local-stats-pixel fb-conv-api

Cik ticams ir transa stāvoklis?1

41 0

Interesē hipnoze, meditācija un rakāšanās prāta dzīlēs? Varbūt šis raksts papildinās tavas zināšanas. Īpaša informācija Krāna Kungam: šis nav grāmatas fragmentsemotion Tomēr lasāmā daudz.

Psiholoģijas zinātne izšķir trīs prāta mentālas apziņas līmeņus. Pirmais ir apzinīgais (apzinātais) prāts, ko raksturo kritiskums un analīze. Šis domajošais prāts radies rediģējot un sistematizējot maņu orgānu sniegto informāciju. Otrais ir zemapziņa, ko pārstāv atmiņas un neapzinātais (neapzinīgais) prāts. Zemapziņas glabāto informāciju cilvēks mēdz saņemt sapņos, un tā rada intuīcijas sajūtu. Zemapziņa risina problēmas, kas nodarbina apzinīgo prātu, šim līmenim to pat nepiefiksējot. Trešo līmeni, jeb virsapziņu mēdz apzīmēt kā Augstāko Es. Tā ir patstāvīgā prāta esence, kas satur informāciju, par visām izmaiņām pirmajos līmeņos, tomēr pati būdama konstanta.

Galvas smadzenes rada apzinīgo prātu, operējot ar maņu orgānu radītajiem impulsiem. Kā zināms, šis process ir elektroķīmisks, un to raksturo smadzeņu viļņi (impulsu intensitāte). Attiecīgi izšķir Betas, Alfas un Tetas diapazonus. Beta raksturīga apzinīgajam prātam, Alfa- meditatīvajam zemapziņas līmenim, bet Teta- virsapziņai. Savukāt, miegā tiek sasniegts galējais Delta stāvoklis. Skan haotiski, bet tas ir izpētīts. Mērķtiecīgi palēlinot smadzeņu viļņus līdz Tetas diapazonam, iespējams nokļūt hipnozes stāvoklī, jeb transā. Pierādīts, ka atrodoties hipnozē, cilvēks neredz sapņus un halucinācijas, bet gan sniedz precīzus vērojumus- ainas, ko redz, un sarunas, ko dzird BEZAPZINĪGĀ prātā.

Šie modernās psiholoģijas raksturlielumi atbilst hinduistu reliģiskajiem priekšstatiem. Apzinīgais prāts ir identisks maijas (šķituma) jēdzienam, bet bezapziņa- Ātmanam, kas ir katras būtības pamats, būdams visiem viens Brahmans, bet tomēr katram savs. Gan hinduismā, gan budismā liela nozīme piešķirta meditāijai un transa stāvoklim, kā patiesības izzinašanas avotiem. Ja mērķtiecigi vadītas hipnozes stāvoklī tiek gūta informācija, kas apstiprina tūkstošiem gadus senas reliģijas dogmas, nav iemesla tām neticēt. Tostarp, ja hipnozes stāvoklī informāciju apstiprina arī (apzinīgā prātā) pārliecinoši kristieši. Lielisks piemērs ir amerikāņa Edgara Keisija dzīvesstāsts.

Neveiksmīgi zaudējot balsi 21 gada vecumā un gadījuma pēc (ak, šis liktenis!) saskaroties ar hipnoterapiju, tiek atklātas viņa hipnotiskās gaišreģības spējas. Būdams hipnozes stāvoklī, viņš sniedz precīzas diagnozes un uzstāta ārsniecības metodes, lietojot medicīnas terminus, ko apzinātā prātā nepazīst. Un tas vis tikai pēc personas vārda un atrašanās vietas, pat ja viņu no objekta šķir vairāki štati, vai okeāns. Visi viņa vairāk nekā 30 000 sniegtie hipnotiskie lasījumi ir stenogrāfēti un iegrāmatoti.Bez tam, būdams audzināts tradicionālā kristiānisma garā, Keisijs ilgstoši neuzticas savām spējam.Tomēr " mūža nogalē Keisijs pieņēma pat Akašu (Visuma hroniku budisma mācībā), nevis tāpēc, ka tai būtu absolūts pierādījums, bet, tāpēc, ka lasījumi tā bija pavēstījuši, un tie visādā ziņā bija apliecinājuši savu patiesumu," citāts no viņam veltītās grāmatas.

Ja Edgara Keisija sniegtā, austrumu reliģisko dogmatu apstiprinošā informācija, nāk no viena avota, proti, viņa paša, tad amerikāņu filozofijas doktora, diplomētā hipnoterapēta Maikla Ņūtona kontā ir vesls pētījums uz savu pacientu bāzes, kas Latvijā pieejams kā grāmata zem nosaukuma "Dvēseļu ceļojumi. Dzīve starp dzīvēm." Protams, šo faktu, ka neskaitāmu cilvēku bioloģiskās smadzenes slēpj vienotas atziņas par dziļi ezotēriskām tēmām varētu interpretēt kā evolūcijas procesa sekas. Tomēr šis fenomens atkārtoti apliecina par kādas saturiski identiskas, garīgas substances eksistenci, kas atbilst kā jaunākajiem zinātnes atklājumiem (torsionu lauki), tā tūkstošiem gadus seniem reliģiskiem priekšstatiem.

Bez tam, šī garīgā substance, kā vienojošais elements, šķiet ticamākas informācijas avots, pretstatā apzinātā prātā esošu subjektu veidotajiem materiālās pasules traktātiem, tai skaitā šim rakstamemotion Tāpēc arī smalkā saskare un transa stāvoklis , līdzās citiem atklāsmes veidiem, uzskatāmi par ticamas informācijas nesējiem.emotion

41 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Tik interesanti, tu nevis sapņo, bet "redzi" to, ko tev stāsta.

Pluss par rakstu

3 0 atbildēt