local-stats-pixel fb-conv-api

Bez darba un bez cerības6

211 0

Krīzes. Tā ir lieta, kas virza uz priekšu cilvēci. Visvairāk sedimentu veidojas pēc katastrofiskiem plūdiem, vētrām vai vulkānu izvirdumiem. Līdzīgi kā krīzes, tie ir acumirklīgi notikumi, kas daudz ko atstāj izārdītu.

Dzīve 1980-tajos, Tečeres pārvaldītajā Lielbritanijā, nebija jauka. Valsts pārdzīvoja ekonomisko krīzi un nabadzīgākajos apgabalos bezdarbs sasniedza vēl nebijušu līmeni. Arī mūsdienās jauniešiem ir grūti atrast darbu, bet, iespējams, ka spiediens nav tik liels, it īpaši Rietumeiropā, bet agrāk darbu atrast bija vēļ svarīgāk. Lai arī kā nebūtu, bet tādas vietās kā Ņūkāsla, Lielbritānija, bezdarbnieku bija vairāk nekā sapratnes, ko iesākt ar radušos situāciju. Fotogrāfei Tišai Murtai izdevās lieliski iemūžināt tā laika zudošo jauniešu paaudzi.

Pēc fotogrāfijas skolas pabeigšanas Tiša atgriezās dzimtajā Ņūkāslā un sāka dokumentēt draugu un radinieku dzīves, tāpāt kā uzsāka vēl daudzus citus projektus. Tišas darbus uzskata par marģinalizēto komūnu dzīves dokumentēšanu no iekšpuses. Viņa ziedoja savu laiku, lai iegūtu uzticēšanos, kas savukārt ļāva piekļūt dokumentētas sabiedrības daļai, kuru viņu fotografēja. Viņai bija raksturīga neformāla pieeja. Dodot fotogrāfijas tajās fotografētajiem cilvēkiem, viņa radīja sapratni par savu darbu.

Foto: Ella Murtha

« 1  2  3 »
211 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Diezgan spēcīgas un emocionālas bildes emotion - uzslavas fotogrāfei emotion

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
👍🖒
2 0 atbildēt

Fotogrāfe ar lielo burtu. emotion +

0 0 atbildēt

Labs emotion  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt