local-stats-pixel fb-conv-api

5 šausminoši fakti par ķīmisko ieroču izmantošanu Pirmajā pasaules karā13

346 0

Ķīmisko ieroču izmantošana jau bija kara noziegums pirms Pirmā pasaules kara sākšanās. 1899. un 1907.gadā attiecīgi 26 un 44 valstis parakstīja deklarāciju, kas aizliedza karadarbībā izmantot indīgas gāzes. Deklarāciju sastādija pirmajā Hāgas konferencē 1899.gadā. Tā bija viena no pirmajām starpatautiskajām konferencēm, kurā starptautiskai ieviešanai pieņēma likumus par karadarbību un kara noziegumiem. Deklarācija aizliedza visām valstīm jebkāda veida karos izmantot šāviņus, kas var izplatīt smacējošu indīgu gāzi. Par spīti aizliegumam, indīgas gāzes kļuva par ierastu ieroci Pirmajā pasaules karā.

346 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

"Barbaritāte"... Nja. Un gravitāte, elasticitāte, slapjitāte, sausitāte, bet visam kronis - dumjitāte. Tā laikam tāda modernās izglītības blakne. 

Vispār ir barbarisms, gravitācija, elastība, slapjums, sausums un dumjība. Šis ir skaidrojums tiem, kas patiešām uzskata, ka dziesma "Gravitātei nē" ir absolūti gramatiski pareiza un angļu valodas vārdu veidošanas principi attiecas arī uz latviešu valodu.

Bet par raksta saturu [un salīdzinoši labi lasāmajiem aprakstiem] pluss.

10 0 atbildēt

Varēja jau nu pieminēt Nāves salu...

6 0 atbildēt

Lasot šo rakstu, radās ideja/jautājums.. Vai nevar karā izmantot gāzes veidā miegazāles un nevis nogalināt cilvēkus,bet iemidzināt, salasīt no teritorijas kā sēnes un turēt kā ieslodzītos..? Daudz cilvēcīgāk.. Tie kas gribēs, paši izbeigs savu dzīvi ar pašnāvību.

5 0 atbildēt
Tā arī nesapratu, kas tur šausminošs uz visa pārējā fona. Parasts artilērijas lādiņš, kas norauj rokas un kājas, padara aklus un kurlus, ir normāls un pieņemams, bet indīga gāze nē. Indīgā gāze civilos neesot saudzējusi. Bet cik miljoni mierīgo nav gājuši bojā no bombardēšanas un artilērijas.
2 0 atbildēt
Interesanti. Mūsdienās vel aizvien tiek izmantoti un tas ir briesmīgi.
1 0 atbildēt
Nu baigi. Labs raksts! Tagad tikai uz AMII grupu dienēt😉
0 0 atbildēt

2. man tā sieviete mazliet atgādina -https://en.wikipedia.org/wiki/Cl%C3%A9mence_Po%C3%A9sy

''Tomēr, tā kā ierocis tika vērsts pret ienaidnieku, neviens no mums nebija pārāk noraizējies''- Naids pāri visam.. vienalga par savu tautu, galvenais parādīt pasaulei "kuram lielāks krāns"..

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt