local-stats-pixel fb-conv-api

59 olimpieši kas Vankūverā pārstāvēs Latviju5

12 0

Otrdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē apstiprināja Latvijas Olimpisko delegāciju startam XXI Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas no 12. līdz 28. februārim notiks Vankūverā (Kanāda).

Delegācijā ir iekļauti 59 sportisti deviņās sporta disciplīnās: ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, distanču slēpošanā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un šorttrekā. Sastāvā iekļauti arī 45 apkalpojošā personāla darbinieki, tai skaitā treneri, tehniskie darbinieki, mediķi un delegācijas vadība.

Ātrslidošana un šorttreks

Sportists: Haralds Silovs
Treneris: Edvīns Silovs

Biatlons

Sportisti: Ilmārs Bricis, Andrejs Rastargujevs, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris, Kristaps Lībietis, Madara Līduma, Žanna Juškāne, Līga Glāzere un Gerda Krūmiņa.
Treneri: Vitālijs Urbanovičs, Māris Čakars. Aivars Bogdanovs, Intars Spalviņš, Sergejs Malkovs, Valts Eiduks.

Bobslejs

Sportisti: Jānis Miņins, Daumants Dreiškens, Oskars Melbārdis, Intars Dambis, Edgars Maskalāns, Pāvels Tulubjevs, Raivis Broks un Mihails Arhipovs.
Treneri: Sandis Prūsis, Zintis Ekmanis, Uģis Žaļins, Elmārs Priede, Edijs Kalenda.

Distanču slēpošana

Sportisti: Jānis Paipals, Anete Brice.
Treneri: Juris Ģērmanis, Anžela Brice.

Hokejs

Sportisti:Lauris Dārziņš, Herberts Vasiļjevs, Miķelis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Ņiživijs, Armands Bērziņš, Kaspars Daugaviņš un Gints Meija. Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Kārlis Skrastiņš, Oskars Bārtulis, Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs un Sergejs Naumovs.
Sarakstā ir iekļauti arī trīs rezerves hokejisti (Roberts Bukarts, Artūrs Kulda, Oļegs Sorokins), par kuru piedalīšanos Olimpiskajā turnīrā lēmumu pieņems hokeja komandas vadība.
Treneri: Oļegs Znaroks, Harijs Vītoliņš, Māris Baldonieks, Mihails Šostaks, Vita Ļebedeva, Aleksandrs Rogoza, Jurijs Silovs.

Kalnu slēpošana

Sportisti: Roberts Rode, Kristaps Zvejnieks, Einārs Lansmanis, Liene Fimbauere.
Kalnu slēpošanā vīriešiem Latviju pārstāvēs divi dalībnieki, bet LOK pašlaik apstiprinājusi trīs dalībniekus. Līdz 29.janvārim Latvijas Slēpošanas savienība pieņems lēmumu, kurš no sportistiem – Zvejnieks vai Lansmanis brauks uz Vankūveru.
Treneri: Dinārs Doršs, Staņislavs Sokoļenko.

Kamaniņu braukšana

Sportisti: Anna Orlova, Maija Tīruma, Agnese Koklača, Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Guntis Rēķis, Juris Šics un Andris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš, Uldis Logins.
LOK apstiprinātajā sarakstā ir iekļauti 12 kamaniņu braucēji, bet uz olimpiskajām spēlēm brauks 10 sportisti, jo spēlēs katru valsti var pārstāvēt divas divnieku ekipāžas. Šobrīd esam apstiprinājuši trīs divnieku ekipāžas, no kurām brāļi Šici Vankūverā startēs noteikti, bet par otru ekipāžu gala lēmumu pieņems pēc Pasaules junioru čempionāta rezultātiem.
Treneri: Pēteris Cīmanis, Jānis Liepa, Sandris Bērziņš, Aivars Kalniņš.

Skeletons

Sportisti: Martins Dukurs un Tomass Dukurs.
Treneri: Ivo Pakalns, Matiass Bīdermans, Dainis Dukurs.

Snovbords

Sportisti: Toms Vasins.
Atkarībā no no citu nacionālo olimpisko komiteju lēmumiem izmantot vai neizmanot piešķirtās kvotas, Vasinam vēl ir izredzes saņemt ielūgumu uz XXI ziemas Olimpiskajām spēlēm.
Treneris: Andris Vasins.

Mediķi

Līga Cīrule, Aldis Cīrulis, Boriss Lonšakovs, Pāvels Paučonoks, Mareks Osovskis, Edvīns Ļešenkovs, Zane Krūze, Māris Eikens, Boriss Lavrenovs, Jānis Kvēps, Fjodors Mazurs.

Delegācijas vadība

Vadītājs: Žoržs Tikmers
Vadītāja vietnieks (Vistlera): Andris Lupiks.
Vadītāja Vietnieks (Vankūvera): Raitis Keselis.
Preses atašejs: Marita Vilciņa

LOK oficiālajā delegācijā iekļauti arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas ielūgtie viesi -LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un ģenerālsekretārs Einars Fogelis, kā arī Olimpisko spēļu orgkomitejas ielūgtie viesi – Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kā arī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

 

 INTERESANTI FAKTI PAR LATVIJAS OLIMPISKO DELEGĀCIJU

Latvijas komandā Vankūveras OS ir 58 sportisti, līdzīgi kā tas bija Turīnas OS. Kanādā mūsu sportisti pārstāvēs 9 sporta disciplīnas (hokejs, biatlons, bobslejs, kamaniņu sports, skeletons, šorttreks, ātrslidošana, kalnu un distanču slēpošanas), kas arī ir par vienu sporta veidu (ātrslidošana) vairāk nekā Turīnā.
  No 16 olimpiskajām sacensību dienām Latvijas olimpieši nestartēs tikai trijās sacensību dienās – 22., 25. un 28.februārī.
  No Latvijas uz Vankūveru dosies 20 mediju pārstāvji.
  Bobsleja komanda būs pirmā, kas dosies Vankūveras virzienā jau 1.februārī, bet 9.februārī uz Vankūveru izlidos Latvijas Olimpiskā hokeja izlase.
  Komandas vidējais vecums ir palielinājies līdz 27 gadiem, kas ir nedaudz vairāk nekā Turīnā – 26,7 gadi. „Visjaunākā” komanda bija 1992.g. Albervillas OS, kad sportistu vidējais vecums sasniedza 25 gadus.
  Komandas vecākais atlēts būs hokeja vārtsargs Sergejs Naumovs (40 gadi), savukārt jaunākais – 18-gadīgā distanču slēpotāja Anete Brice un kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš savu 18.dzimšanas dienu svinēs 15.februārī Olimpisko spēļu laikā.
  Vienīgie no sportistiem, kas piedalījušies visās sešās ziemas Olimpiskajās spēlēs pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, ir biatlonists Ilmārs Bricis un kamaniņu braucēja Anna Orlova. Nākošie pieredzes bagātākie atlēti ar dalību četrās ZOS ir kamaniņbraucēji Mārtiņš Rubenis un Guntis Rēķis. Sešiem komandas pārstāvjiem šīs būs trešās ZOS, bet tieši pusei -29 sportistiem šīs Olimpiskās spēles būs pirmās viņu mūžā.
  Komandas augumā garākie vīri ir biatlonists Kaspars Dumbris un bobslejists Daumants Dreiškens (193 cm), tikai par 1cm atpaliek hokejists Armands Bērziņš un bobslejists Raivis Broks. Savukārt augumā vismazākā ir kalnu slēpotāja Liene Fimbauere (156 cm).
  Seši sportisti savas dzimšanas dienas svinēs Olimpisko spēļu laikā.

15.02. – paliek 18 gadi kalnu slēpotājam Kristapam Zvejniekam (ja kvalificējas OS)
16.02. – 22 gadi bobslejistam Oskaram Melbārdim
20.02. – 26 gadi bobslejistam Raivim Brokam
20.02. – 29 gadi hokejistam Aleksejam Širokovam
25.02. – 25 gadi biatlonistam Kasparam Dumbrim
26.02. – 24 gadi hokejistam Mārtiņam Karsumam
23.februārī savu vārda dienu Kanādā atzīmēs Haralds Silovs

Vairākas svinamas dienas arī komandas apkalpojošajam personālam:

04.02. – dzimšanas diena biatlona trenerim Vitālijam Urbanovičam
19.02. – vārda diena sporta ārstei Zanei Krūzei
21.02. – dzimšanas diena fizioterapeitam Mārim Eikenam
27.02. – dzimšanas diena biatlona slēpju meistaram Aivaram Bogdanovam

Latvijas Olimpisko komiteju atbalsta LOK ģenerālsponsori LMT un a/s „Latvijas Valsts meži”, LOK sponsori a/s „Swedbank” un a/s „Latvijas Gāze“, kā arī sadarbības partneris reklāmas kompānija JCDecaux un aviokompānija „Lufthansa“.

 

Veiksi mūsu sportistiem un ceram uz medaļām!

12 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://olimpiade.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Turēšu īkšķus par visiem,bet visvairāk par ašajiem-bobslejistiem un skeletonistiem.Lai veicas!

2 0 atbildēt

Līdz Olimpiskajām spēlēm Vankūverā 17 dienas! :))

1 0 atbildēt

atbildot uz aijulis komentāru " Turēšu īkšķus par visiem,bet visvairāk par aš... " jā , jātur īkšķi . lieku lielas cerības uz miņina četrinieku

1 0 atbildēt

:)) Labs :))

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt