local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par meditāciju4

43 0

Meditācija ir prakse, kas ļauj izveidot un attīstīt noteiktas cilvēciskas pamatīpašības, līdzīgi kā vingrinoties cilvēks iemācās lasīt, spēlēt mūzikas instrumentu vai apgūt kādas citas iemaņas.
Etimoloģiski jēdziens, kas franču valodā nozīmē „meditācija”, sanskritā ir bhavana, kas tulkojumā nozīmē „kopt”, un tibetiešu valodā gom, kas nozīmē „iepazīties”. Runa ir galvenokārt par lietu skaidra un patiesa redzējuma iepazīšanu un ikvienam piemītošu īpašību izkopšanu – īpašību, kuras neizpaužas tik ilgi, kamēr mēs neko nedarām, lai tās attīstītu. ….
…Meditācijas pati dziļākā jēga ir iekšēja transformācija – mainīt sevi, lai mainītu pasauli, kļūt par labāku cilvēku, lai labāk varētu kalpot citiem. Tādā veidā cilvēka dzīvē tiek izvirzīti paši cēlākie mērķi…
Meditācijas objekts ir prāts. Sākumā tas ir apjucis, satraukts un nepakļāvīgs, tas atrodas neskaitāmu nosacījumu un automātisku ieradumu gūstā. Meditācijas uzdevums nav ne prāta apstādināšana, ne iemidzināšana, bet gan atbrīvošana, apskaidrošana un līdzsvarošana.

43 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt

Nezināju. emotion

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt