local-stats-pixel fb-conv-api

Čehoslovākija, 196841

678 1

Toreiz visā PSRS cilvēki pieplaka pie radioaparātiem, lai cauri traucējumiem sadzirdētu kādu "Amerikas Balss" ziņu par Prāgas notikumiem. Arī Latvijā...

« 1  2  3  4 »
678 1 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000

Man tanī laikā bija tikai 9 gadiņi, bet atceros kā tēvs vēlu vakaros klausījās uz vecās "Saktas " Amerikas balsi no Vašingtonas un pēc tam ar večiem apsrieda tos notikumus, valdīja dīvains satraukums, vīri štukoja ka var sekot arī mobilizācija, tos kuri bija dienējuši, varēja paraut krievos, tipa uz mācībām.

40 0 atbildēt

Interesanti, ka Krievijas armija tagad izskatās tieši tā pat kā 1968. gadā... emotion

30 3 atbildēt

Njā, karavīriem bija instrukcija ko darīt ja uz viņiem pavērš akmeņus vai stobrus, bet nezināja ko darīt ja pret šiem vērš objektīvus.

12 0 atbildēt

emotion Kārtējais labais raksts pa labu tēmu.

Šito sauc par "Prāgas pavasari".

6 0 atbildēt

1968.gadā dienēju Ukrainā.Tad pacēla stratēģiskās raķetes ar atomgalviņām pilnā kaujas gatavībā.Nedēļu tā stāvēja,pat nezinot kas ir raķetes galā un par tiem notikumiem uzzināja tikai pēc tam.

6 0 atbildēt

Vislabākais jau visā šajā opcijā bija tas, ka daudzas PSRS karaspēka daļas pēc Čehoslovākijas akcijas bija jāpārformē, jo tās bija demoralizētas līdz vājprātam (по самое некуда). Karaspēkam bija instrukcijas ko darīt, ja sastop nopietnu pretošanos, bet nekāda pretošanās jau nebija. Čehi akmeņus meta ļoti reti, biežāk sapuvušus tomātus un arī ne uz kareivjiem, bet karaspēka poļitrukiem. Pāris gadījumos poļtruki arī pa zobiem dabūja....

6 0 atbildēt

Ulrih, lūdzu uzmanīgi izlasi komentus. Es raksīju par tiesībām šaut un arī, ka esmu dzirdējis par šaušanas gadījumiem. Pēc kara visvairāk šādi gadījumi bija nevis Staļina laikā, bet gan biedra Hruščova laikā (Bukovinas un ungārijas akcija, Novočerkasskas mierīgie "nemieri" (demonstrācijas) Vēl šādas tādas sīkākas akcijas, kad kādās armijas daļās tika izsludināta gatavība, vai arī trauksme). 

4 0 atbildēt

Nedēļas nogalē skatījos doķi par Aukstā kara spiegiem abās pusēs. Notikumi 68. gadā esot bijis ļoti smags trieciens VDK, jo, no tiem ārzemju aģentiem, kuri esot darbojušies komunistu labā idioloģisku mērķu vadīti, faktiski nekas neesot atlicis. Pāri esot palikuši tikai tie, kuri tirgoja informāciju tikai naudas dēļ. Tā kā, kaut ko jau čehiem toreiz izdevās panākt, ja ne savu tūlītēju brīvību, tad tās tuvošanos PSRS novājināšanās sakarā, jo spiegu darbībai bija ļoti liels svars tajā laikā. Vairāki lieli saasinājumi tika atrisināti tikai pateicoties no aģentiem iegūtajai informācijai.

3 0 atbildēt

Čehi šogad uztaisīja fantastiku 3 sēriju seriālu Hořící keř par to kas notikās pēc šī 1968.gada, filma sākās ar Jana Palaha sadedzināšanos 1969.gadā janvārī un tik labi parāda to laiku. Par rakstu Tev tiešām +, brīnišķīgs!!

2 0 atbildēt

Razielam vienmēr interesanti vēstures raksti. Kārtējais pelnītais pluss.

1 0 atbildēt

Intersantiemotion 

0 0 atbildēt

raksts reti labs +

0 0 atbildēt

Daudz ko uzināju, paldies. emotion

0 0 atbildēt