local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par Mangaļsalu.10

147 0

Šīs ir raksts veltīts tiem, kas tur dzīvo. emotion

147 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Runājot par kuģi "Lady Cotlin", tad cik mans fāters acerās, tad tā tupele esot vedusi kontrabandas spirtu kas bijis paslēpts kravas tilpnēs. Pēc avārijas, kannas ar uguns dziru esot arī bijušas izskalotas krastā, ko vietējie ātri prihvaķizēja.

Precīzu gadu neatcerēšos, bet tas varētu būt kaut kur starp 1970 un 1980 gadiem, kad Rīgas Jūras līcī esot iepeldējis valis netālu no Mangaļsalas. Krievu flote nav tam ticējusi un noturējuši to par ASV vai NATO zemūdeni. Rezultātā valis tika sašauts ar torpēdu.

Kopš 1975 gada, Mangaļsalā bija viena tradīcija kura vēl eksistēja 5-6 gadus atpakaļ. īsāk sakot, Jāņu rītā ap pl 05:30, vecajā futbolulaukumā tika rīkots futbola mačs starp Vecākiem, Vecmilgrāviešiem, Mīlgrāvi un Mangaļsaliešiem. Uz to pasākumu savācās viss ciems, jo hohma bija nereāla kā bariņš apreibuši vīru un sievas dzenā bumbu ar alus kausiem rokās un Jānu vainagiem uz galvas.

6 0 atbildēt

Jā, tiešām raksts ļoti labs. Teikšu atklāti, ka Mangaļsalā esmu bijusi tikai pāris reizes mūžā, lai gan esmu rīdziniece :) Un tiešām, derētu tādā pat garā turpināt un rakstīt interesantus rakstus par katru Rīgas rajonu :)

4 0 atbildēt