local-stats-pixel fb-conv-api

Eizenhauera koncentrācijas nometnes63

787 4

WW2 pēdējais netīrais noslēpums- šausmīgākās koncentrācijas nometnes nebija fričiem un krieviem arī ne- demokrātiskajiem amerikāņiem bija šis tas tāds, kā priekšā nobāl gan vieni gan otri...Ja ēdināšanas normas Gulagā bija 1200Kcal, tad jeņķi pamanījās dienā izsniegt 300-400Kca (tas ir, bez tā,ka svētdienās gūstekņus vispār nebaroja) un, kaut arī 200 metru attālumā no nometnēm atradās Reina, gūstekņi cieta no nepārtrauktām slāpēm.



787 4 63 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 63

0/2000

Tā jau ir - tas, kurš karā uzvar, tam arī ir taisnība. Tas nekas, ka jeņķi bija tādi paši slepkavnieciski salašņas kā friči. Par nacistu nometnēm runā daudz un dikti pat mūsdienās. Bet krieviem un amerikāņiem viss ir piedots, jo viņi tak atbrīvoja pasauli no drausmā nacisma. Reizēm es nesaprotu - uz kādiem pamatiem ir uzcelta mūsdienu pasaule...Raksts ļoti labs. +4

71 0 atbildēt

Kā mazi bērni, kam smilšu kastē nepietiek ar sev ierādīto vietu, bet bieži vien cietēji ir tie, kuriem nebijas izvēles brīvības nepiedalīties šajā visā...:(

30 0 atbildēt

Kāpēc mani tas negrama nepārsteidz, domāju ka tie nav vienīgie zemūdens akmeņi, kas amīšiem vai rusišiem ir, mēs vēl ļoti daudz ko nezinām un labi vien ir.

24 0 atbildēt

ļoti labs raksts, bet biški šitam neticu. iespējāms, kādā atsevišķā nometnē bijā tā. cik man stāstījuši večuki, kas bijuši tajās nometnēs, tad pie angļiem un amerikāņiem bijis ok, pie frančiem un beļģiem sūdīgāk, bet arī ne jau tā.

vispār Eizenhauera senči ir vācieši, moš viņam naids jeb moš šis kāda žīdu sakne? emotion

19 0 atbildēt

Vai šo tu pārtulkoji no krievu saita? Ja tā ir tad komentāru man nav.

21 3 atbildēt

Mana vecmuterīte, kura kara laikā Vācijā strādāja kkādā šūšanas fabrikā stāstīja, ka pēc amerikāņu un angļu ienākšanas, fabrikā strādājošās/-ie tika sadalīti vāciešos un nevāciešos. Nevāciešus aizveda uz filtrācijas nometnēm, pēc kā veselīgākās sievietes nosūtīja uz darbiem Anglijā (tjip labprātīgi, bet nebija izvēles), savukārt vāciešus vai nu nošāva turpat, vai veda kkur prom, atsevišķi no citiem.

13 0 atbildēt

Biju iepriekš dzirdējis par šausmīgajām amerikāņu kara gūstekņu nomentnēm bet kad viņas bija tik trakas to tikai tagad izlasot rakstu nopratu.

8 0 atbildēt

vai arī viņi, tāpat kā mūsdienu "bēgļi" sūdzējās par lēnu wi-fi un dārgām cigaretēm?

6 0 atbildēt

Šī satraucošā informācija mani nemaz nepārsteidz, jo kā mēs visi zinām uzvarētājus netiesā, uzvarētāji raksta vēsturi, uzvarētāji dara ko grib utt.

Protams, varam diskutēt par skaitļiem un niansēm, bet tas jau nemaina lietas būtību.

Nevienam jau negribas ticēt, ka varenā demokrātijas citadele ASV mūsu sabiedrotā neko tādu nedarītu, bet savā būtībā lielvaras neatšķiras.

5 0 atbildēt

to laiku liecībām es daudz ko neticu - piemēram žīdu teiktajam, ka zeme esot tik mitra no upuru asinīm ka mājas sākušas grimt....

4 0 atbildēt

Pēdējo lodi labāk pataupīšu sev... emotion

4 0 atbildēt

Labi spociņi, pienācis laiks atkal atgādināt, kas ir jādara, kad mēs izlasām kādu rakstu, vai noskatāmies kādu doķi, kurā tiek atklāta kontraversionāla infromācija, kuru līdz šim neesam dzirdējuši.

IEGUGLĒJAM emotion

Ierakstot Google meklētājā "eisenhower death camps", starp rezultātiem izlec Wikipēdijas raksts par kādu grāmatu ar nosaukumu "OTHER LOSES". Veram vaļā un skatāmies, kas tur ir rakstīts:

Izrādās, ka 1989. gadā kāds kanādiešu novelists bez iepriekšējas vēsturnieka pieredzes Džeims Basks (James Bacque) ir izdevis grāmatu ar šādu nosaukumu, kurā Eisenhauvers tiek apsūdzēts rakstā minēto noziegumu pastrādāšanā.

Tāpat šeit ir atrodama informācija par to, kādu kritiku Basks ir saņēmis un par to kā meinstrīma vēsturnieki* ir norakstījuši šo darbu kā sazvērestības teoriju bez pietiekošiem pierādījumiem. Līdzīgi kā mūsdienās ar šaubīgām dokumentālajām filmām internetā par to kā Bostonas sprādzieni bija inside job un ka nāriņas eksistē.

Vēsturnieki Basku apsūdz:

- dokumentu pārprašanā

- dokumentu nepareizā pielietošanā

- izmanto statistikas metodi, kas esot bezcerīgi nepareiza

- nav salīdzinājis pierādījumus ar kontekstu

Ņūorleānas grāmatu paneļa (panelis kas vērtē izdotās grāmatas) biedrs Stevens Abrouzs raksta New York Times: "Baska kungam nav taisnība par visām viņa lielākajām apsūdzībām un gandrīz visām mazākajām"

Vēsturnieks Rudidžers Ormans uzdod Baskam retorisku jautājumu savā slejā: "Ja amerikāņu nometnēs tiešām gāja bojā 726 000 gūstekņu (pēc Baska informācijas), tad kur ir viņu mirstīgās atliekas?" Ņemot vērā, ka ASV gūstekņu nometnes izpletās kādus 200km gar Reinas upi, vidēji sanāktu 1 līķis uz 1 pēdu, taču, par spīti apjomīgajiem Vācijas atjaunošanas būvdarbiem šajā reģionā, NAV ATRASTI NEKĀDI MASU KAPI.

Citiem vārdiem sakot, ir izdotas arī grāmatas par Bigfūtu, par to kā Hitlers ar veco brandžu tusē zemūdenē zem Antarktīdas un šī, speciālistu skatījumā, ir viena no tādām.

 

* Meinstrīma vēsturnieki - tādi, kuru darbs tiek finansēts no ietekmīgām univeristātēm, respektīvi, tādi kuros ir vērts klausīties.

4 0 atbildēt

Tev pašam nešķiet dīvainas tās bildes? Nez kāpēc nevienu ģindeni neredz? Video pat neskatījos. 7-bilde zaldātiem kājās pat īstie armijas zābaki,citās arī nešķiet ka būtu aplaupīti kā krievu vai vācu konclāģeros. Ja gribi zināt ,zābaki bija pirmais ko novilka gūstekņiem krievi. Vācieši bija krituši uz vērtslietām...  Šīs nometnes izskatās pēc normālām gūstekņu nometnēm,nevis pēc slazda,kuros ir gājuši bojā miljoni.

2 0 atbildēt

5 miljoni?! ........nešauj pār strīpu? 

2 0 atbildēt

Raziel, vai ir kāds raksts arī par Staļina konclāģeriem? (Avaino, ja ir, bet neesmu pamanījusi.) Izskatās kā spēle uz vieniem vārtiem, amīši tie sliktie. Nu, nesaku jau, ka viņiem spārniņi uz muguras dīgst, bet līdzsvaram derētu arī kas par Krieviju.

1 0 atbildēt

Es jau esmu pieradusi, ka man mīnusus liek gan labējie, gan kreisie liberāļi.

1 0 atbildēt

Lasot šāda veida rakstus saprotu ka cilvēki nemainās un ja cilvēki nemainās, tad kas notiek mūsdienās, ko mēs nezinām. Varbūt labāk nezināt... tā teikt labāks miegs pa nakti. Dīvainā kārtā vislielākās dusmas ir uz tiem, kas dara pāri dzīvniekiem.

1 0 atbildēt

Šajā gadījumā gan šo "vēsturi" sarakstīja lūzeris, Džeimss Basks (kaut kur zemāk komentāros jau ir izklāsts par to).

0 0 atbildēt

Ja ir vērts taisīt, tad tieši par vācu karagūstekņiem Krievijā, par Staļina nometnēm kā tādām info ir biezā slānī. Amerikāņu nometnes atšķīrās- bija aprakstītās DEF nometnes, karagūstekņu nometnes un vēl parvietoto personu, divās pēdējās apstākļi bija labi. 

0 0 atbildēt

Nu,nu nešauj pār strīpu. Es salīdzināju visus skaitļus tavā tekstā,un atklāju ļoti daudz neatbilstību-faktiski nekas neatbilst īstenībai.

Šitos sūdu neesi ņēmis no kremļa propogandas kanāliem?

Martin Brecht -pameklējiet googlē-tāds cilvēks ir,bet ne tas,kas šajā attēlā.

0 0 atbildēt