local-stats-pixel fb-conv-api

10 arheoloģiskie atklājumi par, kuriem Tu iespējams neko nezināji!13

783 2
783 2 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Beidzot atkal raksts, kuru ar interesi var apskatīt. emotion

12 1 atbildēt

Kopumā pluss, bija interesanti pašam pēc tam pastudēt par šo tēmu. Te dažas piebildes, jo manis atrastie dati un arī iepriekšējās zināšanas bija pretrunā ar dažiem objektiem.

5. Bilde izrakta vienkārši uz dullo, teksts izrauts no konteksta lūk i plaša diskusija. Jūs tiešām iedomājāties, ka 12k gadus atpakaļ varētu uzmūrēt šādus precīzus arkveida tuneļus no SKOTIJAS līdz TURCIJAI? Aļo, padomājiet līdzi!!

Internetā gan bildes, gan precīzu aprakstu par tiem tuneļiem var atrast. Tas ir kas līdzīgs zvēru alām. Un nebūt ne savstarpēji savienotām. Tikpat labi var paziņot, ka lapsas šobrīd ir izrakušas tuneli no Skotijas līdz Turcijai.

7. Tūkstošiem kilometru gari svētceļojumi? Nu lai jau būt, kau Wikipediā rakstīts 100 jūdzes. Bet nu iespējams citos avotos ir savādāk.

8. Lodes masu var aprēķināt diezgan vienkārši - 4/3*Pī*r^3 būs tilpums, tad reizinam ar blīvumu (akmenim apmēram 4 tonnas / m3, bet tas blīvums gan ir ļoti atšķirīgs no akmeņa tipa). Parastai akmens lodei būtu jābūt pāri par 3,5m diametrā, lai svērtu tik daudz, bet cita var būt arī nedaudz vairāk kā metru diametrā.

9. 20 miljoni gadu seni? tas ir apmēram 17-18 miljoni pirms akmens laikmeta. Ja būtu vēl nedaudz senāki, varētu pieņemt, ka tos cēluši dizainazauri. Varbūt minēsi avotu, kur šī interesantā teorija ir minēta (cilvēks veidojis arhitektūru jau 20 milj.gadu atpakaļ), bet man atradās citi dati - no 2000 līdz maksimums 10000 gadu. Kur pirmais ir kā vairāk iespējamais laiks. Piekritīsim, ka ir starpība - 20.000.000 vai 2000..

10. Lielāks par Sfinksu un piramīdām? Nopietni. Lielākais senais obelisks jā, bet ne kas vairāk. Amerikā ir arī lielākās pannas un lielākie dzijas kamoli. Ar ko tik nepiesaista tūristus.

10 0 atbildēt

lielākajā daļā no objektiem,manuprāt, nadaudz piepalīdzējuši "viesi" no Vegas!

1 0 atbildēt

Par dažiem šeit pieminētajiem objektiem biju lasījis, par citiem nezināju, bet 5. manuprāt ir pilnīgs feiks. Tunelis no Īrijas uz Turciju, protams, kurmju civilizācijas meistardarbs!emotion

0 0 atbildēt

Par pirmo un pēdējo nezināju. 

emotion 

0 0 atbildēt

5. "lielceļa" tunelis. Vai vari nedaudz precizēt? Diametrs un platums, tie ir nedaudz atšķirīgi jēdzieni. Izmērs ir 70 cm. Redzot attēloto man "neklapē" izmēri. Varbūt domātas collas, kas angļu val. ir inch? Tad izmērs kļūst saprotamāks - 177.8 cm. 1 colla  ir apm. 2.54 cm. Pat praktiski 70 cm pārvietoties ir ļoti, ļoti sarežģīti. Iespējams, ka pašā šaurākajā vietā vēl, bet arī ne ilglaicīgi, ja tie 70 cm ir diametrs...

8. lode. Spriežot pēc ainavas, lode nemaz tik pārmērīgi liela nav. Man nav ne jausmas, kā aprēķināt akmens masu, bet realitātē varētu būt 1.5 t. Spēkavīru čempionātā vīri cilā iespaidīgas akmens "bumbiņas". Izvērtējot masas attiecību, kā to redzu es, tad spēkavīriem ir jārotaļājas ar maksimums basketbola bumbas izmēra lodītēm attiecīgi pret attēlā redzamo lodi. Ja vēl tulkojot ieviesusies kļūdiņa mērvienību sistēmā. Tomēt, lai šeit būtu 15 t... Mana redze nepieņem lodes izmēra/svara attiecību. Kā jau teicu, nav ne jausmas, kādas masas lode un nav ne jausmas, kā aprēķina tās masu.

Paldies! Raksts patīk! +

0 0 atbildēt
3. Tak CS var spēlēt.emotion
0 0 atbildēt

1. bildē tak krusts uz šķūņa, bet tak vikingiem bij savi dievi !?

0 0 atbildēt

par peru megalītiskajām būvēm varu pateikt to, ka tām nav nekāda sakara nedz ar inkiem, nedz actekiem, nedz kādu citu mums zināmu kultūru.  par to ir tonnām pierādijumu. kā spilgtākie ir vairāki spilgti eksperimenti tajā apvidū pārvietot pat samērā nelielu akmens bloku-lejā kaut kā vēl var noripināt, bet uzvilkt pa 60%grādīgu nogāzi vēl nevienam nav izdevies. ir arī viena no leģendām par vienu no acteku valdniekiem, kuram sagribējās nostiprināt savu reputāciju. sapulcināja daudz cilvēkus un pavēlēja uzvilkt tādu bloku līdz centrālajām ēkām.  kādu gabaliņu pavilkt pavilka, bet tad akmens sāka slīdēt, pēcāk ripot un savā ceļā esot saplēsis tūkstošiem strādnieku. skaitļi tur ir pārspīlēti un nav būtiski, tomēr liecība par centieniem un tā iznākumiem - gan.

  starp citu, kad pavaicā pašiem vietējiem indijāņiem par to, kā tad viņi ir uzbūvējuši tādas celtnes, tad viņi smejās un saka tieši , ka viņiem ar tām celtnēm nav nekāda sakara. ka tās ir uzcēluši "Dievi" krietni vēl pirms viņiem. 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt