local-stats-pixel fb-conv-api

II Pasaules kara lielākā asinspirts51

1405 0

"Patiesību par Rževu pateiks tikai tad, kad būs miruši visi, kas šo kauju komandēja"- teica kāds šīs kaujas veterāns personiskā sarunā. Tikai pēdējos gados vēsturnieki arhīvos apkopo atsevišķu karaspēku daļu arhīvus un tuvojas patiesajam kritušo skaitam, kurš visu laiku ir ticis slēpts. Arī Latvijā turpina atrast un apglabāt kritušo kareivju mirstīgās atliekas- Rževā šādos pasākumos apglabājamo skaits ir 700-1000.

1405 0 51 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 51

0/2000

veel gribeju piebilst... ja muuseejie nebutu skrejushi zem pretinieka lodes tad pats krievs butu noshavis, kas ari notika ar tiem kas pabaidijas vnk tupi skriet pretim naavei.

Tas ka kkaadi dati uzpeld ka vacieshiem bija lielaaki zaudejumi neka krieviem, mulkiibas... krieviem karaa nekaadas taktikas nebija, bet vacietim taktika bija augstaa liimenii... taa kaa krievs lai savas mulkiibas patur pie sevim jo tas pilnigi un galigi nav iespejams ka vacieshi zaudeja vairak cilvekus neka krievi.

72 2 atbildēt

1) krievu/padomju "oficiālos" zaudējumu skaitļus vienmēr vajag pareizināt ar koeficentu N, kur N ir krietni lielāks ar 1.

2) ticu visam uzrakstītajam, jo šādus stāstus nācies dzirdēt daudz no veciem ļaudīm, kas bijuši frontē, tajā skaitā mana vecā tēva, kurš bija pie ložmetēja vācu leģionā.

3) Čērčils teica - "Uzvara par katru cenu". Viņš šo vārdu nozīmī līdz galam nesaprata vai neapzinājās. Žukovs gan! Tas bijis gan senāk vēsturē, gan var atkārtoties arī šodien - krievija upurēs visu un nežēlos neko, ja tai draudēs sakāve. Tamdēļ tā var būt grūti uzvarama pat spēcīgām armijām.

4) Biju pārliecināts, ka vēl WW1 ļaužu masai bija nozīme kaujās, bet WW2 tās vietu ieņēma tehnika. Acīmredzot tomēr nē, gaļas masai bija nozīme ar WW2. Izvērtējot zaudējumu apmērus, negribas padomiju saukt par uzvarētājvalsti.

59 2 atbildēt

Krievs - ložmetējgaļaemotion

Hrestomātiska ir Žukova frāze attiecībā uz milzīgajiem zaudējumiem: "Nekas, sievas vēl piedzemdēs"

īsāk sakot PSC

30 2 atbildēt

Tā jau runā, ka uz 1 vācieti bija 10 krievi. Vnk jautājums, cik vācietim līdzi bija lodes. 

26 2 atbildēt

Krieviem ta bija taada taktika versta pret pretinieka psihi, vini suutija muuseejos virsuu pretiniekam, kgan labi zinaja ka skrienot zem lodes neviens neizdzivos... visi ir redzejushi vecas krievu filmas, kur dzheki masaam skrien ar saukli - za rodzinu v perjed. Nu vienigais ka filmaas viss ir stipri paarspiileets, tie nevis krievi bija bet gan taadi kaa mes latvieshi kurus krievi izmantoja kaa Mahitoo teica lozhmeteejgalja. Krievs gaaja pec tam, kad jau muuseejie bija apshauti.

22 1 atbildēt

Atkal jau komentāros pavīd visi šie komentāri Krievi maitas idiotiu utt..

Lai kā tur arī nebūtu, bet tā bija tā laika realitāte, un Vara un tiem kas tur tika sakapāti, ir pilnīgi pie kājas, ka jūs lamājiet viņus vai viņu dzinējus.. Tas Bija karš un Mums kas neko tik šausmīgu nēesam pieredzējuši ir jābūt vismaz kautkātai pietātei pret to karavīru kas Tur ir palicis, vai tas Latvietis, Krievs, Vācietis..

PSRS, nebija ne tehnoloģiju ne tehnikas, tapēc to visu nācās aizstāt ar gaļas masu, un Vēsturē ir zināmi daudz tādu gadījumu, kad tieši uz cilvēka pleciem tiek iznests viss kara smagums.. 

Un es domāju ka mūsu "DEMOKRĀTISKĀS" Valdības arī dzītu mūs gaļā, ja mums būtu tehnoloģiski pārāks pretinieks, Kapēc Tapēc ka varjantu nav, jo ir jāuzvar..

Un VISS 2. Pasaules karš IR TRAĢĒDIJA..kurā uzvarētāji ir tikai pāris resni lopi, kamēr visi pārējie ir zaudētāji..

17 1 atbildēt

Krievam nebija varjantu, Visi jēdzīgie kadri tika apšauti, un jau krituši kaujās, es domāju komandierus, kuriem bija kautkāda militārā izglītība un pieredze, plus vēl visi revalūcijas laiki un Staļina represijas, kur būtībā jebkuru izglītotu virsnieku nošāva..Un briesmīgā tehnoloģiskā atpalicība...Tas arī bija svarīgākais kapēc bija šī asinspirts...

Protams Žukovs bija drausmīgs despots un pilnīgs nulle taktikā..

11 0 atbildēt

Izskatās, ka te vajadzīgs paskaidrojums, kāpēc krievi bija "lielgabalu gaļa", nebūdami pašnāvnieki:

Ježova represijās 1937-1940 ļoti daudzi vecie Krievijas -pat cara laika- virsnieki bija iznīdēti, baidoties no sazvērestības pret Staļinu, un nomainīti pret jauniem, nepieredzējušiem, bieži vien tikai īsos kursos apmācītiem, bet uzticamākiem un ideoloģiski apstrādātiem, iebaidītiem. Dzīvā spēka Sarkanarmijā netrūka - valsts liela un tuvu, pirms kara sports, patriotisms un militārā apmācība bija cieņā. Vadītāji (vismaz no seržanta līdz ģenerālim), zināja, ka ar centību var izpelnīties uzslavu, karjeru un grēku piedošanu. Bet par lieku piesardzību var dabūt soda bataljonu, vai uzreiz pieliks pie sienas, bet uzslavu dabūs cits. Tāpēc jācenšas vienmēr, bet uz Staļina vai revolūcijas jubilejām - par katru cenu. Virsnieku darbību kontrolēja komisāri. Kaujās aiz armijas vienībām atradās NKVD ložmetējnieki, kas stimulēja nekad neatkāpties un nevilcināties.

11 1 atbildēt

2.5M beigtu krievu... labas ziņas :)

12 4 atbildēt

Lasīju ar lielu interesi! Vairāk tādus rakstus! +

8 0 atbildēt

Tur bija 56000 no kuriem palika vien 150 iedzīvotājiem

7 1 atbildēt

Labs, tiesam labs un baudams raksts. emotion

Deretu, vel tadus no tavas puses. 

6 0 atbildēt

Ha, man noderēs, jo rītdien kontroldarbs par II pasaules karu. emotion

5 0 atbildēt

Labs raksts, tik varēja vairāk būt! ++

4 0 atbildēt

Skarbi.

4 0 atbildēt

Nu kurskā arī krieviem bija pāri miljonam zaudējumi, bet vāciešiem kkur 400 000. 

4 1 atbildēt

Tā vnk bija ELLE!

3 0 atbildēt

Vienmēr lasu ar intresi šādus rakstus. Paldies!

3 0 atbildēt
Teikšu tā kā man teica vēstures skolotājs'' cik vēsturnieku tik viedokļu'' tāpēc katrs izsaka savu viedokli kas tā laikā tur ir noticis un katram ir savs redzējums.
3 0 atbildēt

6. Ar vājiem nerviem nelasīt? Bullshit! Būtu bildes, tad gan...

3 0 atbildēt