local-stats-pixel fb-conv-api

Gudrās cūciņas0

35 0

Ir daudz stāstu par cūkam,kas izglābušas cilvēkiem dzīvību.Kad 1998. gadā Džoannu Altsmenu Pensillvānijā (ASV) ķēra sirdstrieka,tās Vjetnamas cūka Lulū devās palīgā. Cūciņa uz ceļa gaidīja,līdz parādās kāda mašīnā,un apgūlās priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Auto vadītāji sākumā cūkas rīcību nesaprata, tāpēc neizkāpa ārā. Ik pa laikam Lulū pārbaudīja , kā jūtas Džoanna , un atkal devās palīdzības meklējumos. Apmēram pēc 45 minūtēm Lulū beidzot izdevās pārliecināt kādu motociklistu apstāties un sekot viņai. Ierodoties mājā , vīrietis izsauca mediķus un tā kopā ar Lulū izglāba sievieti.

Cūku intelektu augsti vērtē cirka dzīvnieku dresētāji,jo tās ātri mācās un tām ir laba atmiņa.Cūkas spēj ne vien atkārtoti demonstrēt trikus - tādus kā lēkšana caur riņki un staigāšana pa virvi , bet arī , piemēram, attaisīt durvju aizbīdņus.

Jau senajā Ēģiptē cūkas izmantoja veidojot stādījumus - to apaļo nagu pēdiņu nospiedumi lielumā un dziļumā lieliski atbilst sēklu sēšanas vajadzībām.

Cūkām ir ļoti laba dzirde,un tās ir arī pļāpīgas. Savā starpā cūkas komunicē pat ar 20 dažāda veida skaņām,rukšķēšānu,kviekšanu un spiegšanu ieskaitot. Tām ir arī ļoti laba oža. Izcilās ožas dēļ cūkas izmanto dažādiem praktiskiem uzdevumiem . Francijā cūkas apmāca trifeļu meklēšanā , bet Vācijā policijai tās palīdz uzost paslēptās narkotikas.

35 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000