local-stats-pixel fb-conv-api

Eiropas Bojāeja19

795 8

Vēstures iespējamais scenārijs Eiropas bojāejai, un ne tikai...

795 8 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Ja vēlaties lai turpinu veidot šādus rakstus, izsakties savas domas emotion

17 1 atbildēt

Es labāk safantazētu. Vienīgi viss beigtos ar to, ka Putinam ar Merkeli ir sekss.

9 1 atbildēt

Varu piedāvāt alternatīvās vēstures variantus.

1. Ja nebūtu notikusi "reconquista" (kad spāņi ar franču palīdzību padzina musulmaņu varu no Spānijas teritorijas, tad Kolumbs iespējams būtu musulmanis un Ameriku atklātu un kolonizētu musulmaņi. Visi tur tagad runātu arābu valodā.

2. Ja Kolumbs nebūtu atklājis Ameriku, tad to ātrāk atklātu Ķīnieši vai Krievi caur Austrumiem. Tagad attiecīgi Amerika būtu otrā Ķīna un pār pasauli totāli valdītu Ķīnieši. Krievi vienkārši nespētu kolonizēt Ameriku, tāpat kā nespēj vēl jo projām pietiekoši kolonizēt Sibīriju.

3. Mongoļi bija šamanisti. Daži mongoļu hani bija pieņēmuši kristietību, daļa islāmu, bet vēsturiski sanāca tā, ka varu pārņēma musulmaņu valdnieki. Tāpēc ar lielu sparu tika papildus islamizēti mongoļu iekarojumi. Ja nebūtu mongoļu, tad arī Pakistānā dzīvotu hinduisti, Ēģiptē un citās valstīs nebūtu bijusi tik liela musulmaņu proporcija. Bet iedomājieties, kas būtu, ja uzvarētu tie Mongoļu hani, kuri bija pieņēmuši kristietību? Musulmaņiem pa lielam būtu kidrick, un tie būtu atspiesti atpakaļ uz arābijas pussalu.

4. Ja krievi nebūtu tik centīgi būvējuši savus nocietinājumus un pilsētas Baltu cilšu teritorijās, tad Latvija vai Lietuva vai Baltija būtu vairākas reizes lielāka! Varbūt līdz pat Maskavai un Kijevai. Bet varbūt būtu kolonizējuši visu Sibīriju. Jo, ja netiktu izkauti, asimilēti Baltu senči, tad mūsu skaits būtu pa ģeometrisko progresiju lielāks (agrāk Balti ar Slāviem esot bijuši līdzvērtīgā skaitā).

5. Ja Turkiem nebūtu tik ļoti veicies un Bizantieši pakļautu iebrukušo tautu, tad nebūtu musulmaņu Osmaņu impērijas, bet varētu būt kristiešu Osmaņu impērija. Attiecīgi nekādi musulmaņu Bosnieši, Albāņi, Turki, un visticamāk arī Ziemeļāfrika un Tuvie Austrumi būtu palikuši kristīgi.

6. Ja nekad nebūtu piedzimis Muhameds, tad izpaliktu lielākā daļa reliģisko karu. Ja nu vienīgi pret "pagāniem" vai starp dažādām konfesijām, kā sarp katoļiem un protestantiem, vai katoļiem un pareizticīgajiem. Bet varbūt Irānā vēl būtu Zoroastrisms (islamisti pakļaujot Persiju, iznīcināja viņu reliģiju).

un tā vēl var daudz ... emotion Ieskatam šo atradu internetā par Prūšiem, Bizantiešiem: https://www.youtube.com/watch?v=hvW9C795kYI

Ja nekad nebūtu radusies kristietība: https://www.youtube.com/watch?v=OM9Wk3MMtVg

Ja nekad nebūtu radies islāms: https://www.youtube.com/watch?v=jqe9P0i-y94

4 0 atbildēt

 

Ja nu kas, no vikipēdijas ir teikts, ka 3 galvenos virzienos vēlāk ienāca islams, kas varbūt varētu būt par iespēju, ka galvenā reliģija tomēr varētu būt Islāms, protams, nav 100% noteikts, taču tā būtu laba iespēja, lai kontrolētu tautu un sadarbotos arī vienlaicīgi ar Āzijā mītošajām Islāma valstīm  emotion  

3 0 atbildēt

emotionKapēc visi tik ļoti grib lai Eiropa un ASV iet bojā?? Vai tad tik slikti ir?emotion  

3 0 atbildēt

Ja tu neko nezini par vēsturi, būtu aiztaisījis muti. emotion

1 1 atbildēt

Piedraazt visu religjiju un sukaam krieviem uzmest atombumbu :@

0 0 atbildēt
Drīz ne tikkai eiropa aizies, sākot ar dabas iznīcību, cilvēku straujo pieaugumu, patērētajiem resursiem...beidzot ar to, ka zeme visiem nepietiks un sāksies karš
0 0 atbildēt

neiebraucu šinī fantastikā..

0 0 atbildēt

Taisi vēl 

0 0 atbildēt

Patika 

1 1 atbildēt

Pats tu lohs

1 1 atbildēt

šīs ir autora idejas, vai tomēr internetā atrastas idejas?

0 0 atbildēt

sviests

1 2 atbildēt

3.kas tas par murgu?! Vācija tika apvienota,jo M.G izlēma to apvienot,kaut arī netiktu apvienota,tā apvienotos,jo cilvēki gribētu un B.J nodeva Gorbačovu un atbrīvoja visas valstis.

Tpat,Vācija būtu apvienota,izņemot,ja nebūtu bijis gorbačovs.

2 7 atbildēt