local-stats-pixel fb-conv-api

Apskaties, kā izskatījās Dubaija pirms naftas atklāšanas 20. gadsimtā17

356 0

Vēl tikai 1950-tajos gados Dubaija bija viens no tuksneša emirātiem. Tagad to pazīst kā visa iespējamā luksusa citadeli. Tā mūsdienās vairāk atgādina Manhetenu nekā kādu citu Austrumu pilsētu. Taču, paskatoties uz bildēm zemāk, kļūst skaidrs kādu tieši pārsteidzošu transformāciju ir veikusi Dubaija.

Vai tās panākumu atslēga ir naftas atrašana? Diez vai. Paskatoties citu valstu piemērus, ir skaidrs, ka galvenais ir cilvēki. Protams, bez naudas viņi arī turpmāk būtu palikuši tādā pašā stāvoklī, bet acīmredzot, ka nepieciešamās prasmes bagātību pārvaldīšanai viņiem jau bija. Tāpēc tā ir pasaules mēroga metropole, nevis tāpēc, ka tur atrada naftu.

« 1  2  3 »
356 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Nauda un nafta neko nenozīmē, to var izzagt, piesavināties un citādā veidā apčakarēt, bet te ir redzams, ka tā tiek ieguldīta, valsts attīstās, biznes rullē, gan jau nabagiem kaut kas atlec, nevis tā kā pie mums. Par perspektīvu grūti spriest, kā mainīsies valsts ienākumi, kad naftas cenas un patēriņš kritīsies, bet infrastruktūra un ieguldījumi nekur nepazudīs.

11 0 atbildēt
Un kad beigsies nafta, ko tad?
5 0 atbildēt

Jā, dvieļu galvām normāli paveicās, gluži kā tajā filmā - Beverlihilsas lauķi!  Citādi šodien vēl brauktu ar ēzeļiem (vai ja no jaudīgākas dzimtas, tad ar kamieli)  emotion

9 6 atbildēt

Un ta brīnās, kāpēc negrib attīstīt alternatīvās enerģijas veidus emotion Šitā tak ir kudiš ienesīgāk emotion

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

ko tik par naudu neizdarīs

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Domāju,ka viņi jau sen iegulda naudu nākotnes tehnoloģijas,lai pēc naftas beigām(ja tā vispar beigsies) varētu turpināt tik bagāti dzīvot.
0 0 atbildēt
SIRRUS velasepēds Dubajā būtu kruts!!!emotion
0 0 atbildēt

Vienmēr interesanti vērot vēsturiskās fotogrāfijas! Paldies par rakstu emotion +

4 5 atbildēt

 emotion 

1 2 atbildēt