local-stats-pixel fb-conv-api

Armijas talismani4

201 0

Armijas talismani ir bijuši dažādu izmēru un sugu dzīvnieki, kas ir palīdzējuši un glābuši daudzas dzīvības. Tie ir bijuši kaķi un suņi, kā arī daudz eksotiskāki dzīvnieki.

1917. g. ASV iesaistījās 1. pasaules karā un 102. kājinieku vienība pievienojās Sabiedroto frontes līnijai Francijā. Kopā ar viņiem Eiropā nonāca arī Bostonas terjers Stubijs, ko īstenībā nelegāli paņēma līdzi kāds no vienības karavīriem. Viņš izrādījās neaizstājams, brīdinot karavīrus par gāzes uzbrukumiem un meklējot ievainotos. Viņš pat noķēra vācu spiegu! Pateicoties tam viņš kļuva par pirmo suni, kas ir saņēmis seržanta pakāpi.

Līdzīgi kā ar Stubiju, cilvēki jau izsenis ir izmantojuši dzīvniekus karā, bet tie ir bijuši tikai kā līdzekļi karadarbībai, taču laika gaitā cilvēki atteicās no dzīvnieku izmantošanas un tie kļuva par talismaniem un kompanjoniem, kas pavadīja vienību, tādējādi uzturot garastāvokli un sniedzot mierinājumu grūtībās. Tādi dzīvnieki bieži vien kļuva par vienības seju un vienojošu emocionalo simbolu.

Šiet būs daži no pašiem neparastākajiem talismaniem.

201 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Ieraugot 4,bildi, nodomāju, ka cacām arī laikam ir bijusi sava armija..   emotion  

3 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Hm... Nez vai kādai armijai talismans ir arī sliņķis? emotion emotion

0 0 atbildēt

Interesanti. emotion  emotion 

0 0 atbildēt