local-stats-pixel fb-conv-api

Eitanazija11

Mūsdienās diskusijas par eitanāziju ir plašas un neviennozīmīgas. Bet kas tad ir eitanāzija un kādos veidos to iedala?


Eitanāzija, vienkārši sakot, ir viegla nāve-injekcija, kas izraisa ātru nāvi. Ir četri eitanāzijas veidi:


• pasīvā eitanāzija- ārstniecības metožu ierobežošana vai pārtraukšana, ārsts vienkārši ļauj pacientam nomirt


• aktīvā eitanāzija- apzināta nonāvēšana pēc pacienta vai tuvinieka pieprasījuma


• brīvprātīgā eitanāzija- pacients, neglābjami slims, pieprasa, lūdz, lai viņu nonāvē


• nebrīvprātīga eitanāzija-pacients ir spējīgs piekrist savai nāvei, bet to nedara, jo viņam nejautā. Kā arī, ja jautā, viņš izšķiras dzīvot tālāk

54 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://gudrinieks.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Es atbalstu tikai "aktīvā eitanāzija" un tikai tad, ja tā ir pacienta paša brīva izvēle. Es domāju, ka cilvēkam ir tiesības izlemt viņš grib turpināt mocīties, vai ne. Visas pārējās man šķiet, ka nav īsti atbalstāmas. Tas, rptaosm, ir tikai mans subjektīvais viedoklis.

4 0 atbildēt

Tiešām labs raksts. Gan info, gan apjoma un valodas ziņā. emotion

3 0 atbildēt

Raksts labs, bet jebkurā gadījumā domāju ka būt mazohistam un būt pašnāvniekam nav labi, bet ja risinās jautājums par to kas ir ļaunāk- mocīties ilgi un nomirt vai n*coties nomirt ātrā nāve tad manā skatījumā tas otrais ir labāks variants. 

2 0 atbildēt

Atbalstu eitanāziju. Mediķu un baznīcas argumenti ir pilnīgi debīli. Mediķiem būtu jāņem vērā pašreizējā situācija, nevis jārunā par to kā būtu jābūt normāli. Diemžēl mēs nedzīvojam normālā valstī, tik pat labi viņi var teikt, ka zinātne attīstas varbūt pēc 10 gadiem vispār varēs ārstēt visas slimības tāpēc pašreiz arī eitanāziju taisīt nav ētiski. pff ja par baznīcas viedokli tad viņi vispār var iet dirst, jebkurš cilvēks pie vesela saprāta ir beidzis ticēt pasaku grāmatai ko sauc par bībeli un iedomu draugam debesīs.

Vispār Latvijā vajadzētu ieviest maksas eitanāziju, Latvijā katra ceturtā nāve ir pašnāvība, beidziet tak cilvēkiem likt mocīties, atļaujiet viņiem nomirt bez stresa, a tā jādomā vai virve izturēs, vai miegazāles nostrādās.  haha gals ir tuvu!!

2 0 atbildēt

Pakalnos. superīgs raksts - gan tēma neierasta, gan viedokļu iztirzājums - valoda baudāma. ++ viennozīmīgi

0 0 atbildēt

Man arī šķiet, ka pieļaujama būtu 10.punktā minētā pasīvā eitanāzija apvienojumā ar brīvprātīgo, proti, ārstēšanas pārtraukšana pēc paša pacienta vēlēšanās. Domāju, ka tas nebūtu nedz pretrunā ar Dieva likumiem, nedz arī neētiski.

Protams, pastāv jau arī iespēja, ka ja pacients grib ātrāk aiziet aizsaulē, tad viņš var bez ārsta ziņas pats pārtraukt ārstēšanos. Taču tad tā jau būs pašnāvība, nevis eitanāzija.

0 0 atbildēt

Kaut kad sen lasīju par šādu tematu, par vienu sievieti, kuras praktiski visu ķermeni bija noklājuši augoņi un ārsti viņai nevarēja palīdzēt, viņa pārcieta elles mokas, drausmīgas sāpes, ik sekundi, tāpēc viņa speciāli brauca uz Holandi ( ko cilvēki mēdz dēvēt arī par nāves valsti), jo šajā valstī tas ir atļauts, nu tā eitanāzija... tad nu domājiet, visādi var gadīties... galu galā visam ir divi gali.. 

0 0 atbildēt

es esmu 100% PAR eitanaziju. Kpc? Jo mums ir viegli spriedelet par sho temu ta no malas, bet ir slimibas kuras nearstejas, kuras rada milzigas mokas cilvekam, izkroplo to un iznicina vinja dzivi pilniba, tad kada jega ir eksistet ka parastam darzenim? Ta nav dzive, ta ir eksistence. Es labak aizej ar vienu shlirci uzreiz neka gaidu savu naves dienu kurai starpcitu jau noteikts datums (menesis, 2 nedelas, gads vai kkas cits). Visu laiku atceros rakstu par sievieti kurai augonis izkroploja seju, vinja nevareja iet ara no majas, cieta sapes visu laiku un ludzas eitanaziju bet vinju sutija d*rst, lidz vinja noshavas un tgd pasakiet, kur ir jusu humana etika? Mediki bus pert eitanaziju jo tad tak mazak pirks vinju zalites un tabletites kas shiem nes naudu, neuzrbs tak caurumu pashi sava maka.  a kas par baznicu, manuprat te ir pretruna, jo ja jau Dievs tev uzsutija kkad smagu slimibu bet tevi tur pie dzivibas ar maksligam trubinjam un aparatinjiem tad ta jau ir iejaukshanas cinjas starp tavu organismu un slimibu, tatad ari Dieva gribu kave. protmas, tas tik mans viedokli, bet arsteties protams vajag ;) Ceriba ir, tik ja zini ka nav, tad jalauj lai iet prom miera. Vajadetu izveidot ipashas medicinas komisijas kas izvertetu kuros gadijumos var laut eitanaziju ja ludz, un kuros ne, lai jau negalejas nost no iesnam vien.

0 0 atbildēt