local-stats-pixel fb-conv-api

2008. g. Sakarīgākais skolotājs19

145 3

Jānis Bebers, vēstures skolotājs Rīgas Kristīgajā vidusskolā un Ķekavas vidusskolā, savulaik ieguvis Rīgas sakarīgākā skolotāja titulu


„Esmu ievērojis – skolā izceļas tie skolotāji, kas savu darba dzīvi nav sākuši tieši ar mācību iestādi. Mans darba ceļš nemaz tik viegls nebija. Vispirms strādāju universitātē par pasniedzēju. Tad sāku darbu ugunsdzēsējos. Tur man patiesībā bija gluži laba karjera, jo no nodaļas komandiera uzdienējos līdz priekšnieka pienākumu izpildītājam.

Skola mani nemaz nevilināja. Bet tad bija Černobiļas sprādziens. Līdz ar matu galiem izspruku no aizsūtīšanas uz turieni. Kad kara komisariāts sāka interesēties par mani, trijās dienās kļuvu par lauku skolotāju. Esmu bērniem mācījis gandrīz visus priekšmetus, izņemot ķīmiju, fiziku un mūziku. Vēsture bija pats pēdējais, ar ko sāku darboties. Katrā skolotājā ir kas atšķirīgs. Ja man izdodas panākt, lai bērniem stundās ir interesanti, arī man ir tāpat.

Apmācāmajiem nedrīkst melot. Bet manām acīm noteikti ir jāspīd. Strādājot ar bērniem, saprotu, ka liela dzīves skola man bijusi tieši ugunsdzēsējos. Tur iepazinu arī karu pieredzējušus cilvēkus. Viņi man iemācīja uz dzīvi paraudzīties pavisam citādāk. Nepievērst uzmanību sīkumiem, bet gan būtiskajam. Tāpēc man nav svarīgi, lai skolēns sēž solā kā nostiepts diedziņš vai bezrūpībā izlaidies. Gribas panākt, lai manās stundās skolēniem gribas domāt. Reizēm skolēnus provocēju, lai tikai viņiem gribētos pašiem izlasīt kādu grāmatu.

Godīgi pasaku, ka vienmēr gribu, lai mērķu latiņa ir vismaz piecus centimetrus augstāk, nekā pašlaik var pārlēkt. Vēl viens likums, ko vienmēr ievēroju, – uz skolēniem nekad nedrīkst kliegt. Kad paaugstinu balsi, tas nozīmē, ka noticis kas ārkārtējs. Jo, ja auro nepārtraukti, tad pie tā pierod gluži kā pie radio vai TV.

Vai bērni gribējuši mani kādreiz pārbaudīt? Ir gan! Bija viens sevišķi grūts mācību gads Pumpuros. Iepriekšējais skolotājs audzēkņu vidū bija ļoti populārs un mīlēts, tāpēc viņi no manis gribēja tikt vaļā. Pusgads gāja kā virves vilkšanas sacensībās. Beigās gan viss nokārtojās – atradām kopīgu valodu.”

145 3 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://KJ
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Mācīja vēsturi un politiku man iekš RKĢ vienīgās stundas varbūt vēl matemātika, kur tiešām bija prieks ierasties. Un kā viņš prot ņirgāties par visu un visiem. 

10 0 atbildēt

Šitas labākais pasaules u4uks :)

6 0 atbildēt

visu cieņu šitam skolotājam :)

6 0 atbildēt

Mūsu učuks ir vienkārši kruts (vienmēr saka ko rēcīgu) :D

5 0 atbildēt

Kad macijos vidusskola, precizak Rigas Hanzas vidusskola, vins bija mans vestures skolotajs, bija tiesam interesanti vina stundas. Viens no retajiem prieksmetiem, kuru apmekleju ar prieku.

4 0 atbildēt

Tas mūsu u4uks :D P.S. es vienreiz noskuvu matus un viņš diezgan labus komentārus man piebilda :D emotion  

5 1 atbildēt

Vohooo musu vestures učuks!! Reals skolotājs! 

4 0 atbildēt

Yeah RKV učiks,viņš atnāca uz mūsu skolu lai atpūstos nevis mācītu. :D:D

4 0 atbildēt

Pie viņa tiešām stundas ir interesantas nevis tik vien cik aiziet un atsēdēt :))

4 0 atbildēt

Viņš mums ķekavas vsk māca vēstruri un ma liekas ka ir pats labākais skolotājs, vienmēr kaut ko smieklīgu pasaka.

2 0 atbildēt

Vienīgais iemesls, kāpēc man patīk mana tagadējā skola. Domāju, ka būtu grūti atrast labāku vēstures skolotāju

2 0 atbildēt

Es mācos ķekavas vidusskolā viņš man māca vēsturi saku ļoti labs skolotājs emotion

2 0 atbildēt

Jānis Bebers,uzminiet ko man šis vārds & uzvārds atgādina ?

5 4 atbildēt

brilles, frizūra un bārda kā psiholōgam, pēc stereōtipa.

P.S. ja kāds zin skolotāju Kārkliņu - vecu ļoti gudru vīru kurš nenormāli ātri runā un zin gluži visu par visu, tad saprot par ko es runāju. 

2 1 atbildēt

Man viņš patīk jo viņam ir rozā maika!

3 3 atbildēt

👍

0 0 atbildēt