nav kristietība ir jau n-tās reizes pierādījies un tieši tapēc Mārtiņš Luters savulaik aizsāka Reformācijas kustību.

Starp citu - sēdināja uz mieta viduslaikos cilvēkus gan kristieši gan musulmaņi, tās bija vienkārši iecienīts soda veids tiem laikiem, tā pat kā romiešiem sišana krustā vai nošaušana pēdējo karu laikos.

Par "eiropieti" Jēzu arī smieklīgi. Kam tad tur jābūt savādākam? Melna āda viņam bija jābūt? Ebreji ļoti daudzi ir ar "eiropejisku" fizionomiju. Un romieši neradīja "kristietību" - tā radās pati un tieši romiešu starpā tika uzskatīta par nabadzīgo, vergu un cittautiešu reliģiju, kas ir naidīga tradicionālajai romiešu reliģijai. Līdz ar to kristieši tika pakļauti vajāšanām vairāku gadsimtu gaitā un tikai Konstantīna laikā 3.gadsimtus pēc Kristus dzimšanas kristietība tika akceptēta par Romas impērijas oficiālo reliģiju. 

1 0 atbildēt

Ne jau tas kas tur augsaa seez ir vainiigs bet pasi cilveeki, jo neviens tak cilveekiem nelika citiem dariit paari, Dievs maaca buut labam. Sinii situaacijaa tikai un vieniigi cilveeki ir vainiigi....

1 0 atbildēt

Liels, sulīgs mīnuss. Kristietības saistīšana ar reliģisko organizāciju darbību, ir ļoti muļķīgs gājiens, un norāda uz raksta autora zemo intelektu. Tikai tādēļ, ka viens cilvēks ir zaglis, nenozīmē, ka visi pārējie arī ir zagļi (kā arī - ka visi pārējie uzskata, ka zagšana ir pareiza). Kristietība savā būtībā nav saistīta ar to, ko tās aizsegā ir realizējušas reliģiskās organizācijas (piemēram, katoļi), vai arī kāds reliģiskās organizācijas vadītājs (kurš ir spējis iezombēt pārējos organizācijas dalībniekus).

1 0 atbildēt

Reliģijas ir domātas vārguļiem... tiem, kas ir pārāk lielas lupatas, lai uzņemtos atbildību par savu dzīvi... tiem, kas ir pārak debīli, lai censtos domāt ar savu galvu... ;) Gudri cilvēki tādus prot izmantot ;)

1 0 atbildēt

Nu kam šādi raksti vajadzīgi? Tikai, lai komentāros visi parādītu savu ''loģisko un kritisko'' domāšanu. Cik var nīdēt to baznīcu, ja Jums neviens neiet klāt un neuzplijās, lai stājaties iekšā, kam Jums šādus raksteļus? Plus vēl maza pretruna, pirmajā punktā. Visulaiku runā par sekošanu Jēzuspiemēram, tad pēkšņi Dieva baušļiem, kurus pārkāpjot saņems sodu. Baušļi minēti vecajā derībā, un ar Jēzu maza saistība. Kā tad tur ir? Jāseko Kristum, vai tomēr baušļiem? Tāpat arī par dzimšanu Ziemassvētkos. Nu kādas muļķības, tas jau sen ir skaidrs, ka šos svētkus pielāgoja Senajā Romā, kad tika svinēti ziemas saulgrieži un pārveidoja par Kristus dzimšanas dienu un iegājies līdz mūsdienām. Šis raksts atgādina tādu pusaudža spītēšanos. Protams, ka vieglāk ir atrast pretrunas tādā, kas sevi pasludina par vislabāko, visgudrāko utt. Un tad, protams, pusaudzis, mātes nepieņemts paliek dusmīgs, un rāda, re, baznīca arī nav nekādi labiņie, ko tu no manis vispār te prasi?

2 1 atbildēt
Visās reliģijās un parareliģijās ir fanāti,izvirtuļi,visās novākti cilvēki. Tagad rietumu pasaulei uznācis lielais pusaudžu dumpinieciskums, tāpēc viss ir vai nu balts, vai nu melns.
1 0 atbildēt

Piekritu. + Fuck the system!!!

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »