local-stats-pixel fb-conv-api

10 lielākie meli no vēstures stundām! 1. daļa17

Neviens, nekd nezinās pilnīgi visu, arī neviens zinātnieks vai pētnieks nevarēs atbildēt uz visiem jautājumiem, un tieši tāpēc, reizēm tiek pieļautas kļūdas, un šajā rakstā būs apkopotas, 10 kļūdas, kas tiek mācītas vēstures stundās!

P.S. šajā daļā būs tikai 5 lietas, bet tie, kas pacietīsies līdz rītdienai, būs arī 2.daļa un pārējies 5.

507 2 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Autor, nevajag savam rakstam likt tik pretenziozu virsrakstu. Nevienā vēstures stundā netiek mācīts, ka pie Trojas bija zirgs. Mācību grāmatās Trojas zirgs ir pieminēts Homēra eposa kontekstā, bet eposs ir daiļdarbs. Tad jau Jūs varējāt arī uzcepties par to, ka skolā māca aplamus faktus par Latvijā reiz dzīvojušu puisis ar lāča ausīm, kurš joprojām kaut kur pie Kokneses Daugavas dibenā spēkojas ar melnās bruņās tērptu teitoni.

Un arī par 300 vīru lielo spartiešu armiju Jums ir neprecīzas ziņas. Jā, sākumā spartieši Termopilu pāreju turēja kopā ar citu Grieķijas polisu armijām. Bet, kad persieši (no kuras mācību grāmatas esiet izrāvis tos divus miljonus???) sāka šo armiju ielenkt, Leonidas (Spartas armijas karavadonis) pavēlēja pārējiem grieķiem atkāpties, līdz ar to pēdējā kaujā tik tiešām pret Persijas armiju cīnījās aptuveni 300 spartiešu, kuri visi tika nogalināti. Spartieši bija nevis pēdējie Termopilu kaujā izdzīvojušie, bet gandrīz vai vienīgie šajā kaujā kritušie.

9 0 atbildēt

Mēs ari te daudzi  jau sākam ēst kūkas...

8 0 atbildēt

Jean-Jacques Rousseau = Žans Žaks Ruso. Franču filozofs un rakstnieks 17xx. gados.

6 0 atbildēt
Vot tev i minets. Nē, bet raksts labs, vismaz kāda pārmaiņa spokos!emotion
5 0 atbildēt
Par van Gogu būsi samelojies, jo visa biogrāfija liecina par to, ka viņš bija tāds bišķi garīgi pusslims un auss ļipu nogroeza lai pierādītu mīļotās tēvam, ka ir viņas cienīgs. Pirms tam, šī paša iemesla dēļ bija arī plaukstu uz sveces dedzinājis.. Vispār tādas diezgan šizo tieksmes un halucinācijas viņam bija.. Lai gan nevar jau zināt, neviens no mums to nav piedzīcojis..
5 0 atbildēt

Nu par to otro, bija tā ka, Van Gogs abi ar Gogēnu bija sņēmušies pilnus vaigus absinta un vēl krietni savilkušies zāli, kad Van Gogs ieminējās Gogēnam, ka vairs pēkšņi nejūtost savu ausi. Gogēns nenoticeja un stiprā apsinta reibumā ierosināja to nogriest - par cik Van Gogs to nejūtot. Van Gogs - vēl stiprākā absinta un zāles reibumā, paķēra uz galda stāvošo nazi un skaļi iesaucies - vai es tā varētu izdarit ja to justu!?, un ar slaidu vēzienu nišņāpa sev ausi... Ko šis stāsts māca? Nejauciet absintu ar zāli - tā lūk...

5 0 atbildēt

Ņemot vērā, ka par Troju vienīgās liecības ir tikai Homēra Illiādā, tad par Trojas zirgu un par visu pārējo (10 gadu aplenkums utt.) tie ir tikai minējumi, kurus nevar pierādīt. 

Šlīmans, atrokot Troju, tikai pierādīja to, ka šāda pilsēta pastāvēja un to, ka tā tika ieņemta.

Par Termopilām - persiešu skaits nav zināms, tas atkal ir pieņēmums par viņu spēku izejot no apsvērumiem cik cilvēkus vispār bija iespējams pabarot. Zināms tikai tas, ka viņu bija vairāk. Un 7000 grieķu karavīru bija uz kaujas sākumu, kad persieši atklāja slepeno taku pa kuru apgāja grieķus, tad lielākā daļa grieķu atkāpās un palika spartieši. Gan ne 300, jo ar tiem palika arī viņu vergi (heloti), kurus neuzskaitīja tā kā tie nebija brīvi. Tiek uzskatīts, ka ap 2000 kopsummā bija tie, kas palika pēdējai cīņai.

4 0 atbildēt

Izklausas ticami.

3 0 atbildēt

Par Napoleonu gan pareizi.  Uzskatāms grafiks 189 komentārā linkā zemāk

http://www.armchairgeneral.com/forums/showthread.php?t=146212&page=13

1 0 atbildēt

Pasaki veel, ka vari to visu pieraadiiit.

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
Napoleonu par "īso ģenerāli" iesauca tādēļ ka viņš jau ļoti jauns un tad vēl īss sāka savu dzīves ceļu augstākā sabiedrībā.
1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt