local-stats-pixel fb-conv-api

Interesanti fakti par mamutiem5

99 0

1. Mamuti ir izmiruši snuķaiņu kārtas ziloņu dzimtas ģints zīdītāji. Pirmie mamuti parādījās Āfrikā aptuveni pirms 5 miljoniem gadu. Aptuveni pirms diviem miljoniem gadu mamuti sāka virzīties uz ziemeļiem, kā rezultātā tie izplatījās pa visu Eirāziju. Kopumā mamuti ir dzīvojuši viso kontinentos izņemot Austrāliju un Dienvidameriku.

2. Lielākā daļa mamutu izmira aptuveni pirms 10 tūkstošiem gadu. Par mamutu pēdējo mītnes vietni tiek uzskatīta Vrangeļa sala. Šī mamutu populācija izmira pirms aptuveni 4000 gadu.

3. Tiek pieņemts, ka savulaik ir eksistējušas vismaz 11 mamutu sugas. Visizplatītākā mamutu suga bija Matainie mamuti, bet par vieniem no vislielākajiem mamutiem tiek uzskatīti Stepes mamuti.

4. Mamutu vidējais garums bija aptuveni 3 līdz 4 metri, bet to masa nepārsniedza 8 tonnas. Savukārt Stepes mamuti garums varēja pat pārsniegt 5 metrus, bet to svars varēja sasniegt pat tonnas. Bez mums zināmajiem milzu mamutiem eksistēja arī pundurmamuti, kuru augstums varēja būt aptuveni līdz 2 metriem, bet maksimālā masa ap 1350 kilogramiem.

99 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Stepes mamuti garums varēja pat pārsniegt 5 metrus, bet to svars varēja sasniegt pat tonnas

tonnas, cik tieši, nepabeigts teikums, vai vnk tā jābūt?

neko daudz par mamutiem nezināju, līdz šim brīdim. Iepriekš zināju tikai to ka mamuti ir milzīgi, pufīgi un ar lieliem dārgiem ilkņiem...  10 000 gadi p.m.ē. laba filma, kurā ir mamuti, un vēl visādi lieli zvēri, vai arī nezvēri. Ice Age arī ir mamuts... Gribēju vēl kko rakstīt, bet aizmirsu ko...  ++++

4 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Plus , bet aiz ausim pavilkts , parak maz par temu emotion

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt