local-stats-pixel fb-conv-api

Cilvēku dzīvesstāti par Latviju Otrajā Pasaules kara13

206 3
206 3 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Manai omei krievi paņēma visu, kas vien bija. Paņēma pat vecus, bojātus pulksteņus,jo tie jau nesaprata, ka viņi nav derīgi. Viņiem pulkstenis bija kas kruts. Bet vācieši ievākušies pie viņiem, taču nav dzinuši ārā. Pat palīdzējuši mājas darbos un cienājuši arī ar saldumiem, bet par krieviem viņa saka: tiešām utaini bezsmadzeņu radijumi. Stulbi un tupi. Gan toreiz, gan tagad.

27 0 atbildēt

Man kaimiņiene stāstīja, ka kara laikā vācieši pat bija prasījuši vai pie viņiem var palikt pa nakti.Kamēr krievi ar kāju pa priekšu un ka tik izvarot.(viņai bija kur 97gadi kad intervēju viņas skolas vajadzībām)

7 0 atbildēt

Mana māte kara laikā bij pusaudze un dzīvoja Latgalē . Vācu karavīri arī esot cienājuši ar šokolādi , spēlëjuši harmoņikas un akordeonu , dancinājuśi vietējās meitenes un sievietes . Tikai daži oficieri esot bijuši tādi skarbāki , iedomīgāki . Bet kad nāca sarkanarmieši , tad noņēma visu pēdējo kas bija palicis . Jaunākajām un skaistākajām sievietēm vajadzēja slēpties , lai neizvarotu . Ir kas ar mani strīdas par tiem laikiem , tad es viņus aizvedu pie mātes , lai pastrīdas ar viņu . Māte vēl dzīva , šogad paliks 85 gadi .

6 0 atbildēt

Manu tuvinieku puse ir Kurzemes ziemeļi. 1943.gadā vācieši lika pārcelties uz  Ventspils apriņķi. Vācieši pat palīdzēja pārcelties. Karš beidzās. Vajadzēja tikt atpakaļ, bet tā bija problemātiska. Ienāca krievi. Arī viņu mājā ņēma visu, kas nebija vai bija piesiets. Uz galda atradās radioaparāts, tas priekš viņiem bija luksuss lieta. Viens jau bija sagrābis un cieši turēja. Vecāmāte turēja rokās savu mazdēlu un redzēdama to  paģība. Bet krītot paspēja bērnam iekniebt dibenā. Bērns sāka skaļi raudāt. Protams, gībšana bija notēlota. Krievs pārbijās un nosvieda aparātu uz galda.

3 0 atbildēt

Mana vecamate stastija ka vina no skolas esot gajusi majas un esot pie vinas piebraukusi vaciesi un piedavajusi aizvest. vecamate piekrita un vaciesi esot aizvedusi un vel iedevusi saldumus.

1 0 atbildēt
Paarrakstiits no 9.klases Latvijas veestures graamatas. Kauns.
0 2 atbildēt