local-stats-pixel fb-conv-api

Augļa alkohola sindroms97

1101 6

Augļa alkohola sindroms:
• Garīga atpalicība (smadzeņu bojājums) — bērns nekad nespēs sasniegt normālu prāta attīstības līmeni.
• Roku, kāju, sejas iedzimtas kroplības — šiem bērniem ir nepareizi locekļu savienojumi, grūtības kustību koordinācijā un gaitas traucējumi, viņiem ir mazāka izmēra galva, plakans deguns, atstatus novietotas acis un plata mute.
• Sirds defekti — nepareizi strādā sirds muskulis, un tas var būt bērna nāves iemesls jau pirmajā dzīves gadā.
• Augšanas grūtības — piedzimstot šie bērni ir ar mazāku svaru un augumu, nekā tam būtu jābūt, bet pieaugot viņi nekad nesasniedz normāla izmēra augumu un paliek tādi visu mūžu.

Bieži šie iedzimtie defekti ir kombinēti. Bērniem, kuru māte grūtniecības laikā ir lietojusi alkoholu, var rasties arī citi — ne tik smagi — traucējumi: uzmanības traucējumi, hiperaktivitāte, kas apgrūtina viņu sociālo adaptāciju. Uzvedību raksturo agresivitāte, spītība, paaugstināta uzbudināmība un miega problēmas. Ir konstatēts, ka pēc 4–60 minūtēm, kad māte ir lietojusi alkoholu, tā koncentrācija augļa asinīs būs tikpat augsta, cik mātes asinīs. Jāatceras, ka jau četri procenti alkohola koncentrācijas asinīs var būt nāvējoši pieaugušam cilvēkam, bet auglim šī robeža ir daudz zemāka. Alkohols uzkrājas augļa ūdeņos un var tur saglabāties pat tad, kad mātes asinīs alkohola promiles vairs nevar konstatēt.
Zīžot bērns saņem alkoholu ar mātes pienu. Jau pēc divām alus glāzēm bērniņš kļūst miegains un nespēj normāli zīst. Detroitas universitātes zinātnieku pēdējie pētījumi ar septiņgadīgiem bērniem pierādījuši, ka pat pavisam neliels alkohola daudzums spēj kaitēt augļa smadzenēm, kas neparādās uzreiz pēc bērna piedzimšanas vai jaundzimušajam, bet vēlākajos gados. Bērniem, kuru māte nav atteikusies no glāzītes, nav grūti risināt vienkāršus uzdevumus: viņi brīnišķīgi spēj rēķināt, atšķir krāsas, iegaumē vienkāršas lietas. Taču, ja jāatrisina nopietnāki uzdevumi, piemēram, nedomājot par sīkumiem, ātri jāatbild uz jautājumiem vai uz ilgu laiku jākoncentrē uzmanība, rodas zināmas grūtības. Rezultātā IQ tādiem bērniem biežāk ir ievērojami zemāks nekā vienaudžiem.

1101 6 97 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 97

0/2000

Es uzskatu, ka grūtniecības laikā kategoriski nedrīkst lietot ne alkoholu, ne cigaretes (par narkotikām vsp nerunāsim) ... Bet bieži vien bērniņa veselības stāvoklis ir atkarīgs arī no vīrieša - ja bērns būs ieņemts alkohola reibumā arī nekas labs nebūs gaidāms.. un ja papucītis dzer un klaiņo apkārt, kamēr sieva/draudzene sēž mājās arī nekas labs nebūs, jo mammas uztraucas, kur tad vīriņš noziedējis utt.. un stress arī var ietekmēt bērniņa veselības stāvokli - tātad jaunajiem vecākiem abiem būtu jāierobežo alkohola patēriņš ( sievietēm, protams, labāk ne gramu) :D

153 0 atbildēt

Agrāk bija tikai normāli sīkajam knupi pamērcēt alkoholā, lai sīkais gulētu, bet mātes varētu strādāt.

Un tās, kuras dzer, kad ir stāvoklī nav mātes, bet gan mātītes.

60 0 atbildēt

 

Tu pats neesi ieņemts reibumā?

Nevis alkoholam ir jāpaceļ cenas, bet tās neaptēstās `māmiņas` ir jāpadara neauglīgas! Kur cilvēks var būt tāds idiots, lai grūtniecībā lietotu alkoholu!?

17 0 atbildēt

Ieraugot 10. attēlu uzreiz apskatīju savu plaukstu... :D

15 0 atbildēt

Točkenieki cenas necels..  

14 0 atbildēt

es nespēju saprast sievietes kuri lieto alkoholu, kad ir stāvoklī. viņas tiešām nesaprot, ka dara postu savam bērnam?

10 0 atbildēt

Ir tāda kategoriju cilvēki, kuri, neskatoties ne uz ko, turpina savu ierasto dzīvesveidu. Reizēm tā vien rodas vēlme sterilizēt tādus cilvēkveidīgos.

9 0 atbildēt

PIeļauju, ka daudziem liks aizdomāties !

7 0 atbildēt

labs raksts, man patika

tomēr atzīmēšu vienu kļūdu - nāvējoši ir nevis četri procenti alkahola asinīs, bet gan četras promiles. tas tā, pēc loģikas.

8 1 atbildēt

cik jabut debilai matei,lai dzertu ,kad ir stavokli??emotion

5 0 atbildēt

stulbas zosis

5 0 atbildēt

Stulbaas maainjas, kas dzer un smeekjee (pasarg Dievs, arii duraas) gruutnieciibas laikaa! Principaa vajadzeetu likumdoshanaa pienjemt kkaadu pantu ar reaaliem sodiem, kas liidzinaas slepkaviibas meegjinaajumam ar ieprieksheeju nodomu, vainu pastirinoshos apstaakljos! Varbuut tas izglaabtu dazju labu (nevainiigu) beerninju :(

9 4 atbildēt

Tāpēc nesaprotu kā vispār var dzert un pīpēt grūtniecības laikā. Vienkārši nesaprotu.

5 0 atbildēt

Atpalikušie cilvēki ir paši laimīgākie uz pasaules! Vajag palasīt nedaudz literatūru, nevis just līdzi, jo viņi neko nejūt, viņi staigā apkārt laimīgi, viņiem nekas nerūp un nesāp, viņi nespēj līdz tam aizdomāties! emotion

5 1 atbildēt

omg... :(

4 0 atbildēt

7. smieklīga! SOrry! IR! :D Nemainās! :P

6 2 atbildēt

Buhajem daļše

5 1 atbildēt

Ienīstu alkoholu ar smēķiem un tā sekas emotion

3 0 atbildēt

Nedomāju, ka tam ir kāda saistība ar alkohola cenu.

3 0 atbildēt

kad mārdža gaidīja bārtu, viņa norija vienu lāsi šampanieša!! :D 

+, un manliekas, ka dzērājmātes paliek stulbākas--- tikko vēl skatījos rakstu, kur māte māca 2gadīgam bērnam kumzīt zāli..  emotion

3 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »