local-stats-pixel fb-conv-api

Barselona 1950-tajos7

223 0

Toms Sponheims, tūrists no Sietlas apmeklēja Barselonas Els Encants tirgu 2001. g. ceļojuma laikā. Pārskatot dažādas lietas tirgū viņš atrada brūnas paloksnes ar negatīviem tajās. Par cik viņu interesēja vecas fotogrāfijas, tad viņš tās nopirka aptuveni par 3.50 $. Pēc atgriešanās Amerikā viņš izpētīja tāš tuvāk un saprata, ka tas ir kaut kas īpašs.

Attēlu kolekcijā varēja redzēt Barcelonas iedzīvotājus ielās 1950-tajos gados. Tas ir interesants ieskats Franko ēras ikdienas dzīvē. Ņemot vērā politiskoklimatu, fotogrāfijas bija īpaši provokatīvas. "Tās atspoguļo īstu cilvēku īstu dzīvi. dažkārt atklājot nabadzības un izmisuma aspektus, kas bieži vien izpaudās diktatūras laikā ." apgalvo Sponheims.

Gadiem ejot viņu arvien vairāk ieinteresēja fotogrāfiju izcelsme. Kad viņš izdzirdēja par Vivianu Maieru, auklīti, kas aiz sevis atstāja vairāk par 100 000 fotogrāfijām, Sponheims nolēma rīkoties. Lai noskaidrotu fotogrāfiju izcelsmi, viņš izveidoja Facebook lapu "Las Fotos Perdidas de Barcelona" 2010. g. Lapa ieguva tūkstošiem sekotāju un daudzi cilvēki komentēja par vietām, kur fotogrāfijas tika uzņemtas. Neskatoties uz pūliņiem fotogrāfa identitāte palika nenoskaidrota līdz 2017. g., kad lapu ieraudzīja Begoña Fernández, fotogrāfe no Barselonas. Viņai iepatikās fotgrāfijas un viņa nolēma noskaidrot, no kurienes tās ir nākušas.

Pēc vairāku dienu pētījumiem viņai izdevās identificēt pamatskolu, kur tika uzņemtas bildes. Balstoties uz to viņa atrada fotokonkursu no 1962. g. Pēc tam viņa devās uz vietējo fotobiedrību. Tur, skatoties vecus žurnālus, viņa atrada bildi no Sponheima kolekcijas un beidzot arī fotogrāfu - Milagros Caturla.

Viņa bija septītā no desmit bērniem, kas bija izmācijusies par skolotāju, bet strādāja par administratori. Viņa bija kaislīga fotogrāfe, kas piedalījās vietējos konkursos un ieguva dažādas godalgas ar savām bildēm pirms savas nāves 2008. g.

223 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Interesanti foto emotion

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
1. puika kleitā
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
SIRRUS velasepēds!
0 1 atbildēt