local-stats-pixel fb-conv-api

Atjaunota senās Ēģiptes karalienes Nefertiti seja23

341 0

Sveiki,

Tagad jaunā sensācija arheoloģijā ir atjaunotā senās Ēģiptiešu karalienes Nefertiti seja. Daudziem(īpaši afrocentristiem) neapmierināja sejas rezultāts, un tad sākās debates par karalienes ādas toni.

Paleomāksliniece Elizabete Dainese atjaunoja slavenās senās Ēģiptes karalienes Nefertiti seju, kura dzīvoja vairāk nekā pirms 3000. gadiem. Viņa bija farona Akhenatona sieva. Viņiem bija 6 meitas un dēls Tutankhamons. Ēģiptes vēsturē viņa bija zināma, kā viena no skaistākajām karalienēm, bet viņas mūmijas seja bija sadragāta, ka kreisās puses žoklis bija izsists.
Sejas atjaunošana prasīja ap 500 stundas, un tika izmantotas jaunākās tehnoloģijas. Dior kompānija speciāli pagatavoja rotaslietas, lai tās atgādinātu seno ēģiptiešu stilu.
Sejas atjaunošanas rezultāts tika parādīts ,,Nezināmā ekspedīcija”(Expedition unknown- angliski) raidījumā ar Džošu Geitsu, kuru pārraida Discovery televīzijas kanālā.

Kad rezultāts tika parādīta televīzijā, tad daudzi afrocentristi vai melnādainie, kuri tic, ka senie ēģiptieši bija ar melnu ādas toni, sacēla traci internetā.
Par piemēru var minēt ,,melno tviteri”(black twitter- angliski). Tur var izlasīt daudzus aizvainojošus pat rasistiskus izteicienus par arheologiem un māksliniekiem, kuri viņuprāt speciāli nomainīja karalienes ādas toni uz gaišāku.
Paleomāksliniece Elizabete apgalvoja, ka viņa strādāja ar arheologiem, lai rezultāts būtu pēc iespējas līdzīgāks īstenībai.

Izmantotais avots:
https://www.google.co.za/amp/www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5371859/amp/Is-glamorous-face-Queen-Nefertiti.html

Video par senās Ēģiptes karalienes sejas atjaunošanu.
Afrocentristi apgalvo, ka karaliene Nefertiti patiesībā bija melnādainā sieviete, un šī atjaunotā seja ir balti nomazgāta(white washed- angliski).
341 0 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

Ja senie ēģiptieši bija melnie, tad viņi izgudroja verdzību, melnie bija oriģinālie nacisti un anti-semīti, jo paverdzināja žīdus. Check mate. 

Eiropu pirmie apdzīvoja Neandertālieši, tie izmirsa pēc Homo Sapiens ierašanās. 

Ja Homo Sapiens, kā apgalvo melnie, bija melnādainie Āfrikāņi, tad melnie ir atbildīgi par Neandertāliešu civilizācijas izmiršanu. Melnie bija oriģinālie kolonisti, iebrucēji. Check mate.

12 2 atbildēt

Latviski nav Nofretete?

6 0 atbildēt

Melnajiem grūti patiesību pieņemt

5 0 atbildēt

Izskatās pēc krievu tūristes.

2 0 atbildēt
Līdzīga Ingai Vanagai!!!emotion
2 0 atbildēt
Smukiņa!!!emotion
2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Deguns par lielu, domāju viņa bija tīri tā neko savā laikā!!!

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
SIRRUS velasepēds Ēģiptes karalienei patiktu!!!emotion
0 0 atbildēt

baigi kadu atgadina...

0 0 atbildēt

Tā ļoti līdzīga Comedy club bābai, tai lielajai brunetei..

0 0 atbildēt
Izskatās pēc transvestīta!
0 0 atbildēt

Interesanti, labs raksts emotion  emotion +

0 0 atbildēt

 emotion 

2 2 atbildēt

pluss no manis. emotion

2 2 atbildēt

mūžu dzīvo, mūžu mācies.

0 2 atbildēt