local-stats-pixel fb-conv-api

Derīguma termiņa biedējošie noslēpumi!76

1624 11

Gan jau ikdienas skriešanā daudzi pat nepiefiksē to, ka arī ne tikai mēs, bet produkti kopš to atvēršanas noveco un zaudē savas spējas! Zemāk vari uzmest aci uz produktiem un to derīguma termiņa īpatnībām! emotion

1624 11 76 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 76

0/2000

maxima viss ir derigs vienalga cik ilgi stavejis.

167 1 atbildēt

manā pagrabā esošie ievārijumi, zaptes , marinētie dārzeņi  būs derīgi vienmēr emotion

63 0 atbildēt

Mani dažreiz nomoka jautājums.. Cik zinu arī indēm ir derīguma termiņi.. Un pēc tā derīguma termiņa beigām inde paliek mazāk indīgāka, vai tieši otrādāk... emotion

56 0 atbildēt

Par motoreļļu nepiekrītu. Tad jau visos servisos (kur no mucām pumpē) un arī motoros pēc uzpildes 3 mēnešus tikai varētu braukt.

32 0 atbildēt

Jū, kečupu nebaidos paņemt pēc pusgada, atšķirībā no kā cita ledusskapī emotion

24 0 atbildēt

Kas, pie velna, ir ar to 5. bildi???

Un kas tas par simboliņu tur, kur būtu jābūt bloķēšanas pogai?

23 0 atbildēt

Man etiķis ja nemaldos kādus 5 gadus jau ir un vēl viss ir ok  emotion

18 0 atbildēt

Man patiik ka marineetus gurkjus uzrunaa kaa "viņi" :D

18 0 atbildēt

kur te kāds biedējošs noslēpums?

9 2 atbildēt

... šajā rakstā es kautko interesantu pamaniju. šis ir tikpat kā nekam nederīgs raksts (atvainojos) kur ir vienkārši nosaukti 20 derīguma termiņi un šim rakstam ir 1000 plusi. kāpēc tā? kamēr citi mazāk zināmi spoki liek garus rakstus ar bildēm ,stāstiem un saņem ne vairāk par 100 plusiem slavenais MJ ieliek rakstu par kuru visi jau aizmirst pēc 2 minūtē un  dabū 1000 plusus! šim es gribētu izskadirojumu. tik tiešām

7 0 atbildēt
Medu nav ieteicams karsēt, jo tas zaudē savus "+" un gūst "-" pārsvaru. Ja medus kristalizējas - značit tīrs, bez piedevām.
8 2 atbildēt

es nopirku kečupu , termiņš lidz 16 gada beigām , atvēru pirms 2 nedēļām , bet vakar ņemot viņš bija saskābisemotion .... pirmo reizi šādi gadāsemotion

7 1 atbildēt
Pareizi, medus ir vienīgais pārtikas produkts, kas nebojājas. +
3 0 atbildēt

Neredzu jēgu šim rakstam, nav nekā konkrēta, bet ne par to, katrs dara to, ko grib. :) Kas attiecās uz medu, tad viņu nav ieteicams sildīt vispār. Sacukurojies, nu atkarībā kur gribi lietot, tējai nebūs ne vainas. Starp citu, tiesa tik baumas esmu dzirdējis, ka medu nav jēgas likt klāt karstai tējai, jo verdošais ūdens to izkarsē, un tēja labākajā gadījumā paliek salda.

4 1 atbildēt

Nu ir gan murgs. emotion

2 0 atbildēt

Par baterijām man ir nedaudz savādāks viedoklis. Parastas un lētas baterijas var uzglabāties max 2 gadus, pēc tam viņas vairs nestrādās. Dārgās baterijas var uzglabāties līdz pat 10 gadiem. + Tas ir atkarīgs kā tu viņas uzglabā. 

2 0 atbildēt
ETIĶI VAR GADIEM! Man pie omas 6 gadus vecs, bet normāls. Kādi 42mēn?
1 0 atbildēt

Runājot par 8. Tātad tas sanāk, ja nopērku balinātāju, lai cik ilgi viņš stāvētu veikalā, man ir doti ~5mēneši lai to izlietotu?

1 0 atbildēt

Fakts par medu ir tik daudz jau dzirdēts... bet tomēr joprojām visvairāk mind-blowing.

Tu varētu ēst medu ko ēda senie ēģiptieši... thats badass

1 0 atbildēt

Gribat biedējošus noslēpumus par pārtikas produktiem?

To ko raksta uz pārtikas produktiem ir ieteicamais derīguma termiņš. Un ne vienmēr viņš atbildīs arī reāli dzīvē. Tas pats piens. Uzrakstīts ka derīguma termiņš vēl 4 dienas, bet tev ledusskapī nākamajā dienā piens jau saskābis. Kāpēc? Vienkārši tā pati Maxima vai Rimi vai kāds cits veikals ilgāku laiku noturējis pienu noturējis ne ledusskapī, jo nav bijusi iespēja/vēlme/vietas ielikt ledusskapī to produktu un viņš sasilst diezgan daudz un sāk baktērijas vairoties. Tāpēc vienmēr skatieties kāda temperatūru rāda ledusskapī, kad pērkat kādu produktu. Jo vēsāk, jo ilgāk mājās glabāsies. Ieteicamā temperatūra būtu +4 līdz +6. 

Un ja runā par kosmētikas līdzeķliem. Daudziem pat nevar atrast derīgumu termiņu, tikai var redzēt tādu zīmi kā atvērtu trauku un blakus uzrakstīts 6M vai 12M, kas nozīmē pēc atvēršanas produkts derīgs sešus vai divpadsmit mēnešus. Tā ir uzraksīts, jo pēc atvēršanas produkts saskaras ar gaisā esošu skābekli un sākas visādi oksidēšanās procesi, sāk veidoties brīvie radikāļi un produkts vairs nav tik labs. Vispār nelietojiet vecu kosmētiku, pasargājiet savu ādu. Ja krēms vai kāds cits līdzeklis ir izmainījis savu konsistenci, krāsu vai smaržu, metiet ārā, pažēlojiet savu ādu. 

Vispār, jo īsāks derīguma termiņš uz kosmētikas produkta, jo mazāk ir pielikti dažādi antioksidanti vai citas vielas, kas neļauj sabojāties produktam.

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »