local-stats-pixel fb-conv-api

11 interesanti fakti par suņiem2

30 3

11 fakti par suņiem. Atvainojos, ja kāds jau zināms. (Atcerieties internets ir plašs)

1. Suņiem svīst tikai pēdas. Vienīgais veids, kā viņi var sevi atvēsināt, ir elsošana.

2. Suņiem ir aptuveni 100 dažādas sejas izteiksmes, no kurām lielākā daļa tiek veidota ar ausīm.

3. Pasaulē ir vairāk nekā 350 dažādas suņu šķirnes.

4. Pēc slavenā kuģa "Titānika" nogrimšanas izdzīvoja trīs suņi. Kā viņi nokļuva glābšanas laivās, ja tajās nepietika vietas pat visiem cilvēkiem? Izrādās, tie bija ļoti mazi sunīši un, visticamāk, neviens viņu klātbūtni pat nemanīja. Izglābās divi Pomerānijas špici un viens pekinietis. Zināms, ka špicu kucīti vārdā Lēdija saimniece bija ievīstījusi segā, tādēļ kuģa apkalpes locekļi suni noturēja par zīdaini un ar to kopā ļāva iekāpt glābšanas laivā.




5.Eksperimentos noskaidrots, ka, izmantojot ausis gluži kā lokatorus, suns spēj atrast skaņas avotu sešās sekundes simtdaļās.

6.Suns kļuva par mājdzīvnieku pirms vairāk nekā 10 tūkstošiem gadu un bija viens no pirmajiem savvaļas dzīvniekiem, ko pieradināja cilvēks.

7. Zinātnieki noskaidrojuši, ka arī suņi redz sapņus. Droši vien būsiet ievērojuši, ka guļot sunim reizēm raustās ķepas, it kā viņš skrietu? Iespējams, ķepainis sapnī dzenas pakaļ kādam kaitinošam kaķim vai medījumam.

8.Suņi guļ saritinājušies kamolā ne tāpēc, lai izskatītos mīļi un neatvairāmi. Tas ir gadsimtiem sens instinkts, lai ilgāk saglabātu siltumu un pasargātu vēderu un dzīvībai svarīgos orgānus no plēsējiem.

30 3 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Daži fakti ir zināmi, bet bildēs tik mīļi Sunīši. 👌
0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt