local-stats-pixel fb-conv-api

Filipīniešu jaukteņi 👩🏻 🇵🇭13

58 0

Sveiki,

Es gribu pastāstīt par filipīniešu jaukteņiem, kuri paliek arvien izplatītāki Filipīnās un pasaulē. Lai gan mūsdienās jauktākā pasaules valsts skaitās Brazīlija 🇧🇷 Filipīnās pastiprināti notiek jaukto laulību skaits. Arī sekstūrisma, imigrācijas dēļ dzimst jauktie bērni.

Filipīnas ir salu valsts, kur ir vairāk par 7000 salām 🏝, un ap 101 miljonu iedzīvotāju skaitu. Galvaspilsēta ir Manila. Šī valsts kādu laiku bija Spānijas 🇪🇸 kolonija(vismaz 3. gadsimtus), tāpēc valsts ir oficiāli kristiešu(pārsvarā katoļu). ✝️
Esot salu valstij to ir apciemojuši daudzi jūrnieki no citām zemēm kā ķīnieši, arābi un indieši. 🚢 👳🏾‍♂️👲🏻
2. pasaules kara laikā Filipīnās atradās daudz amerikāņu un japāņu karavīru, no kuriem daudzām vietējām sievietēm dzima bērni.
Valsts arī uzņēma bēgļus kā irāņus, krievus, ebrejus un vjetnamiešus.

Mūsdienu Filipīnās ir parādība, ka modeļu biznesā un izklaides industrijā(kā televīzija, kino) 🎞📽tiek dota priekšroka jaukteņiem, kuri ir ar gaišāku ādu, garāku augumu, spicākiem sejas vaibstiem utt. 👨🏻‍🏫Tāpēc daudzi filipīnieši dod priekšroku laulībām ar ārzemniekiem, lai viņu bērni būtu izskatīgāki un ar labāku nākotnes perspektīvu.

👰🏻 Daudzas filipīnietes izmanto internetu, lai atrastu ārzemju vīrus. 👩🏻‍💻 Tas ir arī daļēji, lai izbēgtu no nabadzības vai viņas vēlas vīrus, kuru sejas vaibstus mantotu viņas bērni. Valstīs kā Īslandē 🇮🇸 filipīniešu līgavas ir populāras. Dienvidāfrikā 🇿🇦 filipīniešu sievietes arī paliek populārākas kā sievas.

Mūsdienās ap 10% no filipīniešiem atrodas ārzemēs darba dēļ, tāpēc viņiem ir lielāka iespēja sapazīties ar ārzemniekiem. ✈️ Daudzi vīrieši strādā par jūrniekiem uz kuģiem, un sievietes brauc strādāt par mājsaimniecēm uz bagātākās valstīm, bet tā ir tikai vispārināšana, kurus darbus viņi dara.

2012. gadā filipīniešu apģērbu kompānijas ,,Bayo” reklāmas kampaņa izraisīja divdomīgas reakcijas. Kampaņā #whatsyourmix bija bildes ar modeļiem, kur tika norādīta katras personas etniskā piederība ar %. Daudzi to redzēja, kā jauktās rases slavināšanu, bet neiedvesmojot vietējo pinoi skaistumu.
Varu pieminēt, ka ir pat daudzas slavenības ar filipīniešu asinīm kā Enrike Iglesias, Bruno Mars.

Izmantotie avoti:
https://wikitravel.org/en/Philippines
https://www.quora.com/Are-the-majority-of-Filipinos-multiracial
http://www.getrealphilippines.com/blog/2015/12/filipino-thirst-foreign-blood/
http://news.abs-cbn.com/lifestyle/06/06/12/bayo-draws-flak-over-mixed-race-campaign
https://www.google.co.za/amp/s/www.bbc.com/news/amp/magazine-39703486

YouTuberis Rikijs izskaidro filipīniešu stereotipus attiecībā uz jauktajiem filipīniešiem.
58 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000
Un ko gribēji ar to teikt? Latvietes arī ļoti daudz ar babajiem sapinās emotion un precās.
4 0 atbildēt

Latvieši arī ir jaukteņi. Cik tautas šeit nav bijušas, cik armijas nav gājušas pāri - visi atstājuši savus gēnus (un arī uzvārdus). Bet ģenētiski daudzveidība nāk tikai par labu. 

2 0 atbildēt
Laa nu kas, bet ja nav žīdi vai nigeri, tad ir labi.
2 0 atbildēt

VIsiem, kas nav blondi un ar zilām acīm, ir jāmirst.

2 1 atbildēt
Filipīnieši gluži tā pat kā Latvieši ir izklīduši pa visu pasauli!!!KUR LABI TUR DZIMTENE!!!emotion
1 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt