local-stats-pixel fb-conv-api

ASV un Krievija37

341 7

Amerika un Krievija, divas spēcīgas lielvalstis, divas diženas tautas. Abos pasaules karos bijušas sabiedrotie, ar amerikāņu atbalstu – sākot ar militāro tehniku līdz pārtikai un apģērbiem, palīdzēja PSRS noturēties pretī nacistiskajai Vācijai. Tik tālu viss bija labi (neņemsim vērā to faktu, ka amerikāņi gan tieši, gan netieši atbalstīja Balto kustību Krievijas pilsoņu kara laikā). Bet kara beigās ar sabiedroto( it īpaši ar ASV un Apvienoto Karalistes) atbalstu PSRS bija uzaudzējusi milzīgus muskuļus un, traki iekarsusi, okupēja milzīgas teritorijas, kā arī bijušo huligānu, tas ir Vāciju pamatīgi saplosīja un beigu beigās savu pusīti padarīja par paklausīgu sarga suni. Protams, to pašu darīja Rietumu sabiedrotie, bet saprotot, VFR nozīmīgumu iekļāva savā bariņā kā pilntiesīgu biedru.

Uz pasaules skatuves parādījās divas Mega zvaigznes - Kapitāliskā ASV, kura visur gribēja ieviest SAVU demokrātiju, un PSRS, kas labu gribēdama, kā jau vienmēr izdarīja to ļaunāko, proti sagandēja skaisto Marksisma ideju un duču valstis ieveda 50 gadu atpalicībā. Protams, viss nebija tik slikti, bet nebija arī tik saulaini, kā to visu laiku centās ieskaidrot.

Nu tā abas valstis sāka konkurēt, tāpēc sākās Aukstais karš - (auksts tas ne pavisam nebija, kā jau parasti vēsturē ir neparasti dīvaini nosaukumi nepareiziem notikumiem), sacensības krāniņu mērīšanā. Tā nu šajā jaunajā sporta veidā, sāka pievienoties vairākas valstis, vienus sauca par Austrumu bloka valstīm (sarkanos kreklos) un otrus - Rietumu bloka komanda (zilajos kreklos). Abas komandas tik ļoti bija iekarsuša, ka gandrīz viens otru nobeidza, bet, par laimi, komandas Kapteiņi bija gudri vai mīkstie, ka visu šo teātri apturēja. Tad PSRS zaudēja kontroli par savu draudziņu un uzbudinājumā zaudēja un visi mazie draudziņi muku kur nu varēja.

Tā Galveno lomu ieguva ASV ar savu jauno komandu NATO. Krievija izformēja brāķīgo, komandu un palika par otrā plāna aktieru. Tā nu visi dzīvoja kā nu varēja- vieni kļuva par zemniekiem, citi joprojām dzīvo akmens laikmetā, citi par klases gudrīšiem un pelnīja milzīgas summas, citi kļuva par izsitējiem. Līdz....

Sākās jaunās krāniņu mērīšanās sacensības. Rietumus vada NATO, bet Austrumus NVS (precīzāk Krievija). Rietumi negrib vairs mērīties, viņi jau ir izauguši no tā vecuma, bet austrumi grib revanšēties. Kā nu tur būs vai būs jauns Aukstais karš (visticamāk ir jau sācies), vai arī šis viss ir viens liels teātris.

Un kā jūs domājat???

341 7 37 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 37

0/2000

Domāju, ka tā īsti līdz galam draugi mums nav ne vieni, ne otri un, ja patiešām izcelsies karš ,  no Latvijas putekļi vien paliks.

21 2 atbildēt

Tu esi glups, vai tikai izliecies? tieši tādēl ka mēs esam Nato neesam vēl pakļauti. krievi vienmēr ir gribējuši un mēģinājuši latviešus iznīdēt, pakļaut. Pamācies vēsturi antiņ.

4 1 atbildēt

Nu manā, uzskātā 1. bildē ir debīla, ko  ASV dara lai plaidzētu ukaraini , liek kkādas sūda sankcijas uz ko krieviem  ir užšpļaut?! Ukraiņi paši lej asini Donbāsa  un austrumukrainā.

3 0 atbildēt

Pēdējā bilde diezgan iespaidīgaemotion

6 4 atbildēt

Ieganstu var izdomāt pat visniecīgāko , lai kaut ko iekarotu. Kaut vai to ,ka reģions ir nestabils un apdraud krievvalodīgos un Krieviju. Un viss. Lv nav. Tākā NATO mums dod vairāk privilēģijas, bet tomēr jāatceras, ka ja paši nesargāsim savu zemi , neviens cits to nedarīs mūsu vietā.

3 1 atbildēt

Pēc kā tu to secini??

2 1 atbildēt

IZCILI !!!!!!....Un krievija bedigi iebruktu bez iemesla.....ar smagu sirdi....,,nado Fedja... nado ,,......

0 0 atbildēt

Pirmā karikatūras bilde ir bišku nepatiesa, jo nevara USA nosaukt par izkāmējušu ērgli, bet principā jā, karikatūras labas, cepuri nostemotion

0 0 atbildēt

hmm.... labāk ir atbalstīt fašistus(lai gan es neuzskatu viņus par fašistiem) , nekā "brīvības karotājus"  kas nolaupa cilvēkus, apšaud civiliedzīvotājus un savējos, pazemo sagūstītos karavīrus, kā arī pārkāpj daudzus civilos un kara likumus. Lūk tie ir fašistiski teroristi.

0 0 atbildēt

Kas tieši tur ir bulšits?? Kas? 

Es vismaz izsaku savas idejas un vēsturiskiem notikumiem.Bet tu?

0 0 atbildēt
Man gan liekas, ka tieši PSRS ofensiva ļāva salīdzinoši veiksmīgi noritēt D-dienai kas tieši izmainīja kara gaitu. Jo ja nebūtu atvērta fronte austrumeiropā vācu spēku koncentrācija būtu pa visam savādāka
0 0 atbildēt

krievi nav dižena tauta.... 95% "krievu" dižie cilvēki ir NEkrievi....(pārsvarā žīdi)

0 0 atbildēt

Es domaju ka ir jaatliek nauda lai atri varetu pamest latviju, katram gadijumam jo pretestibai nav nekadas jegas, lidz nato ieradisies mes jau pelnos busim.

3 4 atbildēt

Baigi maz bilžu

0 1 atbildēt