local-stats-pixel fb-conv-api

Basenži1

Sveiki.šajā rakstā pastāstīšu par Basenži suņu šķirni :) . Nezinu pat ko te vairāk rakstīt,bet nu jā ievadam jābūt vismaz 150 :D . Labi,vērtējiet un kritizējiet. :)Šķirnes apraksts-Basenži ir samērā mazi,atlētiski un eleganti suņi. Šiem suņiem ir spīdīgs,mīksts apmatojums,kas parasti ir rudā,melnā vai smilšu krāsā,kā arī trīskrāsaini. Plankumi parasti atrodās uz kājām,krūtīm vai astes gala. Mugura ir taisna,kājas garas un piere sakrunkota. Ausis ir taisnas un stāvas,bet aste savirpināta gredzenā,novietota augstu uz muguras. Basenži nekad nerej,tomēr tie izdveš daudzas citas skaņas (tie rūc,ņurd,īd). To gaita atgādina zirga soļus un atšķirībā no daudzām citām šķirnēm Basenži kuces meklējas tikai vienu reizi gadā.Temperaments: Basenži ir modri,enerģiski un zinātkāri. Šie suņi ir lieliski ģimenes kompanjoni,ja tiek apmācīti jau no bērnības,tie arī apgūst visu,ko tiem māca,jo ir liela vēlme izpatikt saimniekiem. Basenži nebūtu ieteicami ģimenēm ar maziem dzīvniekiem. Basenži saimniekiem jānodrošina savs suns ar pietiekoši daudz košļājamajām rotaļlietām,jo tie mīl grauzt un košļāt.Veselības problēmas: Šai sugai visraksturīgākā ir nieru saslimšana. Novērotas arī acu problēmas un gremošanas trakta problēmas.

Turēšanas apstākļi: Basenži ir piemēroti turēšanai dzīvokļos,ja tiem nodrošina pietiekoši daudz fiziskās aktivitātes. Vislabāk šie suņi jūtas kompānijā tāpēc vislabāk,ja mājās ir vēl 2-3 šīs pašas šķirnes suņi.

Kopšana : Basenži savu ķermeni kopj tāpat kā kaķi-laizot. Tiem nepiemīt raksturīgās suņa smaržas un suņa kopšana prasa minimālas pūles. Suns ir piemērots cilvēkiem ar alerģiju pret suņa spalvu,jo apmatojums šīs šķirnes Vēsture: Pirmās liecības par suņiem,kuri līdzinās basenži tika atrasti uz senajiem ēģiptieši apbedījumiem un sienu gleznojumiem ( 5000 g.p.m.ē.) . Āfrikā basenži kalpoja kā pavadoņi džungļos un brīdināja par plēsīgajiem dzīvniekiem. Eiropā šis suns tika ievests 1934. gadā .suņiem izkrīt ļoti maz.

6 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt