local-stats-pixel fb-conv-api

Diena pirms okupācijas.45

2166 1

1940.gada 16.jūnijs.

Tai vajadzēja būt parastai vasaras dienai. Bet tā nebija.

Pie austrumu robežas Sarkanās armijas karavīri nepacietīgi gaida pavēli pāriet Latvijas robežu. Liepājas ostu nobloķējuši krievu karakuģi un sarkanarmijas vienības, par ieganstu minot mācības, izvestas ārpus pilsētas. Bet Rīgā Latvijas valdība pāris stundu laikā izlemj valsts un cilvēku likteņus.
Rītdienas karstākā ziņa būs ziņa par to, ka Latvijas valdība, pakļaujoties PSRS ultimātam, ir atkāpusies un savā teritorijā ielaidusi svešu karaspēku.
Neziņa, šaubas un bailes par nākotni. Tas viss būs rīt, bet šodien vēl ikdienas rūpes, prieki un bēdas.

2166 1 45 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 45

0/2000

Zeel, ka ljoti maz cilveekus interesee saada veida raksti.

84 1 atbildēt
ĻOti labs raksts tikai pamaz. žēl ka tādu rakstu ir maz, jo spokos laiku nosit arī tādi, kuri neko nezin par Latvijas vēsturi. šādi raksti noderētu, jo manuprāt katram latvietim jāzin savas valsts izcelsme un vēsture. varētu arī uzrakstīt par valsts dibināšana , par šo pašu okupēšanu, neatkarības atkārtotu iegūšanu, sibīrijas izsūtijūmiem, tautas fronto u.c. man pašai tas ir svarīgi, jo mans vectētiņš 2 gadu vecumā tika izsūtīts un izdzīvoja un aizbēga atpakaļ uz Latviju, bet diemžēl par to viņu izsūtija otreiz, viņš ir arī darbojies tautas frontē. un vispār nav tādas ģimenes kurai kāds radinieks vai paziņa nebūtu bijis izsūtīts. mums ir jāzina šis viss jo šī kopīgā vēsture mūs vieno.:) ceru ka uzklausījāt manu viedokli.
78 0 atbildēt

Palasiet  internetā, Žurnālā Tēvijas sargs, maija numurā 32 lpp, kā PSRS gatavojās iebrukumam baltijas valstīs. Tas ir tiešām interesants raksts, uzzināsiet kā tas tā bija, ka valdība izlēma cilvēku likteņus

http://doc.mod.gov.lv/lv/ts/2013/5/index.html?pageNumber=34

15 0 atbildēt
Nez,kad Latvija dabūs no krievijas kādas kompensācijas par okupācijas laikā pastrādāto postu un deportācijām??!
13 0 atbildēt

Labs raksts būtu forši ja būtu bijis vairāk bet poh +

12 0 atbildēt
Patīk. Lai arī raksts ir īss, tas ir labs. Lielu lielu plusu. PALDIES, KA TU MĀKI TAISĪT LIELISKUS RAKSTUS!!!!1111
10 0 atbildēt
Tiešām teicams raksts. Milzīgs +ss no manis, un ceru, ka spokos parādīsies vēl kkas līdzīgs.
10 0 atbildēt
Mums vajadzēja cīnīties. Ja, mēs nevarētu viņus uzveikt, tas vispār ir pasaku stāsts. Bet varējām pretoties kā somi. Ja arī mēs pazaudētu daļu valsts, tad mēs vismaz būtu brīvi. Ja pēc 2.pasaules kara mēs pretotos stiprāk varbūt mums nebūtu jāatceras šie drūmie vēstures brīži.
10 0 atbildēt

PIRMAIS RAKSTS AR TIK DAUDZ TEKSTU KURŠ BIJA INTERESANTS;)

Labs darbs tikai prasijās vairāk bet nekas;)

9 0 atbildēt

pateicos par rakstu. tas ir par mani, par maniem cilvēkiem!

8 0 atbildēt

Paldies, patika.  emotion

7 0 atbildēt

tāpēc man patīk filma "Baiga vasara", ļoti labi parāda to pāris dienu notikumus un sajūtas. Vienīgi precizējums, ka nākamās dienas ziņas gan nevēsta par Latvijas iekļaušanos PSRS, bet par PSRS karaspēka ienākšanu Latvijā, kas "tipa" notiek draudzīgā gaisotnē.

5 0 atbildēt

Žēl, ka lielākā sabiedrības daļa nenovērtē mūsu tradīcijas un saknes. Lielākā daļa māk tikai gudri d*rst un lietas labā neko nedara. Latviešus tik viegli iznīdēt nevar, cik gadsimtus latvieši ir pacietuši citu tautu varu, pacieš vēl šodien. emotion

5 0 atbildēt

Vienmēr, kad ko šādu lasu, diezgan spilgti iztēlojos, it kā pats būtu klāt vai kāds no stāsta varoņiem. Skumjas tā rezultātā ir neizbēgamas.

5 0 atbildēt

intresnats raksts, vairak tadus!

4 0 atbildēt

Tādi laiki lauza praktiski visu Latvijas cilvēku likteņus!

4 0 atbildēt

Labs, interesants. emotion  emotion 

4 0 atbildēt
turpinajumu
3 0 atbildēt

Turpinājums būs šim?

3 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt