local-stats-pixel fb-conv-api

Ettore Majorana - vai pirmais ceļotājs laikā?14

411 0

Viņš bija itāļu zinātnieks fiziķis-teorētiķis, kurš pirms savas pazušanas 1938. g. nodarbojās ar neitrīno masas pētījumiem. Pirms tam viņš bija nodarbojies ar spektometrijas jautājumiem un piedalījies lēno neitronu atklāšanā. Šis atklājums padarīja iespējamu atombumbas izgudrošanu. Daudzi viņa pētījumi palika nepublicēti viņa dzīves laikā, bet pateicoties tieši viņa atomu spektroskopijas un relativitātes pētījumiem tika radīts Majorana vienādojums, kas apraksta kvantu fizikā daļinu uzvedību. Tāpat ir arī Majorana fermions un Majorana masa. Varētu pieļaut, ka šie atklājumi ir nodrošinājuši viņam vispasaules slavu, bet tas tā gluži nav. Tas, kāpēc par viņu runā un raksta, ir viņa pazušanas mistērija. Lai arī tas notika tālajā 1938.g., šī joprojām ir neatklāta mistērija, kas ir radījusi daudzus pieļāvumus, taču bez konkrētiem pierādījumiem par labu vienai vai otrai teorijai, tie tā arī ir palikuši tikai pieļāvumi. Kā esot izteicis kāds no viņa laikabiedriem, tad Majorana esot bijis pietiekami gudrs, lai viņu nevarētu atrast. Tas viņam patiešām izdevās!

411 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000
Pārlasi tekstu un pielabo kļūdas...nu tas tā. Katrā ziņā interesanta tēma. Varbūt Tu vari paturpināt un taisīt vēl rakstus par šo tēmu?! ++
7 0 atbildēt

Ļoti līdzīgi cilvēki pasaulē nav nekāds retums.

6 0 atbildēt

sanāk ka tagad ikviens cilvēks {{ kurš ir atradies kustībā vai atradies tuvāk zemes gravitācijas centram pieņemot ka zemes virsmas bedre ir konstants }} relatīvi hipotēziskam cilvēkam, kurš būtu savu dzīvi nodzīvojis nekustībā, ir ceļojis uz kādu agrāku nākotni, right? protams novirze ir manāma tikai uz tiem atom-pulksteņiem. lestet?

3 0 atbildēt

Interesants raksts, bet clickbait virsraksts.

3 0 atbildēt

ceļojums laikā ir par 99.99utt neiespējams. tas ir tāpēc, ka "laiks" neeksistē. vienīgais variants, kurā tas ir iespējams, ir "aprēķinu" veidā. to var salīdzināt ar to, kad cilvēks iztēlē simulē kādu notikumu. šada simulācija dažiem cilvēkiem padodās tik labi, ka viņi paši nav spējīgi to atšķirt no realitātes.

1 0 atbildēt

Interesanti.  emotion 

0 0 atbildēt

Garda lasāmviela

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt