local-stats-pixel fb-conv-api

3 neiedomājami notikumi Otrajā pasaules karā48

1346 2

Otrā Pasaules kara laiks bija neiedomājamu notikumu un ideju pilns, un šie ir trīs gadījumi par kuriem ir vērts padomāt!

1346 2 48 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 48

0/2000

Patiesībā Hitlers jau bija labs cilvēks, tikai viņa tēvs- ebrejs, visu sabojāja..

51 1 atbildēt
Bija tā vērts šo izlasīt. Paldies.
21 0 atbildēt

Tad tas Hitlers pat labs onkulis, kādus tik briesmu darbus nav apturējis...

18 0 atbildēt

Tiesam labs raksts-neko no tiem faktiem nezinaju.Paldies.

11 0 atbildēt

3.Reihs par vēlu aptvēra iespējas, ko dod atomieroči tāpēc nacisti ļoti spēcīgi atpalika atombubmas izstrādē un nekādi "vēl 3-5 mēneši" viņiem neko nedotu. Vāciešiem vēl vajadzēju pāris gadus labākajā gadījumā, lai uzražotu reāli, kaujas apstākļos pielietojamu atombumbu. Pēc smāgā ūdens rūpnīcas iznīcināšanas iespējams, ka pat vēl vairāk.

Runājot par pielietojumu - lai ko nacistu pajoliņš te raksta Hitlers visdrīzāk atomieročus būtu izmantojis, ja viņam būtu apziņa, ka tas var mainīt kara gaitu. Tieši tādu iemeslu dēļ viņš neizmantoja bioloģiskos un toksiskos ieročus, pie kuru izveides strādāja visas karā iesaistītās puses (piemēram bioloģiskajos ieročos Japāna bija pavirzījusies vistalāk), jo šeit bija skaidrs, ka tie dos tikai īslaicīgu efektu.

P.S. Par ASV atombumbām - vairums vēsturnieku uzskata, ka ASV rīkojās pareizi bombardējot Hirosimu un Nagasaki. Tādejādi panāca vairākus mērķus:

1. Japānas ātru kapitulāciju bez asiņainām kaujām pašas Japānas teritorijā.

2. Iebiedēja PSRS ar jauno superieroci un iespējams novērsa Sarkanās Armijas uzbrukumu Rietumu sabiedrotajiem pēc Vācijas kapitulācijas. Ņemot vērā tā brīža Sarkanās armijas skaitlisko un kvalitatīvo sastāvu bija ļoti liela iespēja, ka vismaz Eiropā Sabiedrotie ciestu sakāvi.

Jāatzīst gan, ka šis tomēr bija necilvēcīgs eksperiments, bet karš jau vispār ir viens liels noziegums.

10 0 atbildēt

3. Tas ir vispārzināms fakts, ka nacisti nelietoja ķīmiskos un bioloģiskos ieročus, lai tādu pašu reakciju neizsauktu uz sevi. Tātad Hitlers nemaz nebija tik pshis, kā tiek stāstīts un kā tiek attēlots tanī filmā. Interesantākais gan ir tas, ka sabiedrotajiem nemaz nebija tādu ieroču, ko lietot pretī, bet nacisti to nezināja.

8 1 atbildēt

 emotion 

6 0 atbildēt

+  emotion 

9 3 atbildēt

Vajadzēja pieminēt arī "Balto nāvi" kur šamais bez optikas atšāva veselu kaudzi utaino. Tika sejā sašauts atveseļojās un gāja tālāk pļaut.

5 1 atbildēt
4 0 atbildēt
Labs raksts. emotion
4 0 atbildēt

Tēma pofig. Autoram problēmas ar valodu, kurā viņš raksta.

4 0 atbildēt

2. - pat ja Ā.Hitleram BŪTU atomieroči viņš tos nemūžam neizmantotu. Jau tajā laikā viņš bija pietiekami gudrs, lai saprastu kādu iznīcību tie spēj radīt. Pretēji varenajiem amerikāņiem, kuri vēl tagad to neaptver.   

4 1 atbildēt

Ieteikums taviem rakstiem, raksti formālāk nevis taka puišelis.

4 1 atbildēt
Ķīmiskie ieroči vnm būs labāki neka šaujamie. Tgd pat var iznīcināt visus mulusmaņus eiropā,izmantojot musļu gēnu,kas nav eiropietim.
2 0 atbildēt

Amizants raksts! Par šādien atgadījumiem tiešām nezināju! Pie tam, mana vēstures skolotāja teica ka ja Hitleram būtu doti vēl kādi 3-5 mēneši viņš droši vien būtu izgudrojis atomieročus, un tad droši vien būtu kaput puse psaules, ja ne pat vaiŗak.

P.S. Liels paldies tiem 11 norvēģiem, par viņu varoņdarbu. Tie tiešām ir varoņi.

10 8 atbildēt

Labs raksts.  emotion 

1 0 atbildēt

Mana profila bilde ir parodija, un, līdz ar to, antinacionālsociālistiska.

2 1 atbildēt

Šobrīd ir pilnīgi savādāka pasaules uzbūve kā tolaik! Un nevajag aizmirst ka Japāņi ir super stūrgalvūga tauta, kura karotu līdz pēdējam vīram. Pat pēc pirmās atombumbas uzmešanas viņi negribēja padoties. 

Acīmredzami nēesi pētījis vēsturi pietiekami.

1 1 atbildēt

1         tiešām notika 1943. gadā, operācijas Gunnersidelaikā. 1940. gadā,

Pag pag pag  es nesapratu notika 1943 gadā vai 1940?

2              Jo kā 1934. Gadā apgalvoja zinātnieks

 Otrais Pasaules karš nemaz nebija sācies. Karš sākās 1939.

Nu raksts jau nav slikts bet pārbaudi faktus pirms liec internetā

0 0 atbildēt