local-stats-pixel fb-conv-api

Amerikas vecākā civilizācija - Olmeki17

503 0

Meksika, 1862.gads. Verakrusas štatā vairāki plantāciju strādnieki veic dienišķo darbu, kad zemē pēkšņi uzduras kaut kam cietam. Iedomājušies, ka tur guļ ar zeltu pilna lāde, strādnieki rokas arvien dziļāk. Viņus spārno cerības atrast apslēptu mantu, tāpēc viņi raujas vaiga sviedros. Tomēr zeme šoreiz neslēpj ne zeltu, ne dārgakmeņus. No tās iznirst liecība par tālu senatni. Vīri stāv aci pret aci ar akmens galvu cilvēka augumā un nošļukušiem mutes kaktiņiem, kura veras viņos ar caururbjošu skatienu. Nejaušības pēc strādnieki ir izdarījuši atklājumu, kura nozīme nevienam nebūs skaidra vēl daudzus gadu desmitus, - atklājumu, kas izmainīs visu Amerikas vēsturi.

503 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000
Internetā par olmeku izcelsmi strīdās afrocentristi. Viņi apgalvo, ka olmeki bija melnādainie āfrikāņi. Man pašai sanāca paceļot pa Meksiku, un Dienviddaļā vietējie tiešām atgādina senos olmekus- īsi, mazs neizteikta kakls, plakana deguna forma, apaļīgi sekas vaibsti.
4 0 atbildēt

Mani vairāk pārsteidz, ka senatnē tik tālu viena no otra pastāvēja dažādas cilvilizācijas bez savstarpējiem kontaktiem, bet visas radīja iespaidīgas būves un mākslas darbus. Līdzība jau ir tajā vien, ka cilvēks ceļ un rada kaut ko iespaidīgu, ko obligāti nebija jādara. Varbūt tomēr kontakti pastāvēja?

1 0 atbildēt

Izskatās pēc melno un šķībacaino sajaukuma, apmēram kādu iztēlotos Austrālijas Aborigēna un Mongolieša bērnu. Droši vien vieni no pirmajiem izceļotājiem no Sibīrijas pēc Urāliešu un Denisoviešu sajaukšanos. 

Austrālijas aborigēns ir Denisoviešu tiešākais pēctecis. 

Blonds, balts Soms ir Urāliešu tiešākais pēctecis. 

Urāliešu un Denisoviešu sajaukšanās rezultāts bija Mongoloīdā rase. Pirmā šķira izskatā ziņā viennozīmīgi atšķirās no mūsdienu Aziātiem, kuri kļuva gaišāki, turpinot sajaukšanos ar gaišajiem Sibīrijā un Austrumāzijā. 

1 0 atbildēt
Bravo. Teicams raksts.
1 0 atbildēt

Labs!  emotion 

0 0 atbildēt
SIRRUS velasepēds Olmekiem patiktu!emotion
0 0 atbildēt
Woooowww🤗
0 0 atbildēt

Graniitaa kalti maakslasdarbi..celtnes ko pat tagad ar muusdienu tehnologijaam nespeetu uzcelt liidziigas...Piramiidas..Cilveeku atveidi ar skafandriem liidziigaam kivereem galvaa...Man vieniigajam tas liekas ne iipasi cilveeciigi..kurs to vispaar bija speejiigs dabuut gatavu...??? neticu ka tie vispar bija cilveeki

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

oho. labs. emotion

0 0 atbildēt
:0 tik tiešām seni
0 0 atbildēt
Forši!
0 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Labs raxc ☺
0 0 atbildēt

interesanti

0 0 atbildēt