local-stats-pixel fb-conv-api

Izraksts no personīgās lietas14

644 0

OVĪŠU BĀKA

644 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Ovišu bāka ir fantastiska! Ja kas, no viņas var redzēt arī Irbenes radiolokatora antenas (lielā gan šobrīd nocelta un tiek remontēta). Labos laikapstākļos ir redzama vēlviena bāka - Sirves bāka Igaunijā, Sāremā salā, kā arī bākai blakus esošais vēja parks. 

Ja ir luste veikt miniceļojumu, iesaku apmest līkumu un apskatīt Šlīteres bāku (ir iespējams tikt iekšā un uzkāpt līdz pēdējam stāvam, laternas vietā tagad izvietota meteostacija, bet skats pa augšējā stāva logiem vienalga iespaidīgs). Tad iebraukt Miķeļtornī un cerēt uz veiksmi, ka bākas sargam atkal būs labs noskaņojums, un viņš ielaidīs bākā (oficiāli bākā apmeklētājus neielaiž, jo ir bijuši pašnāvību gadījumi/mēģinājumi). Tālāk aizceļot līdz Irbenei. kamēr lielā antena remontā, to var apskatīt no zemes, bet ekskursijas notiekas mazākajā antenā. Iesaku arī uzprasīties uz pastaigu pazemes tuneļos - ir to vērts. No Irbenes ceļš tālāk ved uz Ovišiem. Tālāk jau Ventspils, bet, ja ir luste pēc vēlvienas bākas, tad jāšauj uz Užavu. Tikai jāatceras, ka Užavas bākā var tikt iekšā darbadienās, sestdienās un svētdienās tikai, ja paveicas satikt bākas uzraugu ģimeni un, ja viņiem ir laiks, ko jums veltīt.

Rekur mans sens raksts par dažām pieminētajām vietām: http://spoki.tvnet.lv/vesture/Bakas-starp-Kolku-un-Ventspili/374494

9 1 atbildēt
Pluss no manis!!!
7 2 atbildēt

Vai Latvijā vēl ir kādas interesantas vietas, par kurām tu vari uzrakstīt?

6 1 atbildēt

 emotion  emotion  emotion 

4 0 atbildēt
Esmu tur bijis . Uzkāpu līdz pašai augšai . Bail gan bija iet klāt malām lai nenojaucos zemē. Kopumā paldies par info , daudz ko nezināju .
3 0 atbildēt

Šogad tieši sanāca pabūt Ovīšu bākā un skats no augšas ir fantastisks emotion

3 0 atbildēt

bijām 16.gadā ,kopā ar irbenes lokatoru u.c. objektiem..

3 0 atbildēt

Spēcīgs raksts

3 1 atbildēt

Kad braucām mājās no Irbenes radiolokatora, tad atpakaļceļā piestājām, čomi uzkāpa, bet es līdz augšai netiku, pusceļā bija jāmaina pamperi... (P.S. man bail no augstuma nereāli) emotionemotion

3 1 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt