local-stats-pixel fb-conv-api

5 fakti, kuri pierāda, ka dzīvnieki ir pārāki par cilvēkiem9

80 2

Par laimi, mūsu izdzīvošanu nodrošina arī citas maņas, ne tikai dzirde. Dažiem dzīvniekiem, piemēram, pūcēm, vajadzīgs laiks mazāks par sekundes simtdaļu, lai noteiktu skaņas avota atrašanās vietu pilnīgā tumsā.

Vairošanās spējas

Kādā Amazones baseina skudru sugā ir tikai mātītes, kas vairojas klonēšanas ceļā, tas nozīmē - katrā nākamajā paaudzē ir divreiz vairāk vairoties spējīgu skudru nekā iepriekšējā.

Atmiņa

Pavisam droši, ka atmiņas spēlēs šimpanzes mūš pārspētu, jo tiem piemīt fotogrāfiskā atmiņa. Eksperimentos šimpanžu jaunuļi ir pārspējuši pieaugušu cilveku skaitļu virkņu iegaumēšanā.

Oža

Vairums dzīvnieku ožas ziņā pārspēj cilvēku. Ziloņi var atpazīt līdz 30 tādu bara biedru smaržu, kuri tajā brīdī ir tālu prom, un pēc atstātajām smaržu pēdām aptuveni noteikt atrašanās vietu.

Orientēšanās spējas

Mēs garos pārbraucienos paļaujamies satelītnavigācijas ierīcēm, vai vismaz sekojam lokācijai līdzi kartēs. Bet daži dzīvnieki paveic to pašu saviem spēkiem. Baloži mājupceļā spēj noteikt savu atrašanās vietu pēc Zemes magnētiskā lauka.

80 2 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://LabiRaksti.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Fakti zināmi, bet bildes piemeklētas izcilas!

4 0 atbildēt
Vispār cilvēki arī ir dzīvnieki, un tas ir tikai loģiski ka sugas atšķiras savā starpā, kā nekā izdzīvo tas kurš pielāgojas vislabāk.
1 0 atbildēt

mums ir smadzene

0 0 atbildēt

bet tikai cilvēki spēj savākties tūkstošiem īpatņu lielā barā, lai kopīgiem spēkiem atrastu noklīdušu cilvēkbērnu. padomājiet par to emotion !

0 0 atbildēt
Pfff... Cilvēks ir niecība, tik nezin kāpēc pats sevi tik augstu nostādījis.
0 1 atbildēt