local-stats-pixel fb-conv-api

20 interesanti fakti par banāniem12

110 3

Uzklikšķini un iečeko manu blogu... - http://inbananasworld.blogspot.com/ :)

Es noteikti kādu dienu gribētu nokļūt tajā siltajā pasaules nostūrī, kurā audzē šo gardo un vērtīgo augli, ko sauc par banānu. Man pašai banāni garšo ļoti. Noteikti domāju, ka lielākajam vairumam šīs pasaules iedzīvotāju garšo banāni. Kā gan var negaršot dzelteni saldais un gardais banāns?! Banāns ir ne tikai gards, bet arī ļoti vērtīgs auglis mūsu veselībai un labsajūtai. Tas satur daudz vitamīnu, šķiedrvielu un minerālvielu, kas mūsu organismam tik ļoti nepieciešamas. Banāns ir viens no manis iecienītākajiem augļiem, tas dod man daudz enerģijas un uzlabo labsajūtu, padarot dienu saulaināku.

Esmu izveidojusi šo rakstu, lai padalītos ar citiem - ar interesantiem faktiem par banāniem, iespējams, ka kādu faktu nebūsiet dzirdējuši. :) Ja kādam interesē kaut kas daudz vairāk par banāniem - fakti, priekšrocības, dažādas interesantas receptes.. padalos arī ar manis veidotohttp://inbananasworld.blogspot.com/"> blogu no kura arī esmu izveidojusi šo rakstu..

Viena diena bez banāna ir kā diena bez saules. Lai labi garšo manis izveidotais raksts! Ēdīsim banānus! :)

110 3 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Visu so laiku domaju, ka ''Minioni'' ir kukuruza emotion

5 0 atbildēt

Ja banānu paberzēsi 2 minūtes dienā pret p***i tad tas kļūs lielāks emotion

3 0 atbildēt

Interesanti...

2 0 atbildēt
Mans mīļākais auglis. Interesants raksts! emotion
1 0 atbildēt

6. Interesanti ko banānu raža dara otrā lielā pasaulē?

1 0 atbildēt

Es piedalīšos banānēdāju sacenēs. Nopērku 2 kg banānu un pēc īsa laika šie jau man kunģī tusē . emotion

1 0 atbildēt

idilai man tagad ir banans un sap galva japamegina

1 0 atbildēt
Banāni man ne visai garšo, bet R/Lāsēna banānu piens ir brīnišķīgs. Kā no Dievmātes krūtīm.
0 0 atbildēt

Banānu audzēšanas industrija ir viena no visvairāk apspriestākajām nozarēm pasaulē. Un tas nav tāpēc, ka tie ir tik labi veselībai. Lielākoties, tas ir ar negatīvu noskaņu. Banānu audzēšanā, it sevišķi trešajās pasaules valstīs, tiek lietoti ļoti daudz herbicīdi un pesticīdi, pat aizliegtie. Daudzās banānu ražās tiek konstatētas kaitīgas vielas, kas daudzkārt pārsniedz atļauto devu (citreiz par 100X vairāk). Diemžēl šīs vielas tiek uzņemtas kopā ar garšīgo banānu. Ļoti daudzās banānu fermās, darbiniekiem tiek maksātas smieklīgas algas, tie tiek pazemoti, tiek izmantots mazu bērnu darbs. Tikai pēdējo 5 gadu laikā kādas organizācijas mēģina pievērst uzmanību šīm problēmām, bet ir vērojams mazs progress. Ieliec lūdzu arī šo informāciju savā blogā.

0 0 atbildēt

Parasti bananu sievietes neēd ! Viņas to izmanto savādāk .. emotion Hi.. Hi..

0 0 atbildēt
1. banani ir OGA 3. Banāna augam nav stingra kodola. Banāna auga garums var sasniegt 10 metrus, auga diametrs var sasniegt 40 cm. Uz viena banāna auga ir ap 300 AUGĻIEM. tad oga vai auglis?
0 0 atbildēt