local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par kaķiem0

32 2

*Kaķiem ir 14 reižu spēcīgāka oža, nekā cilvēkam.

*Kaķis mazgājas arī šaubīgās situācijās, kad nevar izvēlēties – būt agresīvai vai piekāpties.

*Kaķi ir kautrīgi un tīrīgi – tualetei ir jāatrodas pēc iespējas norobežotākā vietā, lai tā nekautrētos, kā arī pēc iespējas tālāk no ēdiena, jo tiem nepatīk taisīt šmuci tuvu ēšanai paredzētajai vietai.

*Nekad nebarojiet kaķus ar suņu barību. Viņiem ir nepieciešams piecas reizes vairāk proteīna nekā suņiem!

*Kaķiem patīk augstums. Tieši tāpat kā leopardiem un jagurāriem, kuri guļ kokos.

*Kaķim vidēji ir 12 kustīgu ūsu katrā purniņa pusē. Ūsu pamatnē ir liels daudzums ar nervu galiem. Tāpēc kaķis ar to palīdzību iegūst informāciju par visu, kas tam ir apkārt – par priekšmetiem, vēju, temperatūru u.t.t. Ja kaķim likvidētu ūsas, viņš ļoti slikti sāks orientēties telpā un jutīsies nepārliecināts.

*Starp citu, ūsas kaķim palīdz arīdzan noteikt, vai tas ielīdīs šaurā vietā.

*Zinātniskais ūsu nosaukums ir vibrissae, jo tās tiešām vibrē.

*Ja kaķa ūsas ir virzītas uz priekšu, tas ir ar kaut ko dikti saintriģēts. Vai arī vēlas nobaidīt pretinieku kautiņa gadījumā. Ja ūsas ir pieglaustas, tad kaķis ir izbijies un izvairās no pieskārieniem.

*Kaķa nervozitāti nodod ausis – tās minimāli raustās, neskatoties uz to, ka kaķis pats mierīgi sēž un vēro. Ja šādās stāvoklī kaķi kacina, tad tas sāks šņākt un sist ar ķepu.

*Uzbrukuma laiakā kaķi pieglauž ausis. Tas ir tāpēc, lai tās pasargātu no pretinieka zobiem un nagiem. Ja kaķis uzbrūk pats, tad ausis tiek noalistas horizontālā stāvoklī uz sāniem, izveidojot trījstūrus.

*Kaķu kautiņi ir īsi, bet nikni. Galvenais to ierocis ir zobi.

*Kad mēs glāstām kaķi, mums samazinās sirdspukstu biežums. Kaķu īpašniekiem, kuriem piemīt kāda no sirds kaitēm, daļā gadījumu ir iespēja nodzīvot ilgāk nekā bez šiem kustoņiem. Tieši tas pats attiecas uz suņiem, lai arī mazākā mērā.

*Kaķa sirds vidēji sitās no 110 līdz 140 reizēm minūtē, kas ir divreiz ātrāk nekā cilvēkam.

*Lielas baudas izpausme ir nagu izlaišana un “pirkstu” paplešana.

*Mājas kaķi ir vienīgie no visiem kaķiem, kuri prot, pārvietojoties, turēt asti stāvus.

*Kaķi ir spējīgi reaģēt uz cilvēka emocionālo stāvokli, attiecīgi mainot savu uzvedību. Tieši tāpat, kad runājat ar kaķi, sekojiet līdzi savas balss tonim. Kaķi to uztver (dusmas, mīļvārdiņi, vilšanās, u.t.t.).

*Kaķa ķermeņa vidējā (normālā) temperatūra ir 38°
*Lai arī kaķi atškir krāsas, to vidū eksistē arī daltoniķi. Viņu daltonisms ir līdzīgs cilvēku – vietām ir sajauktas zaļā un sarkanā krāsas.

*Kaķu preiferālā redze ir apmēram 285° Maksimālais attālums, kurā tas redz ir 60 metri.

*Piedzimstot, kaķi snedz redz, nedz dzird. Acis tiek atvērtas pēc 7-10 dienām, savukārt dzirde parādās divu nedēļu laikā.

*Kaķi ir vieni no visslinkākajiem zīdītājiem – tie guļ vidēji 16 stundas dienā, jeb divas trešdaļas no savas dzīves.

32 2 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000