local-stats-pixel fb-conv-api

10 varenākie karotāji pasaules vēsturē.25

Varētu viņus uzskatīt par pasaules vēstures autoriem, pateicoties saviem panākumiem kaujās. Šis būs raksts par top 10 karotājiem pasaules vēsturē. Biju cerējis šeit ieraudzīt ķīniešu karotāju Lu Bu, bet laikam šie viņu pārspēj. Raksts ir manis tulkots.

69 2 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000
Saprotu, ka raksts ir tulkots, bet kāpēc tad nevarēji iztulkot un pielikt klāt arī savu viedokli, vai informāciju. Robins Huds nebija iekarotājs....
4 0 atbildēt

Kur tad Cēzars, Pompejs, Scīpions Āfrikānis, Saladīns, Napoleons, Persijas valdnieks Kīrs? Un droši vien vēl laba sauja citu, ko būtu vērts pieminēt.

3 0 atbildēt

A kur Hitlers? Ļoti daudz kaujas viņš uzvarēja. emotion

1 0 atbildēt

Tiešām - kur Hitlers?

1 0 atbildēt

ļoti bērnišķīgi- sekli-haotiski emotion

1 0 atbildēt

Jeee pirmais par maniemotion.Žēl ka Gibsona filmā kauja uz tilta tika izlaista.Kaut tā bija  pati nozīmīgakā.emotion

1 0 atbildēt

Viliams Valec. emotion

nu Ārnij, vai tad Breivhārtu neesi redzējis???

0 0 atbildēt

Kauja ar ziloni ? 

0 0 atbildēt

Labs un interesants raksts! ++emotion

0 0 atbildēt

Hanibāls pats pēc savas izvēles atkāpās, nevis dēļ kāda cita. Romā viņš tiktu sagaidīts ar atvērtiem vārtiem un Roma kapitulētu viņa priekšā, pēc tam kad viņš izlēma atkāpties tad romieši sāka viņu vajāt, nedaudz nepareiza tev informācija.emotion

0 0 atbildēt

Kas tevir ar to ārmiju? Armiju! ne ārmiju! emotion

0 0 atbildēt
Lol katru dienu eju garām tai Robina Huda statujai :D
0 0 atbildēt

Daudzi ir par šiem ir daudz varenāki karotāji.Dažus ezi kļūdaini aprakstījis.Nu nezinu ,rakstu tu varēji daudz labāku "uzpiņķerēt",palikšu neitrāls. emotion

0 0 atbildēt

Hrenovijs no tevis tulkotājs.Par šiem jau nu var daudz vairāk interesantu faktu uzrakt. Turklāt elementāru gramatiku, vismaz pieklajības pēc pret savu lasītāju, jau nu  vajadzētu ievērot. 

0 0 atbildēt

Tulkojums briesmīgs, latviešu valoda šķiet tev nav dzimtā emotion Par "faktiem": 1) Leonīds Termopilu kaujā nepalika ar 300 spartiešiem, tas ir viens no vēstures mītiem.

2) Hanibalam nebija spēka ieņemt Romu, līdz ar to viņš n-tos gadus siroja pa Apenīnu pussalu laiku pa laikam sakaujot romiešus vairākās kaujās (pie Trebijas, pie Trazimēna ezera un pie Kannām). Valdība Kartāgā baidījās no Hanibala varas pieauguma un nesūtīja viņam palīgspēkus (izņemot vienā situācijā, kad Hanibala brāļa Hasdrubala armija tika sakauta Itālijā nepaspējot apvienots ar brāļa spēkiem). Romieši sāka izvairīties no atklātas kaujas ar Hanibalu, vājinot tā armiju mazās sadursmēs un partizānu karā. Vienlaicīgi galvenos spēkus koncentrēja Spānijas un Sicīlijas atkarošanai. Sekmīgi to pabeigusi Roma beidzot izsēdināja karaspēku pie pašas Kartāgas Z-āfrikā. Kartāgas vadība bija spiesta izsaukt Hanibalu ar viņa armiju no Itālijas, lai gan gadiem bija to ignorējusi. Kaujā pie Zamas skaitliski mazākā Hanibala armija tika sakauta, romiešus vadīja Scīpions Āfrikānis. Uzvaru galvenokārt noteica tas, ka Romas pusē bija pārgājusi bijusī Kartāgas sabiedrotā Numīdija, kuras lieliski jātnieki bieži vien izšķīra kauju iznākumus iepriekš.

0 1 atbildēt