local-stats-pixel fb-conv-api

Izmirušie dzīvnieki32

1623 9

Šoreiz par izmirušajiem dzīvniekiem par kuriem nav īpaši dauz šeit un citur bijis rakstīts.

Dzīvnieki (Animalia, Metazoa) ir liela daudzšūnu organismu grupa, kas spēj kustēties un reaģēt uz apkārtējo vidi, barojas, pārtiekot no citiem organismiem.

Par "dzemdējošo" vardi šeit jau ir bijis raksts, taču tajā par šo vardi bija diezgan maz aprakstīts, šai vardei bija arī daudzas citas interesantas īpašības bez unikālās - "demdēšanas".



1623 9 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 32

0/2000

Diezgan biedējoši kad iedomājos kā būtu ja šie milzīgie dzīvnieki būtu vēl eksistējoši un tagat vēl te pat kur staigātu.  emotion

47 1 atbildēt

Ev, varde, atver muti, lai es varu redzēt, ka tev tur ir vēl viena varde. emotion

26 0 atbildēt

Ragainais bruņurupucis izskatās pēc pūķa, iespējams varēja būt viens no iemesliem, kāpēc leģendas par pūķiem vispār pastāvēja :)

13 0 atbildēt

Pēdējiem kuriem nav apraksta varēji nemaz nelikt. Tā tu sabojāji visu priekštatu pa rakstu

21 8 atbildēt

Teksta dauduma salīdzinājums: 

1.

Vēderā perējošā varde / Vēderperētājvarde. (Gastric Brooding Frog).

Suga atklāta tikai 1973.gadā (Austrālijā). diemžēl  1983.gadā šī suga izmira.

Vardes mātītes bija 5 cm garas un tēviņi 4 cm.

Izmiršanas iemesli:  Piesārņojums, teritorijas samazināšanās un dažādas slimības (Ādas saēdoša sēnišu slimība).

Šī bija unikāla varžu suga, jo šai vardei mazuļi attīstijās vēderā un "dzemdēšana" (Pareizāk sakot perēšana) notika caur muti. Fotogrāfijā var redzēt skaisto mirkli, kad šī varde "dzemdē" caur muti !

Šai vardei, atšķirībā no citām varžu sugām nebija gara un lipīga mēle ar ko medīt kukaiņus, tā tos vienkārši ķēra ar atvērtu muti, kad medijums bija tai pietuvojies.

Šo vardi savās pusdienās bija iecienijuši nēģi un zuši, taču šai vardei, gluži tāpat, kā lielākajai daļai citu sugu varžu, aizsardzībai izdalīja ļoti slidenu vielu.

Vēderaperētajvardei bija speciāla viela ar, ko tā neitralizēja kuņģa skābi, lai tā nesaēstu vardes vēderā esošās vardulēnu olas. Vēderperētajvade arī nebija spējīgi ēs laikā, kad tā vēderā perēja. perēšanas laiks bija 7 nedeļas. Perējiens 6 - 25 vardulēni. 

Gluži tāpat, kā normālām vardēm, šīs sugas mātīte izdēj olas, kuras pēc tam varžu tēviņš apaugļo. Taču atšķirība no no pārējām vardēm matīte norij olas un sākas perēšanas process.

Šī suga izmira 1983.gadā. Pareizāk sakot bija izmirusi, līdz šogadam. 2013.gadā trakie zinātnieki sāka projektu "Lazarus" viņi paņēma 40 gadus vecu, sasaldētu šīs vardes DNS un implantējot to citas sugas vardes olās,šāda veidā gandrīz izdevās atgriezt dzīvē šo vardi, taču embriji nodzīvoja tikai dažas dienas un nomira. Tomēr zinātniekiem ir cerībā šo vardi atkal atgriezt dzīvē. Zinātnieki šādi cer, atkal atjaunot arī vairākas citas izmirušas sugas, piemēram, Tazmānijas Tīģeri u.c.

Kaut, kā ļoti atgādina filmas Jurassic Park sižetu.

 

un...

 

9.

Zelta Krupis.

Šī suga izmirusi 1989.gadā. Šis krupis apdzīvoja Kosta Rikas kalnus, bet klimata maiņas rezultātā un dažādu sēnīšu  slimību dēļ šī sugas aizgāja.

 

emotion 

9 0 atbildēt

Daudzi dinozauriemotion

6 0 atbildēt

Noteikti vajag rakstam vēl daļas ar vēl vairāk izmirušiem dzīvniekiem/radībām :)

Plusiņš no manis :)

5 0 atbildēt

man gribetos iedot pa naasi tiem cilvekiem, aks iznicinaja zilonj putnu!

5 0 atbildēt

vai nu tev nav nejausmas,ko nozīmē diametrs,vai arī ziloņputna ola atgādināja NLO.

3 0 atbildēt

Ja sie dzivnieki vel dzivotu mums blakus, visticamak, butu jau uz izmirsanas robezas, gluzi kaa baltais degunradzis un baltais tiigeris. =/

3 0 atbildēt

izskatas pec pokeminiem

1 0 atbildēt

Ļoti interesants raksts emotion

1 0 atbildēt

Kur tad Galapāgos, pasaulē lielākie bruņurupuči? tie tak arī izmira. un nesen tikai :)

1 0 atbildēt

10. tie pupi ;D 

1 0 atbildēt

intresants video tas gan

1 0 atbildēt

2. "Ziloņa putna olas diametrs bija 1 metrs un tā bija 34 centimetrus gara"

Kaut kas nebūs pareizi ar tiem izmēriem. Apkārtmērs (perimetrs) vēl varētu būt 1 metrs, bet ne jau diametrs 34 cm garai olai.

Citādi +.

0 0 atbildēt

Paldies, labs raksts!  emotion 

0 0 atbildēt

Noskatijos visu video, īstenībā sasodīti interesanta lieta! Iesaku visiem noskatīties.

0 0 atbildēt

Man ir tikai neliela daļa, jo spokos ir bijuši vairāki raksti par izmirušajiem dzīvniekiem, man ir par tiem, kas citiem nebija, bet jā briesmīgo vilku gan nebiju nevienam redzējis.

0 0 atbildēt

Iekš video, vardes vēderdzemdētājas atklāšanas un izmiršanas gadi atšķiras no apraksta pie bildes. Varbūt der pameklēt kurš tad ir patiesais.

0 0 atbildēt