local-stats-pixel fb-conv-api

Atklāta 10000 gadus veca masu slepkavības vieta Kenijā pie Turkanas ezera.9

Šīs līdz 10,000 gadiem vecās skeleta atliekas, kuru saimnieki ir gājuši bojā vardarbīgā nāvē, pierāda, ka senie iedzīvotāji nav nemaz bijuši tik cilvēcīgi. Tas pierāda to, ka mūs cilvēkus pat laiks nespēj mainīt. Tika arī konstatēts, ka ne visi atrastie ir gājuši bojā ar vardarbības pazīmē, 12 cilvēkiem netika atrastas nekādas vardarbībās pazīmes, bet konstatēts, ka rokas gan ir bijušas sasietas, vismaz kā ticis ziņots žurnālam "Nature".

Skolā mēs visi esam mācīti par to kādi ir bijuši senie iedzīvotāji, cik apbruņoti ir bijuši, bet vai ir zināms pret ko viņi izmantojuši savus akmens nažus un šķēpus - pret dzīvniekiem vai viens pret otru?

Daži antropologi labprātāk uzskata, ka ļaudis šajā laikmetā ir bijuši miermīlīgi. Ja kādai grupai radušās problēmas, tad viņi virzījušies mierīgi uz priekšu. Kāpēc gan lai cīnītos, ja viņi varēja bēkt? Jāsāk uzskatīt, ka ar akmens ieroču parādīšanos, visā pasaulē sāka izplatīties vardarbīgums pret savējiem. Jebkurā gadījumā, šī uzietā cilts grupa pie Turkanas ezera ar tīšām slepkavībām liecina pat par kādu aizvēsturisku karu.

277 2 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

''pierāda, ka senie iedzīvotāji nav nemaz bijuši tik cilvēcīgi.'' No kurienes tu esi njemis ka senie cilveki ir bijusi cilvecigi ? ? emotionemotion

12 1 atbildēt

Tas nav karš, tas drīzāk ir pirmais genocīds pret cilvēkiem pasaules vēsturē...(pret noteiktu grupu)

8 0 atbildēt

Zinātne vēsturē vispār ir tikai pieņēmumi, varbūt, ne genocīds ne karš nekas, varbūt kaut kāda pornogrāfija sado mazo pirms mūsu ēras,.... Cilvēki nemainās laikam ejot vienīgi paliek vardarbigāki  emotion 

7 0 atbildēt

Viņi nevarēja sadalīt kādu mamutu, un tie nogalinātie varbūt bija pieķerti zādzībā   emotion 

6 0 atbildēt

Self-bondage went wrong. emotion

1 0 atbildēt

Plaģiātisms būtu tad, ja trūktu atsauces uz kaut kur jau publicētu materiālu. Vari atrast jau publicēto versiju ar to pašu tekstu? Ja nē, tad šis ir brīva intepretācija vai arī vienkārši autora fantāzija emotion P.S. Par rakstu runājot - nav nemaz tik tālu jāmeklē šādas liecības. Te pat Latvijā Zvejnieku kapulaukā pie Burtnieka ir 3 apbedījumi ar liecībām, ka tur apglabātie ir gājuši bojā vardarbīgā nāvē.

0 0 atbildēt
Pirms sauc to par plaģiātismu,izlasi rakstu kārtīgāk.Rakstā tika pasniegts avots:žurnāls "Nature" emotion
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt