local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par enerģijas dzērieniem4

Spilgtas skārda bundžiņas, atsvaidzinošu krāsu plastmasas pudelītes. Šādos iepakojumos veikalos un bāros novietoti enerģijas dzērieni. Daži tos lieto tad kad organisms ir novārdzis, bet darbs jāpaveic līdz galam. Citi lai gūtu papildus enerģiju sportisku aktivitāšu laikā, bet ir cilvēki kuriem šie dzērieni vienkārši garšo. Mēs nevēlamies popularizēt to lietošanu, vai atrunāt no tiem. Mēs vēlamies informēt. 20 fakti kurus vajadzētu zināt par enerģijas dzērieniem.

1.Bez izņēmuma visi "Enerģētiķi" satur kofeīnu.

2.Energotonika iedarbība ilgst 3-4 stundas, atšķirībā no kafijas, kura možumu nodrošina vien pāris stundas.

3. Visi energotoniki iedalās divās kategorijās- vieni satur vairāk kofeīna, bet citi - vitamīnus un ogļhidrātus.

4. "Kofeīna" dzērieni būs piemērotāki nelabojamiem darbaholiķiem un studentiem, kas strādā naktīs. "Vitamīnu-ogļhidrātu" - aktīviem cilvēkiem, kuri izvēlas pavadīt brīvo laiku sporta zālē.

5. Enerģijas dzērieni satur reto B vitamīnu.

6. Depresiju un miegainību, ko izraisa nepietiekama neirotransmiteru esamība organismā ( vielas kas pārraida impulsus no vienas nervu šūnas uz otru). Spēj uzveikt aminoskābes, kuras satur enerģijas dzērieni.

7. Labāk dzert enerģijas dzērienu ar guarānu nekā kafiju saturošu enerģētiķi, jo guarāna nekairina kuņģi.

8. Vitamīni kurus satur enerģijas dzērieni nevar aizstāt multivitamīnu kompleksu.

9. Enerģijas dzērienus nedrīkst lietot bērni, grūtnieces un cilvēki kuri cieš no sirds un asinsvadu slimībām.

10. Ar alkoholu enerģētiķus labāk nejaukt. Galu galā kofeīns un alkohols ir pilnīgi pretstati.Kofeīns uzmundrina, bet alkohols atslābina.Turklāt kofeīns palielina alkohola ietekmi uz smadzenēm.

11. Enerģijas dzērienu sastāvā ir karnitīns. Tā ir dabiska cilvēka šūnu sastāvdaļa. Karnitīns veicina ātru taukskābju oksidēšanos, uzlabo vielmaiņu un mazina muskuļu nogurumu.

12. Enerģijas dzērieni satur taurīnu. Šīs aminoskābes uzkrājas cilvēka muskuļu audos. Katru dienu cilvēki ar pārtiku uzņem 200-300 mg. taurīna. Tiek uzskatīts, ka tas uzlabo sirds muskuļu darbību. Tomēr nesen starp medicīnas speciālistiem izskanēja viedoklis, ka taurīnam nav ne mazākās ietekmes uz cilvēka ķermeni. Bet taurīns patiešām noderīgs ir kaķiem. Praktiski visos konservos kas ražoti pūkaiņiem atrodams taurīns.

13. Guarana un žeņšeņs arī sastopami šajos dzērienos - ārstniecības augi, kuriem it kā piemīt tonizējošas īpašības.

14. Enerģētiķos var atrast vielu ar mīklainu nosaukumu inozitols. Tomēr izrādās, inozitols - tā ir viens no spirta veidiem. Enerģijas dzērienu ražotāji apgalvo, ka inozitols veicina aknu darbību. Taču zinātniska apstiprinājuma šim apgalvojumam nav.

15. Esiet uzmanīgi lietojot enerģijas dzērienus.Nepārsniedziet kofeīna dienas devu - apmēram divas energotonika pudeles.

16. Lietojot vairāk nekā divas skārdenes enerģijas dzēriena jūs nopietni varat kaitēt savai veselībai.

17. Enerģētiķa ietekmes beigās organismam ir nepieciešams atpūsties, lai atgūtu dabīgos organisma resursus.

18. Nelietojiet enerģijas dzērienus pēc sporta nodarbībām - tas paaugstinās asins spiedienu. Tas var nelabvēlīgi ietekmēt jūsu pašsajūtu.

19.Letālā deva cilvēkam - 10 g. kofeīna ( ~ 150 bundžiņas enerģijas dzēriena ).

20. Atcerieties, lietojot enerģijas dzērienus cilvēks maldina savu ķermeni. Tie protams sniedz stimulējošu efektu, bet tas tiek darīts mākslīgi (ķīmiski) . Ja tomēr tos lietojiet, dariet to prātīgi.

34 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Personīgi dzeru zaļo monsterīti. Zinu ka nav nekas labs, bet nu audzinot divus sātanus nogurums ir. Un īstenībā tā arī es visu dienu varu izvilkt nečīkstot par nogurumu emotion

Vienreiz pamēģināju Battery - pusbundžu izdzēru, pārējo izgāzu podā un aizgāju gulēt emotion

2 0 atbildēt

a*ujeķ, vajedzētu to pateikt tiem kuri dzer enerģijas dzērienus....

1 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt