local-stats-pixel fb-conv-api

Īsumā par Rītausmas Gloriju.2

108 0

RĪTAUSMAS GLORIJA

Reta dabas parādība, īsts skaistums, interesants mākoņu fenomens kas ir redzams Austrālijas ziemeļu piekrastē. Šis dabas skaistums ir sastopams septebrī un oktobrī agrās rīta stundās, un notiek ik pa divām reizēm gadā. Rītausmas glorija ir gara izstiepta josla, atgādina gigantiskas lidmašīnas "pēdas" un var stiepties 1000 km garumā. Jau kopš pagājušā gadsimta 70-ajiem gadiem zinātnieki pēta šo dabas parādību, taču pagaidām nav atraduši skaidrojumu gaisa masu sarežģītajam pārvietošanās procesam. Lokveida mākoņi ir sastopami arī citviet pasaulē, bet Austrālijā tie ir visiespaidīgākie. Šī parādība bieži cilvēkus satrauc, jo skats ir tāds, itkā tūlīt nāktu virsū negaiss. Piedildīšu ka arī sajūta, kad nāk pāri šis vilnis, vējš pieņemās spēkā, bet ne līdz tādam līmenim kā negaiss. Tas ir skaisti, bet tajā pašā brīdī biedējoši, tie kas nezin var pārprast. Šīs parādības izskaidrojumu vēl nav atklājuši neviens, zinātnieki vēljoprojām pēta šo īpašo dabas skaistumu, bet fotogrāfi izmanto momentu. Vēl neviens nav izskaidrojis kādēļ šis fenomens riņķo ap sevi, un kā vispār ir iespējams mākonim sasniegt 1000km garumu. Tā nu lūk varat nospiest "play" un izvērtēt šo skaisto dabas parādību.

YT.com ir iespēja atrast kādus aculiecenieka video, kur ir redzama šī parādība kustībā.

Ceru ka jums bija interesanti lasīt, ja uznāca velme painteresēties vēl par šo fenomenu, tad internetā ir piejams noskatīties dažādas dokumentālās filmas par šo dabas parādību.

Angliskais nosaukums: Morning Glory cloud​

108 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Skaisti. emotion

3 0 atbildēt

"parādības izskaidrojumu vēl nav atklājuši neviens" ....protams!  īstenībā viss sen par šo tēmu ir atklāts un saprasts. vienīgi zinātnes redzamā daļa par šo tēmu vēl kādu laiku tēlos muļķi.

2 0 atbildēt