local-stats-pixel fb-conv-api

Angļu kokerspaniels1

Sveiki.

Izcelsme Nav šaubu, anglu kokerspaniels ir viena visvecakajam spanielu škirnem. Vina izcelsme meklejama XIV gs. Spanija. Pirms XVII gs. visi spanieli bija apvienoti kopiga grupa lielakos izmantoja medijuma izcelšanai un mazakos – sloku iztramdišanai. Ta ari radas springeru un kokeru apakšgrupas spanielu grupa. 1892. gada šis škirnes tika nodalitas. XX gs. 30-tajos gados anglu kokerspaniels Lielbritanija bija vispopularaka sunu škirne un tada ta palika gandriz 20 gadu! Amerika tikmer tika selekcionets cits kokerspanielu škirnes paveids. 1940. gada škirnes tika noškirtas un nosauktas par anglu un amerikanu kokerspanieliem. Apraksts Anglu kokerspaniels ir aktivs maza auguma suns ar lidzsvarotu, kompaktu miesasbuvi. Vina apmatojums ir gluds un zidains ar intensivu apmatojumu uz priekšejam kajam. Vinš parvietojas parliecinati, lielisko gaitu nodrošina vina muskulotas pakalkajas.


Krāsa
Anglu kokerspaniels pieejams vairakas krasas, ieskaitot: vienlaidus melnu, rudu, oranžu un brunu, melnbaltu, sarkanbrunu ar baltu, rudas un baltas krasas kombinaciju, zili salnu, oranži salnu, melni salnu, daudzkrasu un triskrasu kombinacijas.


Izmēra kategorija
Mazs


Apmatojuma garums
Iss/Videjs


Paredzamais dzīves ilgums
Anglu kokerspaniels var dzivot lidz pat 13 vai 14 gadu vecumam.


Vidējais metiena lielums
Normala izmera metiens ir apmeram 6 kuceni, lai ari visnotal iespejams, pasaule naks pat 10 kuceni.


Svara/Augstuma amplitūda
Skausta augstums kucei ir starp 38 un 39 cm, sunim - starp 39 un 41 cm. Abu dzimumu suniem svars ir 12.75 -14.5 kg.

AUGSTUMS MINIMĀLAIS MAKSIMĀLAIS Kuce 38 39 Suns 39 41 SVARS MINIMĀLAIS MAKSIMĀLAIS Kuce 13 14 Suns 13 14


Saslimšanas
Lai ari škirnei ir samera liels dzives ilgums, ta ir uznemiga pret daudzam acu problemam un bieži vien pec 10 gadu vecuma suni piemekle kurlums. Garas, kritošas ausis veicina daudzas ausu infekcijas un tapec tas ir regulari japarbauda un jaiztira.


Kopīgās saslimšanas
Acis - Katarakta - Iedzimts, Acis - Progresejoša tiklenes atrofija (PTA), Acis - Glaukoma, Reproduktiva sistema (Viriešu dzimtes suniem) - Seklinieka aizture vai kriptorhisms (viena vai abu), Hemolimfatiska sistema - Asins slimibas - Vilibranda slimiba, Acis - Skropstu ieaugšana,

Selekcionēšana Kuceni jabaro atbilstoši selekcionara ieteikumiem par barošanas režimu, lai kauli un muskuli attistitos pareizi. Pieaudzis suns var but loti edeligs, tapec Jums jarupejas par to, lai sunim neuzkratos liekais svars.


Citi izdevumi
Kucens maksa ap Ls 300. Jaapsver ari kopšanas izmaksas, jo profesionalam sunu frizierim suna apmatojums butu jaapgriež 3 - 4 reizes gada.

Raksturs Anglu kokerspaniels ir aktivs, draudzigs, maza auguma suns, kas tiecas pec cilveka sabiedribas, par visu vairak veloties izpatikt savam saimniekam. Vinš ir ideals milulis gimene ar berniem un labi saprotas ar citiem majsaimniecibas dzivniekiem. Anglu kokerspaniels var iztureties loti manipulativi – kurš gan spej pretoties vina valgo acu skatienam. Vinš ir loti dzivespriecigs, pastavigi vecinot savu asti un visiem pec kartas pienesot neskaitamas davanas.


Saprātīgums
Anglu kokerspaniels ir sapratigs suns, kuru ir loti viegli apmacit, vinš alkst izpatikt un macities.


Enerģijas līmenis
Videjs


Riešanas tendence
Videja


Nepieciešamība pēc fiziskajām aktivitātēm
40-60 minutes - Šis suns bez grutibam piemerojas gimenes iespejam, tomer atcerieties, ka vinš ir dzinejsuns un tadel vinam ir vitali nepieciešama fiziska aktivitate. Vinš mil peldet, tapec, ja apkartne pieejamas dabiskas udenstilpnes, parupejieties par vina drošibu. Laujiet vinam kadu laiku parotalaties ari bez pavadas, lai izladetu savu energiju.


Spējas un gatavība aizsargāt saimnieku
Zemas


Piemērots kā sargsuns
Vaji


Piemērotība bērniem
Laba


Piemērots pārvadāšanai
Labi


Spēja palikt vienatnē
Zema


Agresijas līmenis
Zems


Saderība ar citiem dzīvniekiem
Augsta

Kopšana un izstādes Vina apmatojums regulari jaizsuka. Liekais apmatojums ap auss pamatni un aizauss rajona regulari jaizgriež, lai nodrošinatu atbilstošu ventilaciju un pasargatu tas no ausu infekcijam. Apmatojums pedu rajona un starp spilventiniem regulari jaapgriež. Vinš javed pie sunu friziera 3 - 4 reizes gada. Protams, šo prasmi ir iespejams apgut ari pašam.


Kopšanas prasības
Reizi nedela


Apmatojuma izkrišana
Neliela


Izstādes raksturojums
Galvaskauss ir labi attistits un smalki veidots. Žokli ir specigi ar pilnigu škerveida sakodienu. Acis ir pilnigas vai nu tumši bruna vai bruna krasa, pielaujama ari gaišbruna krasa, ja apmatojums ir sarkanbruns; ar sapratigu, maigu, mirdzošu un jautru izteiksmi. Ausim ir daivinu forma, tas novietotas zemu, viena limeni ar acim, bagatigi klatas ar taisnu, zidainu apmatojumu. Muskulotais kakls ir videja garuma un paraug slipos plecos. Kermenis ir specigs un kompaktas miesasbuves ar lidzenu muguras liniju, kas ir nedaudz ieslipa astes virziena. Priekškajas ir taisnas un kaulainas, un pakalkajas noapalotas un loti muskulotas. Pedas ir stingras, bieziem spilventiniem un lidzigas kaka pedam. Aste ir novietota nedaudz zemak par muguras liniju un tiek tureta horizontali. Visbiežak ta tiek saisinata.


Šķirnes grupas apraksts
Anglu kokerspaniels pieder dzinejsunu grupai un musdienas tiek izmantots lauka un veiklibas sacensibas, paklausibas sacensibas, ka cilveka kompanjons un dalibai izstades.


Šķirnes grupa
Putnu

7 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://purina
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt