local-stats-pixel fb-conv-api

Bagātības, kuras vēl nav atrastas.4

237 1

Pasaulē klīst daudz nostāstu par apraktu vai citādi noslēptu mantu, kuras atradējs acumirklī kļūtu stāvus bagāts. Taču patiesi lielas pazudušas vērtības nereti ir tik labi paslēptas vai laiku griežos apaugušas ar tik neskaidriem mītiem, ka meklējumi daudzu gadu garumā izrādījušies neveiksmīgi. Nereti rodas jautājums, vai stāsti par zudušajiem dārgumiem vispār atbilst patiesībai.

237 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Par visiem faktiem nemācēšu teikt, bet interesē no kurienes ņemtas ziņas par Tenočtitlānas un vēl arī apkārtējā meža (!!!) dedzināšanu? Pirmkārt jau jautājums kā pilsētas vai meža dedzināšana varētu traucēt ezerā samestām bagātībām? Otrkārt, Tenočtitlana tika ieņemta ilga un metodiska aplenkuma laikā, kad spāņi bija savākuši jaunus spēkus pēc "Bēdu nakts" (rakstā minētā spāņu atkāpšanās no Tenočtitlanas). Tā kā acteki izmantoja slēpņu un slazdu taktiku, kam labvēlīgs bija milzīgais kanālu skaits Tenočtitlanā un ēku celtniecības īpatnības, tad spāņi un to sabiedrotie metodiski burtiski jauca nost katru māju un bēra ciet katru kanālu, līdz pilsēta un tās aizstāvji bija pilnībā iznīcināti. Neesmu nevienā avotā lasījis, ka acteki paši būtu dedzinājuši savu pilsētu, tāpēc arī jautājums.

2 1 atbildēt

kāpēc pirātiem savs laupījums būtu kautkur jāaprok? emotion nav jau tā ka viņi bija apdomīgi, par nakotni domājoši ļautiņi, vai ne? 

visticamāk viss viņu laupījums aizgāja šmigā un *****ās ikreiz, kad piestāja krastā emotion

0 0 atbildēt

Templiešu ordeņa bagātības?  Ir leģendas kas vēsta,ka Alūksnes pilī tās ir bijušas,tāpēc viņu zviedri uzlaida gaisā,lai Pēterim netiek.Vienu laiku klīda pat baumas,ka zviedri esot mēģinājuši pierunāt valdību veikt uz Pilssalas izrakumus,un vēlāk izmantojot atrastās bagātības,atjaunot visu pili.

0 0 atbildēt

"Starp citu, Reinoldsa banda nav vienīgā, kuras laupījums joprojām ir kaut kur apslēpts, piemēram, neviens nezina, kur palicis slavenā Amerikas bandīta Buča Kesidija laupījums - 32 200 zelta dolāru monētas."

Pirms kāda laika klīda raksts par kādu pusmūža pāri, kas ASV savā lauku īpašumā bija atraduši daudz zelta monētu...

0 1 atbildēt